Kõlvart tegi majandusministrile ettepaneku alkoholiseadust muuta

Bermuuda kolmnurk, Suur- Karja tänav, Shooters, Nimeta Baar. Foto: LIIS TREIMANN/SCANPIX

25.09.2019

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pöördus majandus- ja taristuminister Taavi Aasa poole ettepanekuga kaaluda alkoholiseaduse muutmist, mis võimaldaks linnal lubada alkoholi müüki baarides ja teistes meelelahutuskohtades kohapeal tarbimiseks hommikul alates kella 10-st. 

„Kui kauplustest on võimalik alkoholi osta alates kella 10-st, siis peaks sarnase piirangu kehtestamine olema võimalik ka alkohoolse joogi müügil kohapeal tarbimiseks,“ ütles Kõlvart. „Oleme koos Politsei- ja Piirivalveametiga analüüsinud alkoholimüügiga seonduvaid probleeme ja jõudnud järeldusele, et Tallinna linn vajab senisest suuremaid piiranguid, et tagada parem avalik kord, väärtustada linnakeskkonda ja hoida linlaste tervist.“

Linnapea sõnul häirivad kella 7-st hommikul alkoholimüüki alustavate baaride külastajad kohalikke elanikke. „Need inimesed, kes hommikul kell 7 lähevad baari jooma, vajavad pigem tuge ja teistsugust abi, mitte mugavat võimalust juba varahommikul alkohol kätte saada,“ nentis Kõlvart.

Praegu on kohalikul omavalitsusel seadusest tulenevalt võimalus piirata alkohoolse joogi müüki kohapeal tarbimiseks kuni kella 6-ni tööpäevale eelneval ööl ning puhkepäevale eelneval ööl kuni kella 7‑ni. Meelelahutusasutusele ei kehti kellaajalised alkohoolse joogi müügi piirangud nagu kauplustele.

BNS

1 Kommentaar
  1. Suund 5 aastat ago
    Reply

    on Kimmil arukas, kuid lahend on poolik. Vaja on kõigepealt sulgeda öised joomad. Seega on vaja kuulutada alates kella 23-st üleüldine joomarahu! Kõik kõrtsud teeks selleks ajaks ruumid tühjaks, järgneks puhastustööd jm ettevalmistused järgmiseks päevaks (kella 10-ks). Pärast kella 23 oleks lubatud koristus- ja varustustööd, muidu päeval ei tohiks Tallinna kesklinnas liikuda ükski auto (v.a. häireteenistused).
    Kui keegi seda ettekirjutist rikub, plaks 1 kuu tegevuskeeldu + 10000€ trahv. Kui rikub 2. korda, siis 1+1 kuud jne. Ning enne jätkamist peab trahv olema makstud, muidu lükkub luba edasi. Varsti oleks kord majas.
    Mina Kimmiga kirjavahetuses pole ja Kimm Kesknädalat ei loe, seega öelge Kimmile selle kommi sisu edasi. Las Kimm peseb edasi juba Jurka ja tolle kaastööliste ajusid, et vastav seadus saaks vastu võetud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.