Lauri Laats: segadus pealinna juhtimisel sööb sotside toetust

Lauri Laats

Keskerakonna aseesimees ja Riigikogu fraktsiooni esimees Lauri Laats märkis täna avaldatud Ühiskonnauuringute Instituudi ja Norstat Eesti koostöös läbi viidud küsitlust kommenteerides, et segadus Tallinna linnavõimu juures sööb jõuliselt sotsiaaldemokraatide toetust.

“Sotside toetus pole toonud neile linnavõimu vahetamisega oodatud tõusu, vastupidi, pigem on tekkinud langustrend,” ütles Laats. “Toetusele avaldavad mõju nii linnapea Ossinovski valimistel hääletuse salajasuse printsiibi eiramine kui ka volikogu liikmete mõjutamine. Uus linnavalitsus lubas olla valge jõud, kes kannab euroopalikke väärtusi, aga lubadust eirati veel enne ametisse astumist.”

Laatsi hinnangul panevad valijad pealinnas toimuva eest vastutuse just sotside õlgadele. “Linnavalitsuse töö ei ole ootuspäraselt käivitunud ning ainsaks reaalselt äratehtuks on linnameedia sulgemise otsus. Äsja on selgunud, et isegi kauaoodatud lumekoristus kõnniteedelt ei kujune sugugi selliseks nagu eelnevalt suure suuga lubati,” rõhutas Laats, “kahjuks antakse eri valijagruppidele ka erisuguseid sõnumeid – ühelt poolt püüab Ossinovski saada vene emakeelega valijaskonna toetust Lasnamäel ning skaala teises otsas on Lauri Läänemets, kes tahab kirikuisadki oma pilli järele tantsima panna. Selline käitumine ei jää aga valijatele märkamata.”

“EKRE toetuse languse taga võib eeskätt näha erakonna sisetülide tulemust, mis varjutab sisulise töö ja valimiskampaania,” jätkas Laats, “Keskerakonna puhul on asi täpselt vastupidi, kus üle pika aja on taas sisetülide asemel silma hakanud paistma sisuline töö ja valimiskampaania. Samuti on väikesearvuline, kuid tõhus Riigikogu fraktsioon suutnud silma paista konstruktiivse opositsioonina, kes pakub alternatiivseid lahendusi valitsuse poliitikale.”

Ühiskonnauuringute Instituudi ja Norstat Eesti koostöös valminud uuringu iganädalaste tulemuste kohaselt on Keskerakonna (12,3%), EKRE (12,7%) ja SDE (12,1%) toetused võrdsustunud. Viimastel nädalatel on SDE uuringu küsitluste kohaselt pidevas languses ning viimasel nädala lõikes kukkunud 12,1%-le.

1 Kommentaar
  1. Nojah 2 kuud ago
    Reply

    Kõik on õige. Palju aastaid on Tallinnas olnud keskerakondlik valitsus ja kõik oli hästi. Eks Ossinovskit edutati et tema venepärane nimi meelitab valijaid ligi. Aga küllap vene inimesed teavad et sotsid pole midagi meie riigile head teinud ja on olnud vaid valitsuses kohatäiteks. Kõik teavad kui tubli linnapea oli Kõlvart.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.