Kristiina Võsu: Olen korralik pereema, kelle sees leidub vürtsi ja särtsu rohkem kui küll

Positiivse ellusuhtumisega, erudeeritud ja veetlev Kristiina Võsu on nii ise kirjutanud kui ka ajakirjanikuna intervjueerinud paljusid rohkem või vähem tuntud inimesi. Ta on seigelnud eksootilistes maades ja kodumaistes oludes, näiteks telereporterina erakondade valimispidudel pärast tänavusi Riigikogu valimisi.

Kristiinal on aga tulnud olla ka intervjueeritava rollis. Ja küllap selle osatähtsus suureneb nüüd veelgi, sest Jõgeva vallast Kaareperest võrsunud ja Kuremaal põllumajandustehnikumis õppinud Kristiina Võsu võistles hiljuti Missis Estonia 2019 tiitlile ning võitis Missis Worldwide ja Publiku lemmiku tiitli. Usutluses Kesknädalale oli teemaks tee võitudele, aga ka igapäevane elu oma toimetamiste, püüdluste ja väärustega.

Igaks suuremaks kordaminekuks on vaja taustajõudusid, kes olid need Sinu jaoks missiseks kandideerimisel?

Tänan kindlasti oma pereliikmeid ja häid tuttavaid-sõpru. Eriline tänu kuulub Kaido Väljaotsale Kuremaalt, kes omalt poolt hoogu juurde andis Kuremaa külaseltsi kodulehel. Üllatus oli suur, kui hõigati minu nimi välja ja tehti teatavaks, et olen õige naine kandma Missis Worldwide tiitlit ja kõige rohkem tunnen rõõmu publiku lemmiku tiitlist. Kui rahvas on nõnda otsustanud, teeb see südame soojaks. Kui Missis Worldwide välja kuulutati, siis värisesin korraks, seejärel võtsin end kokku ja kõndisin rahva ette, kus mulle kroon pähe asetati ja

lindike üle anti. Kui publiku lemmiku tiitli sain, siis rõkatas terve saal rõõmust, see emotsioon ei unune iial!

Kuidas möödus võidujärgne öö?

Kui südaööl koju jõudsin ootas mind ees üllatus mehe poolt – tort, lilled vaasis, palju maasikaid ja hea vahuvein! Tunnistan ausalt, et magama sain alles poole nelja paiku öösel, soovisin ju kõiki õnnitlejaid tänada, kes mulle sõnumeid olid saatnud! Ja nagu mu „laenatud“ vennaraas Ott Kiivikas ütleb: „Seda hetke tuleb nautida, järgmisel päeval sama tunnet enam pole.“

Räägime nüüd, miks on tekkinud legend kulturist Ott Kiivikasest kui vennast.

Olen ajakirjanikuna aastaid jälginud ja kajastanud Ott Kiivikase tegemisi. Näiteks, kui ta tuleb võistlusreisidelt käin tal lennujaamas vastas. Mitme aasta töö tulemusena on valmimas Otist dokumentaalfilm. Kõik see ongi loonud meist müüdi kui õest ja vennast.

Kas Missis Estonial on Eestis ka esindusülesandeid? Või kavatsete asuda mõne heategevusliku projekti etteotsa?

Kindlasti on ja kui mul tekib võimalus aidata või kohtuda abivajajatega teen seda rõõmuga. Toetasin viimati väikese Annabeli projekti ja olen südamest tänulik, et nädala ajaga suudeti vajalik summa kokku koguda.

Mida andis osalemine Missis Estonial?

Mitte midagi siin ilmas ei juhtu niisama. See oli vajalik selleks, et kohtuksin imearmsa Angela Absaloniga, kes võistles misside kategoorias. Ma ei kogu enda ümber inimesi aga Angela tuli minu ellu just õigel ajal. Ta on imeline tütarlaps, kes on vaatamata oma noorele eale kahe jalaga maa peal. Just tema õpetas mulle nädala jooksul kõik võidusammud selgeks. Meie kaks võitsime kõige rohkem ja selle nimi on suur sõprus!

