Ratas Paldiskis: siinsel piirkonnal on hea võimalus kujuneda Läänemere regiooni oluliseks tööstuskeskuseks

Foto: Raigo Pajul, Riigikantselei

Paldiski, 28. august 2019 – Peaminister Jüri Ratas osales täna investeerimiskonverentsil “Teistmoodi Paldiski“. Ratase sõnul on Paldiski ees seisvad väljakutsed paljuski sarnased nendele, mis on omased nii ülejäänud Eestile kui ka tervele maailmale, kuid piirkonnal on mitmed head eeldused kujuneda terves regioonis oluliseks tööstuskeskuseks.

„Paldiskil on olemas soodne asukoht, kiired ühendused ning kõik eeldused edukaks ettevõtluseks. Seetõttu tegutsevad siin ka juba mitmed ettevõtted, kes on meie majanduse lipulaevadeks nii energeetika, transpordi kui ka tööstuse vallas,“ ütles peaminister. „Praegu üha enam hoogu koguvate ja väärt kliimaaruteludega seoses väärib esile tõstmist näiteks Paldiski tuuleenergeetika arendus, mis on kohaliku majanduse kõrval oluline ka terve Eesti elektritootmise tuleviku mõttes.“

„Toormete ja odava tööjõu asemel saame me tulevikus panna üha rohkem rõhku oma tegevustes efektiivsuse otsimisele, innovatsioonile ja uutele tehnoloogiatele. See aitab meil püsida ning olla konkurentsivõimeline ka edaspidi,“ selgitas Ratas. “Tänu Paldiski soodsatele tingimustele on siinsel piirkonnal hea võimalus kujuneda Läänemere regioonis oluliseks tööstuskeskuseks, mis eristub teistest just oma konkurentsivõimelisuse, kõrgtehnoloogilise ja keskkonnasõbraliku ettevõtluse ning mugava elukeskkonna poolest,“ lausus peaminister.

Ratase sõnul on valitsuse roll Paldiski ettevõtlust ja ettevõtjaid toetada. „Teeme seda stabiilse ja soodsa ettevõtluskeskkonna arendamise abil, näiteks e-riigi lahenduste täiustamise ning ettevõtlustoetuste pakkumisega või siis ka näiteks omanikuna Eesti Energia või Tallinna Sadama kaudu.“

Konverents „Teistmoodi Paldiski“ toob Paldiskisse kokku investoreid Soomest, Norrast ja Rootsist, samuti eksperte, teadlasi, riigi- ja omavalitsustegelasi. Valitsuse liikmetest osalevad konverentsil veel majandus- ja taristuminister Taavi Aas ning väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo.

4 kommentaari
  1. Huvitav 5 aastat ago
    Reply

    oleks teada, kuidas me tuuleenergiat hakkame laevadega Paldiski sadamast välja vedama?
    See umbluu on ehe näide jamast, mida peaks vältima uus Kesknädal, kui ta ülds etahab midagi asjalikku käsitleda. Sest Jurka juras pole ainustki pidepunkti, millele midagi kindlat ehitada. Samasugust jama võib igaüks ajada ka Roomassaare, Mõntu, Kunda või muu sadama juures.

  2. Paldiski 5 aastat ago
    Reply

    Kõrgtehnoloogilise ja keskkonnasõbraliku…Kes nõunikest selle kõne kirjutas,lase küll lahti.
    Kütusemahutid, mürkained sadamas ,kunagine? kiirguskese. Tea,miks kestis 15-20 a enne kui peale venelaste lahkumist hakati sinna kortereid ostma. Hinnad olid ikka ülimadalad. Investeerisin minagi korterisse seal ,kuid puuküürnike tõttu,kes ainsana olid nõus ses raj.elama ja küttehindade jubeduse tõttu, seaduste jõuetuse tõttu müüsin seda 10 a. Eestlased olid kõik väga pehheid Kniks-Marihjenid,et Paldiskisse tulla. Nüüd on ,kui hinnad tõusnud,aru pähe võtnud.
    Plaani on vaja, PLAANI!!! MISSUGUST TOOTMISI SINNA TEKITADA. TEADLASED ÜTLEVAD. KÜSI IKKA MITTEKORRUMPEERUNUTE KÄEST, MITTE MINGITE LOBBYDE HÄÄLETORUDELT.
    LIBERAALNE MAJANDUS SÜNNITAB JUHUSLIKKE SEENI JA MITTE EESTIS, KUI TA SEDA TEEB, VÄLISMAA KAPITALIGA , ON ASI ROHKEM KUI KAHTLANE.

  3. laevad 5 aastat ago
    Reply

    LAEVAD SKANDINAAVIASSE VÕIKS SEALT KÄIMA PANNA KÜLL UUESTI.

    • Laevade 5 aastat ago

      liigutamine ei sõltu tahtest või käsust, selle kirjutab ette majanduslik arukus ehk nõudmine ja pakkumine.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.