Kodakondsusseaduse muutmise eelnõu läbis Riigikogus esimese lugemise

Andrei Korobeinik. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

24.09.2019

23.09.2019 toimus Riigikogu istungil kodakondsusseaduse muutmise eelnõu esimene lugemine. Seadus lubab Eesti kodakondsust lastele, kelle üks vanematest või esivanematest omab halli passi ja elas Eestis taasiseseisvumise päeval. Tänane kord lubab sarnasel printsiibil Eesti kodakondsust lastele vaid juhul, kui mõlemad tema vanemad on halli passi omanikud.

Eesti Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Andrei Korobeinik ütles, et antud eelnõu on väga tähtis samm Eesti ühiskonna ühendamiseks. “Eestis elab üle 70 tuhande halli passi omaniku, paljud neist tunnevad, et nende riik ei vaja neid. See ei pea nii olema.” Andrei Korobeinik tänas koalitsioonipartnereid, kes toetasid kodakondsuse seaduse muutmist: “Antud initsiatiiv ei lahenda hallide passide probleemi täielikult, kuid vähemalt lõpetab nende taastootmise. Ma tänan koalitsioonipartnereid selle põhimõttelise otsuse eest”.

Eelmisel nädalal toimus seaduseelnõu arutelu põhiseaduskomisjonis, täna läbis eelnõu esimese lugemise Riigikogu suures saalis. Kümne päeva jooksul saavad parlamendi saadikud esitada muudatusettepanekuid, peale seda jätkab Riigikogu eelnõu menetlemist.

1 Kommentaar
  1. Ehe 5 aastat ago
    Reply

    näide, kuidas tänane klikk kuulutab seaduslikuks nõukogude okupatsiooni. Lähtealuseks peab olema 16.06.1940., mitte võlts taasiseseisvumine. Mingit taasiseseisvumist ei saanud 1991.a olla, sest õiguslikult ei saanud mitte keegi de iure iseseisvust ära võtta. Oli hoopis de facto iseseisvuse jätkamine.
    Iseseisvusest loobuti aga 2003.a rahvahääletusega, kui oma põhiseadus hääletati alamaks ürikuks EL-i käskuse ja keeldude suhtes. Kui nüüd astutaks EL-ist välja, siis oleks see TAASiseseisvumine. 1991.a taasiseseisvumine on aga äraostetud võltsjuurakate rahvale kaelamääritud enesepraadimine.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.