Uuring: suurel osal töötajatest söövad igakuised kulud pea kogu palga

Pangandus. Pank. Raha. Foto: Pixabay

Suur osa töötajatest on pärast igakuiste kulude katmist finantsiliselt raskes olukorras ning ainult vähesed töötajad suudavad kõrvale panna olulise osa oma sissetulekust, selgub tööportaali CV.ee tööturu monitooringust.  

„Praegune majanduskeskkond on muutnud töötajate jaoks säästmise keeruliseks, kuna palgad ei ole elukallidusele järele jõudnud,” sõnas CV.ee müügijuht Indrek Harjak. “Vaadates tööandjate uuringu tulemusi, siis nii pea suuremat palgatõusu oodata ei ole, mis omakorda muudab finantsilise kindlustunde saavutamise järjest raskemaks. Tööandjad võiksid aktiivsemalt toetada töötajate rahatarkuse suurendamist, et vähendada finantsstressi,” rääkis Harjak.

CV.ee tööturu monitooring näitab, et rohkem kui 75 protsenti töötajatest ei ole rahul oma praeguse palgaga, mis tekitab tööotsijates muret tuleviku ees, sest nende palk ei kata elamiskulusid piisavalt ning puudub rahaline tagavara ootamatuteks olukordadeks. Ka tööandjad on otsustanud lähikuudel uusi lisaboonuseid mitte pakkuda ega palkasid tõsta, mis võib veelgi vähendada töötajate finantsilist kindlustunnet ja suurendada stressi tuleviku ees.

Ligi poolte töötajate palgatõus on viimase aasta jooksul olnud minimaalne või puudunud üldse. Vaid kolmandik töötajaid on saanud 5-10 protsendi suurust palgatõusu ning osade töötajate palk on hoopis vähenenud. See jätab paljud töötajad keerulisse olukorda, kus elamiskulude tõusuga toimetulek on järjest raskem.

66,1 protsenti vastanutest on kinnitanud, et kõige rohkem kulub neil töötasu toidule ja esmatarbekaupadele, 56,2 protsenti kulutavad enim eluasemekulude katmisele, 48,7 protsenti kommunaalmaksetele ja kodukuludele, 30,4 protsenti transpordile ning 28,2 protsenti laenumaksetele.

BNS

1 Kommentaar
  1. Eluvaatleja 2 tundi ago
    Reply

    On see kunagi üldse teisiti olnudki, kui kitsuke valik valgekraesid välja arvata?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.