Euroopa Parlamendi valimisteni on jäänud üks kuu!

 E-hääletamine toimub 3. kuni 8. juunini veebilehel www.valimised.ee. E-hääletamiseks on vaja internetiühendusega arvutit ning ID-kaarti või mobiil-ID-d koos PIN-koodidega. Valimispäeval, 9. juunil e-hääletamist ei toimu.

Euroopa Parlamendi valimistel on hääletamisõigus hiljemalt valimispäeval 18-aastaseks saanud Eesti kodanikel ja Eesti kodakondsust mitteomaval Euroopa Liidu kodanikel, on hiljemalt valimispäevaks saanud 18-aastaseks, neil peab olema püsiv elukoht Eestis, neil ei tohi olla päritoluriigis hääletamisõigust ära võetud ning nad peavad olema taotlenud enda kandmist Eesti valijate nimekirja.

Kõikidele valijatele, kes on kantud valijate nimekirja, saadetakse hiljemalt 30. mail valimiste teabeleht, mis sisaldab infot hääletamisõiguse tingimuste ja hääletamisvõimaluste kohta.

Valimisinfoga saab hiljemalt 27. maist tutvuda ka e-rahvastikuregistri kaudu veebilehel www.rahvastikuregister.ee/personal/election.

Eestist valitakse 9. juunil Euroopa Liidu 720-liikmelisse esinduskokku seitse liiget. Hääletada saab nii jaoskonnas kui ka elektrooniliselt.

6 kommentaari
  1. Jaak 2 kuud ago
    Reply

    Euroopa Parlamenti poleks üldse vaja.. Ja meie saadikutest pole seal Eestile mingit kasu. Nad kaovad nagu vits vette. Häid poliitiluid pole mõtet sinna saata sest meid on siin vaja.

    • Bogdan 2 kuud ago

      Kus on kurva kodu?

    • Kakarry 2 kuud ago

      Mida te veel siin jaurate? Aeg on ära kolida.

  2. Eve 2 kuud ago
    Reply

    Mitte mingil juhul ei tohi neid ära saata. Need poliitikud on parmad ja neid on siin vaja.Jana Toom võib minna sest ta on juba harjunud sealse eluga.Olen alati valinud Lauri Laatsi aga seekord ei vali st tahan et ta jääks. Ta on parim.

  3. Soo 2 kuud ago
    Reply

    See kodu on Brüsselis. Ainuke kes ei kadunud sinna nagu vits vette oli Jana Toom. Temast oli ikka aeg-ajalt kuulda..Keskerakonnas on tublid poliitikud aga nende seast valin ma Jana Toomi nr. 157.

  4. Eve 2 kuud ago
    Reply

    Mina valin ka Jana Toomi nr.157 Aga paras oeks kui Keskerakonna reeturid sinna ei saaks. ma ei tea seda täpselt aga oletan et Ratas taab Brüsselisse saada ja ehk ta läkski selle lootusega Isamaa erakonda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.