VAATA “KESKHOMMIKUT”: miks Reformierakonna valitsus madalapalgaliste toimetulekut halvendab?

Saates “Keskhommik” arutlevad Eesti Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart ja saatejuht Janek Mäggi päevapoliitiliste teemade üle.

Miks üritab Reformierakonna valitsus riigieelarvet kokku panna moel, mis halvendab eelkõige madalapalgaliste toimetulekut? Miks otsustas Eesti Keskerakond lahkuda Euroopa liberaalsete parteide ühendusest (ALDE)? Sotsiaaldemokraatliku Erakonna minister Riina Sikkut tuli välja plaaniga neljakordistada visiiditasu – kas see ongi vasaktsentristlik maailmavaade?

5 kommentaari
  1. Eve 1 nädal ago
    Reply

    Kõlvart on väga tark, hooliv, õiglane ja aus poliitik.

    • EVE 7 päeva ago

      OLEN ilus ja kaunis neitsi!

  2. Tähelepanelik Tööline 1 nädal ago
    Reply

    Riik peaks kange alkoholi ja tubaka müügi monopoliseerima- looma riikliku poodideketi a´la Rootsi Systembolaget või Soome Alko või Norra Vinmonopolet. Isegi mitmetes USA ja Kanada osariikides on riiklik alkomonopol….Arusaamatu miks meil ei ole? Teiseks tulek kanep legaliseerida ja monopoliseerida. Jällegi tuleks raha-ja seda lisanduks ka turismisektorisse.
    Siis jätkuks raha rahvatervisesse investeerida rohkem. Riik see on eelkõige rahvas ja riigi edu = rahvatervise olukord.
    Riik kehtestab 2% -lise kasumimaksu… selle asemel, et võtta ära 100% mõnuainete valdkonnas
    Tuleks kehtestada ka pankade liigkasumaks- nagu Leedus seda tehti. Puuduolevad miljardid tuleks ainuüksi neist meetmetest. Laskemoona pole vaja üldse muretseda. Milleks? Tavarelvastus e. raketid ja mürsud ei ole funktsionaalne heidutus riigi vastu kel on hypersonic tuumalõhkepeadega raketid. .ning 2 miljoniline armee. See peaks ka imbetsiilile selge olema(kahjuks meil valitsuses aga ka kaitseväes tõenäoliselt ei ole tüüri juures isegi mitte imbetsiilid vaid täisidioodid) . Sellest 6 miljardist eurost võiks eraldada nt 100 miljonit ning kõigepealt tõlkida ameerika politoloogi John Mearsheimeri põhilised raamatud eesti keelde ja jagada need tasuta , suunata mõnisada meie andekamat noort parimatesse maailma ülikoolidesse USA-sse, Hiinasse ja miks mitte ka Venemaale MGIMO-sse rahvusvahelisi suhteid ja diplomaatiat õppima. Meie põhiline häda on see, et meie tipp-poliitikud s.h. kõik taasisesesvusmisejärgsed välisministrid on rumalavõitu ja harimatud tüübid olnud kui ehk R. Mälk , Jüri Luik või L.Meri-kes olid kahtlemata targad ja informeeritud mehed-kuid mulle tundub, et nad olid kas KGB, CIA või Inglise luure poolt värvatud agendi. Nende kätumine ja teod ei ole kunagi olnud Eesti strateegilistes huvides. Eesti strateegilistes huvides on olla neutraalne ja oma kõigi naabritega sõbralik suveräänne riik-mitte kellegi kuulekas holopp või majaneeger.

  3. Tähelepanelik Tööline 1 nädal ago
    Reply

    Peab olema …kui ehk R. Mälk , Jüri Luik või L.Meri välja arvata-kes olid kahtlemata targad ja informeeritud mehed omas ametis…

  4. Oleg 6 päeva ago
    Reply

    Õige jutt

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.