Jana Toom: Vene nafta transiit läbi Ukraina on keelatud, kuid Ungari saab jätkuvalt naftat. Kuidas?

Jana Toom

Euroopa Parlamendi saadik Jana Toom: “Me kõik teame, et Venemaalt nafta ostmine rahastab sõda Ukraina vastu. Ungarile tehti kaks aastat tagasi erand – ta sõltub 70 protsenti ulatuses Venemaa naftast. Kuid juunis laiendas Ukraina sanktsioone Lukoili vastu, keelates nafta transiidi Ungarisse läbi oma territooriumi. Kuid paar päeva enne president Alar Karise visiiti Ukrainasse mängiti kõik uuesti ümber. Ungari saab jätkuvalt Lukoililt naftat, samas ei ole Ukraina oma sanktsioone tühistanud. Kuidas see võimalik on?”

5 kommentaari
  1. Eluvaatleja 4 päeva ago
    Reply

    Ma küsiks parem kust tuleb see nafta, millest Ungaris Ukraina süja ja tsiviiltehnikale vajalikku kütust toodetakse ilma milleta seal elu päevapealt seiskuks. Nagu sõdagi. On mõni nende asjade üle kunagi ka mõelnud. Või miks näiteks USA ärisidemed Natsi-Saksamaaga ei katkenud isegi mitte II maailmasõja ajaks? Või miks kogu maailma demokraatia ja vabaduse eest võidelnud riik ei lasknud oma kodanikest neegreid valget sõduritega isegi mitte koos sõdurisuppi sööma, tehes nii üheselt selgeks, et demokraatiadi võib olla ka täiesti erinevaid antud juhul siis rassist ja nahavärvist tulenevalt. Ühesõnaga maailm ei ole sugugi must-valge vaid palju mitmepalgelisem, kui vaid veidigi meie peavoolumeediast ja riigipropagandast kaugemale vaadata.

    • Ungari on vennasrahvas 4 päeva ago

      Aga ainult eestlastele!

  2. Soo 4 päeva ago
    Reply

    Mulle meeldib Ungari poliitika. seal hoolitsetakse peamiselt oma rahva heaolu eest.ma tahaks teada mis on Venemaal muutunud nende sanktsioonide tõttu. vist midagi. Mis on muutunud maailmas selle tõttu et meie rahvas vaesub ja raha läheb mujale mis on aga tilk merre,

  3. Ele 4 päeva ago
    Reply

    Olin enne koroona levikut Peterburis eesti rahvusest sübranna pool kelle abikaasa on poolakas ja väimees on ukrainlane. käisime ka kirikus kus teenistus toimub eesti keeles. käisime ka teatris. Mulle meeldib vene intelligents. Leninismi ja stalinismi ajal said nad palju kannatada ja kas nüüd püütakse ka neid halvustada. mis valimistesse puutub siis me ise ka teame kuidas hääli saadakse.vaevalt et nemad süüdi selles mis praegu toimub.

  4. Vanur 4 päeva ago
    Reply

    Olen selline inimene kes armasab Eestit ja hindab vabadust. Praeguse olukorraga meie riigis ma küll rahul pole. Olen nii vana et eriti poliitikast aru ei saa. Trump olevat öelnud et kui tema oleks president siis sõda poleks. üks Ukraina poliitik ütles ka et kui tema oleks Ukraina president siis sõda poleks ja kõik oleks jäänud samaks aga ilma verevalamiseta, Kunagi kinkis ukrainlasest Venemaa valitseja Nikita kes armastas maisi Krimmi Ukrainale. See sõda teeb palju halba Euroopa riikidele. Arvatakse et kui sõda meile tuleb siis on kaitsjaid palju aga mis jääb meie riigist ja rahvast järele pommirahe all. Tuleb jätta ässitamine sest maailmas ei muutu sellest midagi aga meile teeb halba küll. Vene president on kättemaksuhimuline ja milleks häda kaela kutsuda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.