Keskerakond korraldab automaksu-vastase meeleavalduse

Eesti Keskerakond korraldab täna algusega kell 11 Riigikogu ees meeleavalduse automaksu vastu ning kutsub sellega ühinema kõiki inimesi ja organisatsioone, kelle hinnangul lööb automaksu kehtestamine kõige valusamalt suurperesid, maapiirkondi ning kõiki neid, kelle igapäevane iseseisev toimetulek sõltub liikumisvahendist.

“Keskerakond ei luba koalitsioonil Euroopa Parlamendi valimiste varjus automaksu vastu võtta!” lausus Mihhail Kõlvart. “Eesti majandus on üheksa kvartalit järjest olnud languses ja Reformierakonna valitsus üritab maksutõusude ja kärbetega olukorda päästa. Mitmed rahanduse asjatundjad on kinnitanud, et lahendust otsitakse valest kohast ning raha tuleb võtta sealt, kus seda on. Esmalt tuleb ära jätta Reformierakonna tulumaksureform, mis läheb maksma 550 miljonit eurot ja kehtestada pankadele erakorraline kasumimaks. Uued tavakodanikele suunatud maksud vaid süvendavad perede toimetulekuraskusi.”

Automaksu eelnõu on täna Riigikogu täiskogu istungil teisel lugemisel ja Keskerakond on Mihhail Kõlvarti sõnul seisukohal, et sellega ei tohi edasi minna. “Nii puuetega inimesed kui ka lasterikkad pered on põhiseaduse kohaselt riigi erilise hoole all. Seega olukorras, kus riik paneb automaksuga ühiskonna kõige haavatavamad grupid raskemasse seisu, kuid seejuures teisi sotsiaalseid meetmeid ei rakenda või need ei rakendu tõhusalt, on automaksu näol tegemist sellise põhiõiguse riivega, mis on põhiseadusega vastuolus,” rääkis Mihhail Kõlvart.

1 Kommentaar
  1. Soo 2 nädalat ago
    Reply

    Kõik maksud on halvad mida valtsus meie rahvale kaela määrib. elu peaks ikka paremise poole minema aga meil läheb aina hullemaks. Me ei pea kedagi abistama sest vajame ise abi. Ja see ässitamine võib meile tuua hävitava sõja.Reformierakondlased mõtlevad välja mitmesuguseid makse mis teevad meie paljud inimesed veel vaesemaks ja neid pooldavad kaks erakonda on nõus. Poliitikud vajutavad nõusoleku märgiks nupule n
    usoleku märgiks ja raha tuleb nende oma taskutesse ning nad sülitavad peh,elt öeldes et paljud kannatavad selle pärast ja paljud lapsed peavad vaesust tunda saama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.