Tšaplõgin pöördus Läänemetsa ütlemiste pärast Kallase poole

Aleksandr Tšaplõgin

Keskerakondlasest riigikogu liige Aleksandr Tšaplõgin pöördus siseminister Lauri Läänemetsa ütlemiste pärast Jana Toomi kohta peaminister Kaja Kallase poole, et Läänemets vabandaks Toomi ees.

Tšaplõgini sõnul süüdistas Läänemets avalikult europarlamendi saadikut Jana Toomi riigivastases tegevuses, kuna Toom aitas Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirikul leida advokaate valitsusega tekkinud vaidluse lahendamiseks. „Läänemets nõuab, et kirik taganeks oma kanoonilisest alluvusest Moskva patriarhaadile, kirik ei välista selle küsimuse lahendamist kohtus,” ütles Tšaplõgin.

Ta küsib pöördumises peaminister Kaja Kallaselt, kas Eesti on õigusriik, kus igal kodanikul või organisatsioonil on õigus vaidlustada iga valitsuse otsust kohtus või on Eesti diktatuur, kus igasugust katset võimudega vaielda peetakse riigivastaseks tegevuseks.

Lisaks pärib Tšaplõgin Kallaselt, kas siseminister ei peaks Jana Toomi ees avalikult vabandama talle esitatud tõendamata süüdistuste pärast. „Kas teie valitsuse ministril on kohane avalikult süüdistada kodanikke riigivastases tegevuses, omamata vastavat kohtuotsust?” küisis riigikogulane peaministrilt.

2 kommentaari
  1. Eluvaatleja 2 kuud ago
    Reply

    Kindlasti on Eesti õigusriik, sest siin on kõigil võrdne õigus “õieti” mõelda ja “õieti” käituda! Ja kõik kes sellest aru ei taha saada, saavad ühtmoodi “õiglaselt” karistatud-represseeritud! Usun, et just sellise või sisuliselt sarnase vastuse Kallas antud küsimusele ka annab nagu ka mistahes teine meie riigi ametlik esindaja, kui nad just muidugi otseselt valetada ei taha või siis lihtsalt nende arvates niivõrd rumalale küsimusele üldse vastamata jätavad! Ja mis puudutab Toome tegevust, siis tema on just hea näide sellest kuidas keegi jätab lihtsalt kasutamata oma õiguse “õieti” mõelda ja sõltumata sellest kas tegemist on psüühilise häire või muidu meie õigusriigile kohatu käitumisega vajaks selline asi igal juhul kohest riigivõimu poolset korrigeerimist, tagamaks riigi ja ühiskonna jätkuvat stabiilsust ja julgeolekut ning aidata ühtlasi ka kõik sellised eksinud lambad (vabandust, ühiskonna liikmed) lõpuks tagasi “õigele” rajale!

  2. Eve 2 kuud ago
    Reply

    Läänemets pea ju ka näitama et teeb midagi mille eest palka saab. olgugi et ta tegevus on nõme. Jana Toom oli meie riigist aunuke Brüsseli saadik keda võis näha meie riigi huvides tegutsemas. teised kadusid nagu vits vette ja isegi eiandnud aru millega tegelevad ja mida head on teinud meie rahvale.. Siseminiser käitub labaselt ja on ebaõiglane. Aga vaevalt et peaminister teda vabandama paneb sest ebaõiglus valitseb meil ka veel kõigele lisaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.