Andrei Korobeinik: sotsid lubasid pensionäridele 1200 eurot, kuid väänavad neile hoopis maksu kaela

Pensionärid vajavad turvatunnet. Foto: Pixabay

Reformierakonna valitsus valetas pensionäridele enne ja pärast valimisi, mille tulemusel on meie eakad haledalt petta saanud – täna Riigikogus vastu võetud tulumaksuseaduse muutmise tulemusel kaotab keskmine pensionär umbes 150 eurot aastas, ütles rahanduskomisjoni aseesimees Andrei Korobeinik.

“Reformierakond lubas enne valimisi, et keskmine vanaduspension hoitakse tulumaksuvaba ning sama punkt on kirjas ka koalitsioonilepingus, millele on lisaks allkirja andnud ka sotside ja Eesti 200 saadikud. Täna hääletasid nende erakondade saadikud keskmise pensioni maksustamise poolt. Eesti eakaid on ninapidi veetud ja koalitsioonilepingut rikutud. Pensionärid ei ole valitsuse ebakompetentses majanduspoliitikas süüdi,” lausus Andrei Korobeinik.

Eriti kahepalgeliselt tegutsesid Andrei Korobeiniku sõnul sotsid, kes lubasid enne Riigikogu valimisi tõsta keskmise pensioni 1200 euroni, kuid väänavad nüüd neile hoopis maksu kaela. “Sotsiaaldemokraatide juttu eakate eest seismisest ei saa uskuda. Eriti piinlik on, et pensionäride maksustamist toetasid ka endised sotsiaalministrid Jaak Aab ja Tanel Kiik – hääletusest kõrvaleviilimine võrdub toetusega -, kes veel mõni aeg tagasi jõuliselt selle vastu võitlesid,” märkis Keskerakonna juhatuse liige.

Andrei Korobeinik lisas, et olukorras, kus Eesti majandus on langenud kaks ja pool aastat järjest ning riigieelarvest on puudu miljard eurot, on pensionäride maksustamine vastutustundetu. “Eestis elab 53% penisoniealistest inimestest vaesusriskis ja see näitaja on Euroopa Liidu keskmisest pea kolm korda suurem. Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 töö tulemusel väheneb pensionäride toimetulek veelgi ja sellega suurendatakse ühiskondlikku ebavõrdsust. Keskerakond soovitab võtta raha sealt, kus seda on ehk jätta ära tulumaksureform ning kehtestada erakorraline pangamaks ja euroopalik astmeline tulumaks,” täpsustas saadik.

2 kommentaari
 1. OLESJA PODLESNAJA RAHASTAMINE 3 nädalat ago
  Reply

  OLESJA PODLESNAJA RAHASTAMINE
  Tere kõigile
  Olen Eesti talunik ja puutusin kokku paljude rahaliste probleemidega, kuid tänu OLESJA PODLESNAJALE õnnestus mul rahalistest raskustest toibuda. Kõigi oma rahaliste vajaduste korral võtke ühendust OLESJA PODLESNAJAGA ja leiame oma probleemidele lahendused.
  See suurepärane naine on mind just aidanud väikese summaga 50 000 € ja see on minu jaoks enam kui piisav.
  Ta on südamega naine, tänu sellele imelisele naisele sain ma oma elatustaset ja võlga tõsta.
  Kui vajate väikelaenu, võtke nendega ühendust ja te ei pea pettuma.
  E-post: olesjapodlesnaja198@gmail.com
  AITÄH
  MÄRGE
  Kui te pole EESTIST, siis hoidke eemale.

 2. Soo 2 nädalat ago
  Reply

  Eks kuidagi peab ju hääli saama. Kui midagi head pole ausalt ette näidata siis võetakse valed kasutusele. sotsid on alati vähe hääli saanud, aga eks nad on ka reformierakondlaste näitel kuidas hääli saada targemaks läinud. Naeruväärne oli ühesooliste abielude tunnustamine ja eks sealt tuli ka hääli juurde. Reetur Kiik läks ka sinna ning sai endale tasuva koha. Väga ebameeldiv poliitik. Mitmed trikitajad ei mõtle oma rahva heaolule vaid sellele kuidas endale rohkem raha saada,

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.