Lusitaania teetigu meeldetuletuseks: Tallinna linnapea sai ootamatu kingi

Kingitus linnapea Ossinovskile 23.09.2024

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon esitas linnavalitsusele ülesande tegeleda lusitaania teetigude populatsiooni kontrolli all hoidmisega linna haljasaladel. Kuna linnavalitsuse seisukohta antud küsimuses tähtaegselt ei laekunud sai linnapea Ossinovski koos meeldetuletuskirjaga kingiks ka Tallinna haljasalasid vallutava võõrnälkja.

Tallinna linnavolikogu liikme Kairet Remmak-Grassmanni sõnul ei täida linnavalitsus oma kohustusi. „Eirates tähtaegasid sõidetakse Tallinna linnavolikogu opositsioonist ja volinikest lihtsalt üle. Kuid tundub, et selline käitumine ongi sotsiaaldemokraatide juhitud linnavalitsuses uueks normaalsuseks,“ ütles Remmak-Grassmann.

„Teatavasti on sellist käitumist, kus volinikega ei arvestata ja läbi soovitakse suruda enda tahet, volikogus esinenud varemgi. Volikogu saalis valiti ka praegu ametis olevat linnapead seni, kuni tuli Sotsiaaldemokraatidele, Isamaale, Reformierakonnale ja Eesti200le sobiv tulemus. Teatavasti õnnestus linnapea Jevgeni Ossinovski valimine linnapeaks alles kolmandal katsel ning selliseid mustreid on volikogu saalis ka teistes küsimustes olnud,“ jätkas volikogu liige.

„On vastuvõetamatu venitada, kui tegemist on küsimustega, mis puudutab otseselt linnakeskkonda ja kodanike heaolu. Talvel selle küsimusega tõepoolest enam tegelema ei peagi, kui eesmärk oligi just seetõttu venitada,” märkis Remmak-Grassmann ning lisas, et linna elanikud ja volikogu liikmed ootavad, et linnavalitsus hakkaks kohustusi täitma vastutustundlikult ja tähtaegselt, et tagada linnaelu sujuv korraldamine. „Paraku aga näitab Tallinna linnavalitsus üles hoolimatust nii volikogu liikmete kui ka elanike suhtes.“

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon andis volikogule üle eelnõu, millega teeb Tallinna linnavalitsusele ülesandeks töötada välja plaan ja konkreetsed tegevused, kuidas vältida Tallinna omandisse kuuluvatel haljasaladel võõrnälkjate paljunemine. Linnavalitsuse seisukoha esitamise tähtaeg antud küsimuses oli 17. september 2024.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.