Andrei Korobeinik: koalitsiooni tegevus automaksuseaduse muudatusettepanekute osas ei ole kooskõlas põhiseadusega

Sümboolne kingitus rahandusministrile

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas koalitsiooni häältega loobuda automaksuseaduse muudatusettepanekute hääletamisest ükshaaval ja kõik parlamendisaadikute ettepanekud pandi paragrahvide järgi kokku 19 gruppi. Rahanduskomisjoni aseesimees Andrei Korobeinik on veendunud, et antud lähenemine ei ole kooskõlas põhiseadusega.

“Keskerakonna saadikud on teinud sisulisi muudatusettepanekuid, mis puudutavad näiteks puuetega inimeste või suurperede maksuvabastusi, retroautode või võistlusautode erandeid. Nüüd ei saa neid ettepanekuid eraldi hääletada, sest need on koondatud ühte paketti, kus on nii selgelt obstruktsioonilised kui ka teineteist välistavad teiste saadikute esitatud muudatusettepanekud. Koalitsiooni otsusena saab neid ettepanekuid hääletada ainult korraga, mis rikub selgelt saadikute vaba mandaadi teostamist,” lausus Andrei Korobeinik.

Keskerakonna poliitik lisas, et väga olulisi muudatusettepanekuid ei saa nüüd Riigikogu saalis isegi arutada, rääkimata hääletamisest. “Põhiseaduse §28 räägib muuhulgas sellest, et puuetega inimesed on riigi erilise hoole all. Keskerakonna fraktsioon tegi ettepaneku, et puuetega inimesed ei peaks automaksu maksma, kuid valitsus tegi erandi vaid spetsiaalselt ümberehitatud autodele, mida kasutavad väga vähesed. Koalitsiooni otsusena ei saa sel teemal sisulist arutelu pidada,” märkis Andrei Korobeinik.

Automaksuseadus jõuab Riigikogu täiskogu istungile alles pärast Euroopa Parlamendi valimisi, sest Reformierakond, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraadid loodavad Andrei Korobeiniku sõnul venitamisega päästa enda reitingut. “Keskerakond peab automaksu kehtestamist kahjulikuks, sest see mõjutab kõige valusamalt suurperesid, maal elavaid leibkondi ja puuetega inimesi. Kui automaksu prognoositav tulu on veidi üle 200 miljoni euro aastas, siis näiteks pangamaksu kehtestamisel saaks riik umbes 480 miljonit ja nn maksuküüru kaotamisest loobumisega üle 500 miljoni euro. Majanduskriisi ajal ei saa riik võtta raha vaesemate käest, see suurendab ebavõrdsust ja pidurdab majandust veelgi,” täiendas Andrei Korobeinik.

2 kommentaari
  1. Jaak 2 kuud ago
    Reply

    Mitte midagi pole mida praegune valitsus oleks õigesti teinud.Automaks võiks olla vaid linnades ja neil kes saavad riigilt head palka. Valitsus tõstis omale palka ja osa kergelt saadud raha võiksid nad meie riigile ohverdada. Kuhu panevad küll oma raha nupule vajutajad olles nõus nende tobedate seadustega mis viivad paljud meie inimesed vaesusesse ja majanduse langusesse. nad võiks oma kergelt saadud rahst annetada riigile.Aga vaeseid inimesi tuleb aina juurde aga see neid ei huvita.

  2. Alina 2 kuud ago
    Reply

    Kuumad tüdrukud ootavad teid – – – Top25.fun

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.