Keskerakond nõuab Lauri Läänemetsalt valeväidete ümberlükkamist

Foto: Svetlana Aleksejeva

Siseminister Lauri Läänemets on esitanud ränki süüdistusi, mis eiravad fakte, sisaldavad otsest valet ning kahjustavad alusetult nii Keskerakonna kui tema liikmete mainet, ütles Eesti Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart, kelle sõnul nõutakse Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehelt valeväidete ümberlükkamist.

Mihhail Kõlvart märkis, et esiteks on otseselt vale Lauri Läänemetsa süüdistus, et Jana Toom on asunud kaitsma Kremli režiimi ja Moskva patriarhi. “Jana Toom vahendas Pühtitsa kloostrile õigusabiteenust. See oli kloostrile vajalik olukorras, kus Siseministeerium oli ise palganud advokaadibüroo Ellex Raidla nõustama ministeeriumi MPEÕKi staatuse ja õigusliku seisundiga seotud küsimustes,” ütles Mihhail Kõlvart. “Olgu rõhutatud, et MPEÕK ega Pühtitsa klooster ei ole oma sõnade ega tegudega näidanud toetust patriarh Kirilli sõnadele Vene-Ukraina sõja küsimuses.”

Mihhail Kõlvart lisas, et Lauri Läänemetsa väide, nagu on Pühtitsa kloostrile õigusabi vahendamine riigivastane tegevus, meenutab ühte teist riigikorda, mitte õigusriiki. “Kas siseminister kuulutab sellega kõik kodanikud riigivastasteks, kes on astunud õigusvaidlustesse avaliku sektori asutustega?” küsis Mihhail Kõlvart ja lisas, et selliseid õigusvaidlusi on aastas hulgaliselt. “Õigusriik tähendab ka õigust õiguskaitsele. Lauri Läänemets ei austa võimude lahususe ja õigusriigi põhimõtteid ning seab enda isiklikud poliitilised ambitsioonid kõrgemaks riigi omadest.”

Mihhail Kõlvart tõi välja, et Lauri Läänemets esitab otseseid valeväiteid, kui väidab, et Euroopa Parlamendi saadik ja Keskerakonna tippjuht Jana Toom kaitseb Kremlit ning palkab advokaate. “Keskerakond ega Jana Toom pole seotud Pühtitsa kloostri õigusabikulude tasumisega. Ootame siseministrilt oma valeväidete ümberlükkamist,” rõhutas Kõlvart.

5 kommentaari
 1. Jaak 1 kuu ago
  Reply

  Riigivastast tegevust harrstab meie valitsuskoalitsioon täsres makse, põhjustades majanduse allakäiku.’, tekitades sõjaohtu jne. Taevas tule appi sest siseminister läheb nüüd kiriku kallale ja tahab jätta paud inimesed jumalasõnata.Paistab et ta ei oska midagi kasulikku teha ja mõtleb välja mingit tegevust. Kui tal on kirg laimata kedagi siis vaadaku läh emalt aga keskerakondlased jätku rahule.

 2. Soo 1 kuu ago
  Reply

  kunagi oli Sotsiaaldemokraatlik Erakond päris meeldiv erakond kui töötas koos Keskerakonnaga.. dSotsid on alati saanud vähe hääli ja on olnud vaid kohatäiteks. Aga praegu on seal sellised poliitikud nagu Läänemets ja mõned veel ja on tekkinud mõningad muutused mis pole positiivsed.

 3. Eve 1 kuu ago
  Reply

  Jana Toom on tubli ja õiglane poliitik aga Läänemets otsigu vigu oma tegevuses. Jana Toon oli tubli ka Brüsselis aga teised kadusid nagu vits vette. Igatages pole kuulda olnud et nad oleksid midagi head teinud meie riigile.

 4. Eluvaatleja 1 kuu ago
  Reply

  Ootan huviga millal valitsus taasavab pidulikult Klooga laagri, et saaks sinna koondada kõik kõlvartid, toomed ja teised korrigeerimist vajavad isikud vastavalt sellele kuidas laagri töötlemisvõimsused ajas ja ruumis laienevad. Sest kogu senine sündmuste areng just üheselt sellisele tulevikule viitab, seda enam, et eelkirjeldatud lähituleviku väljavaadet toetavad ajaloolised näited ja eeskujudki juba varasemast olemas. Nagu kunagine kurikuulus laagripaik isegi.

 5. Ohoo 1 kuu ago
  Reply

  See laager peaks küll suur olema et snna mahuksid need kes valeravad , meie rahva elu viletsusse viivad ja meile sõja tahavad kaela määrida. Kõlvart on tubli poliitik, õiglane, tark ja hooliv. Ta on näide sellest millone peab poliitik olema,

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.