Lasnamäe linnaosakogu väljendas oma rahulolematust linna lisaeelarve osas

Foto: Lasnamäe Leht

Lasnamäe linnaosakogu ei toetanud Tallinna linna 2024. aasta esimest lisaeelarvet esitatud kujul. Lisaeelarve ei leidnud toetust, kuna seal ei kajastu Lasnamäe linnaosa elanike jaoks olulised investeeringud ja projektid ning selle juures on eelarves tehtud ka linnaosa elanike jaoks kahjulikke muudatusi.

„Lisaeelarves kajastuvad küll eelmise linnavalitsuse algatused, kuid midagi uut ja head Lasnamäe jaoks seal ei olnud. Pigem isegi vastupidi, lisaeelarves ei ole enam Lasnamäe elanike jaoks olulisi objekte. Näiteks, pidi sel aastal algama Laagna sildade ligipääsetavamaks muutmise projekt, Majaka-Lasnamäe ristmiku remont ning edasi pidi mindama ujula projektiga jne. Neid projekte kahjuks me dokumentides enam ei näe,“ sõnas Lasnamäe linnaosakogu aseesimees Mark Jefimov.

Lasnamäe linnaosakogu erakorralisel istungil on linnaosakogu liikmed väljendanud samuti nördimust selle osas, et linnaosavalitsuse kultuurieelarvet on põhjenduseta kärbitud, mis tähendab et linnaosavalitsus ei saa enam samas mahus pakkuda elanikele kvaliteetseid vabaaja veetmise võimalusi.

Samuti pani linnaosakogu liikmeid muretsema fakt, et ära on jäetud ka abipakkide projekt, mille raames on igal aastal Lasnamäel ühekordset abi saanud keskmiselt 3000 üksinda elavat eakat.

Erakorralisel istungil tekkis ka korralduslikke küsimusi. Koosolek oli kokku kutsutud ühe neljandiku linnaosakogu nõudmisel. Avalduses oli toodud välja, et koosolekul soovitakse näha kedagi linnavalitsusest või linnaosavalitsusest, kes saaks lisaeelarvet kommenteerida. Vastuseks tuli aga vaid info, et linnaosakogu arvamuse esitamine ei ole kohustuslik ning linnaosakogu peab ise pöörduma linnavalitsuse liikmete poole. Linna ega linnaosavalitsuse esindajat, kes vastaks linnaosakogu liikmete küsimustele erakorralisel koosolekul ei olnud.

Lasnamäe linnaosakogu erakorralisel koosolekul osales 29 linnaosakogu liiget. 2024. aasta esimest lisaeelarvet ei toetanud 24 liiget, kolm olid poolt ning kaks jäid erapooletuks.

Lasnamäe linnaosakogu aseesimees Mark Jefimov kinnitas, et  tõepoolest on olnud viimasel ajal mitmeid korralduslike probleeme millele on linnaosakogu juhtkond ka viidanud suheldes linnaosavalitsusega. “Taoline suhtumine linnaosakogu tegevusse ei ole aktsepteeritav. Linnaosakogudesse kuuluvad inimesed teavad kõige paremini, mis nende linnaosas toimub ja mis on tegelikult oluline. Linnaosakogude vaigistamine ja meie töö takistamine on midagi uut Tallinna linna juhtimises ning me kindlasti hakkame sellele uuele tendentsile vastu.”

1 Kommentaar
  1. Eluvaatleja 1 kuu ago
    Reply

    Jumal tänatud, et KE nii pikalt üldse järjest võimul oli ja Lasnamäe enam-vähem välja ehitada jõuti, muidu olekski jäänud ilmselt oma 100 000 asuvale vaatamata kolme nõukaaegse poe ja lõputute prahti täis tühermaadega linnaosaks, sest just see ju ülejäänud erakondade taotluslik eesmärk läbi aegade olnud ongi, millest ka alati täiesti varjamatult räägitud. Ja eks nad nüüd siis jätkagi sealt, kuhu omal ajal pidama pidid jääma. “No more comments.”

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.