Noored arutasid ministeeriumis tulevikusihte

Minister Mailis Reps ja ENLi juhatuse esimees Roger Tibar Foto: Haridus- ja Teadusministeerium

02.10.2019

Täna kogunes Haridus- ja Teadusministeeriumi Tallinna esinduses Noorte Nõukogu, et arutada millised on noori puudutavad strateegilised sihid  järgmiseks 15 aastaks.

Minister Mailis Reps: „Täna oli põhjust ühiselt rõõmustada, et noortevaldkond saab eraldi arengukava. See on hea uudis ja ka kinnitus kõigile noortele, et valdkond on oluline Eesti tulevikuvaates. Tulevikuotsuseid tuleb ja saabki teha vaid koos praeguste noortega.“ Reps lisas, et nagu noortevaldkonnas tavaks on saanud, siis loodav arengukava ei ole mitte ainult noorte heaks, vaid ka noortega ühiselt tehtud.

Tänasel kohtumisel arutati selle üle, kuidas liikuda edasi arengukava koostamisega. Osalejad leidsid, et arengukava ja sellest tulenevad tegevused viiakse ellu ühiselt. Noortevaldkonna arengukava koostamiseks on toimunud eelnevate kuude jooksul mitmeid töörühmade kohtumisi ja kaasamisüritusi. Arengukava ametlik kooskõlastusring on kavandatud järgmise aasta algusesse.

Mailis Reps sai tänukirja noortemeelsuse eest

Kohtumisel andis Eesti Noorteühenduste Liit Mailis Repsile üle tänukirja ministri noortemeelsuse eest, tänu millele väärtustatakse noortevaldkonda, kaasatakse noori ja koostatakse iseseisev arengukava.

Minister Mailis Reps kutsus Noorte Nõukogu esimest korda kokku 2017. aasta novembris. Uus nõuandev kogu loodi selleks, et pöörata veelgi enam tähelepanu noorte soovidele ja muredele ning kaasata noori senisest enam neile suunatud tegevuste kavandamisse.

Noorte Nõukogusse kuuluvad Eesti Noorteühenduste Liidu, Eesti Õpilasesinduse Liidu, Eesti Üliõpilaskondade Liidu, Eesti Puuetega Inimeste Koja ja Kaitseliidu noorteorganisatsioonide esindajad. Nõukogu tuleb kokku kuni kolm korda aastas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.