Erki Savisaar: Eesti võiks olla kliimavaldkonnas teerajajaks

Erki Savisaar

03.10.2019

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Erki Savisaar tunnustab valitsuse otsust, liikuda 2050. aastaks kliimaneutraalne majanduse suunas. Tema sõnul on Eestil selle eesmärgi saavutamiseks täna hea stardipositsioon.

„See on kahtlemata õige suund ning Eestil on täna eesmärgi saavutamiseks ka vastav tegevuskava olemas. Viimaste aastate sammud põlevkivitööstusesse on olnud edasiviivad. Uued tootmisjaamad on säästvamad, efektiivsemad ja oluliselt keskkonnasõbralikumad ning aidanud märkimisväärselt vähendada kasvuhoonegaaside heidet, kuid mõistagi 2050. aastal me põlevkivist energiat ei tooda,“ ütles Savisaar, lisades, et nii maailma kui ka Euroopa kontekstis on Eesti hetkel ikkagi suhteliselt väike CO2 õhku paiskaja.  

Keskerakonda kuuluva Savisaare sõnul on Eestil hea võimalus selles valdkonnas maailmas läbi lüüa ja olla teerajajaks. „Roheline planeet ja keskkonnahoid on täna teema number üks ning Eesti peaks olema eestvedajaks. See on meie võimalus pakkuda maailmale välja nutikaid keskkonnaalaseid lahendusi, tehnoloogiaid ja teenuseid ning tuua seeläbi ülemaailmset tuntust ja kasu,“ sõnas Savisaar.

„Kliimamuutustega võitlemine pole siiski ainuüksi Eesti ja Euroopa probleem. Euroopa Liidu kliimaambitsioonid on täna meile teada, kuid hoopis suurem väljakutse on see, mil moel me saaksime kogu maailma ühte jalga käima,“ ütles Savisaar.

4 kommentaari
  1. Kaugele vaatamine 5 aastat ago
    Reply

    Väga vajalik samm meie laste tulemise suunas.

  2. Huvitav 5 aastat ago
    Reply

    kas need kliimaneutraalsusest jahuvad jobud ka ise selle tähendusest aru saavad. Kui sooneutraalsus tähendab sootust, siis kliimaneutraalsus peaks tähendama kliimatust ehk enam ilma ei arvestatagi.

  3. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    See on väga üldine ja meist vähe olenev eluala. Ma oleksin tahtnud E.Savisaarele teistsugust positsiooni. Aga meeldiv on et ta sõna võtab. Tahaksin veel lugeda oma teiste lemmikajakirjanike ja poliitikute artikleid. Nendeks on Loone, Lenk, Ummelas, Reinde, Karilaid. Kus on minu lemmikpoliitik Toobal, tooge ta poliitikasse tagasi. Kas ta söödi poliitikast välja kuna keeldus E.Savisaare vastu tunnistamast.

  4. do it 5 aastat ago
    Reply

    No TEHKE SEDA SIIS OMETI, OLGE NUTIKAD !!!
    Jutt jääb jutuks. Tuulikukolakad pole lahendus, metsaraie ja rohubensiin samuti, jne.jne.
    Pillav majandus = turumajandus eriti veel lberaalne-kapitalismus.
    Vastutusetus.
    Keegi ei loe seda ajalehte tühjade, üldsõnaliste juttude pärast.
    Kõik ei ole debiilikud, meil on oma ajaga paremat teha.
    Siinset lehte on hakanud täitma poliitikute üldsõnalised kõned, õigemini nende adjutantide-nõustajate.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.