Mida suvi kaasa toob?

Hetkel võtan aja maha ja sõidan mõneks ajaks oma maakodusse Võrumaale. Juba ootan, et saaksin oma lillepeenardega tegeleda ja ahmida värsket õhku!

Kas olete tüüpiline või pigem ebatüüpiline Eesti naine?

Tegus naine on üleval enne päikest ning valmis vastu astuma kõigele, mis põneval päeval pakkuda on. Väärtustan pereelus harmooniat ja kodus puhtust just nagu õige Eesti naine. Korraliku pereema sees peitub aga särtsu ja vürtsi rohkem kui küll.

Usutavasti tuleb teil nüüd Eestit esindama minna maailma missise valimistele. Kuidas seal Eestit ja eestlasi iseloomustaksite?

Eestlane on kinnine ja töökas rahvas. Tõelist rõõmu tunneme siis, kui on pidupäev. Üks tähtsamaid üritusi on kindlasti laulu- ja tantsupidu, kus kogu Eestimaa saab üheks.

Olete pärit Jõgevamaalt, õppinud Kuremaal Põllumajandustehnikumis. Praegu asub teie pere suvekodu Võrumaal. Kui tihti sinna satute?

Võtsin esimest korda üle kaheksa aasta puhkuse välja ja põgenesin pealinnast Läti piiri äärde, kus minu maakodu asub. Siin saan paar nädalat värsket õhku ahmida, oma lillekesi silitada, mängida lastega jalgpalli ja lihtsalt mürada nendega.

Kui erinev on Eestimaa. Kas ütlus Tallinn, Harjumaa ja ülejäänud Eesti on põhjendatud?

Oi, Eestimaa on väga erinev! Ei saa Tallinna ja Haanjamaad omavahel võrreldagi! Tallinn on hetkel mu kodulinn, armastan seda linna aga kui soovida rahu ja vaikust, peab paarsada kilomeetrit eemale sõitma. See kaunis loodus, mida meile Lõuna-Eesti pakub, seda ei näe igal pool.

Milliseks prognoosite Tallinna Televisiooni tulevikku? Kas saade „Kas tohib?“ jätkub ka sügishooajal?

Mina näen asju helgetes toonides. Loomulikult jätkame ka sügishooajal oma tegemistega. Tõsi, võib-olla rohkem uudiste põhiselt aga saade “Kas tohib?” oli, on ja jääb!

Usutavasti soovivad paljud teie kui tuntud teleajakirjanikuga tuttavaks ja sõbrakski saada. Kui Sinu jutule pääseb?

Mul on väga palju häid tuttavaid aga sõpradeks nimetan ikka neid, kes on mulle lojaalseks jäänud. See tähendab seda, et ükskõik, mis elus ka ei juhtuks, jäävad mõned jutud ikka sõprade vahele. Kes reedab, sel pole minu seltskonda asja!

Viimati leidsin hingesugulase Missis Estonia võistlustelt, tema nimi on Angela Absalon. Ma ei tea, mis meid seob aga selle nimi on kindlasti suur ja tõeline sõprus.

Oled toonitanud, et pead oluliseks pereväärtusi. Millised on Sinu peres traditsioonid?

Meile meeldib sünnipäevi tähistada, jõulude ajal koos jõuluvana oodata ning koos jõulupraadi ja piparkooke meisterdada. Kindlasti ei lähe kodust keegi välja, kui ta pole põsele musi saanud! See on väga tähtis.

Usutles Jaan Lukas

2 kommentaari
  1. Soovitus: ärge tänutage. 5 aastat ago
    Reply

    Palun, ärge enam kunagi öelge “suured tänud”. Tänu on ainsuslik sõna nagu õnn, rahu ja sõda. Ükski normaalne inimene ei ütle näiteks “suured aitähhid” või “paljud õnned sünnipäevaks”. Või Teile need väljendid sobiksid!?!

  2. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Ma ei saa aru mis meil sellega asja on. Las ta olla milline tahes.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.