Ratas kritiseeris EKRE poliitilist avaldust

Jüri Ratas

Peaminister Jüri Ratas (KE) kritiseeris EKRE volikogu poliitilist avaldust, millega erakond kutsus vähendama LGBT Ühingu rahastust, edastas laupäeval  rahvusringhäälingu uudisteportaal.

“Valitsusse kuuluvatel erakondadel on võimalik oma muresid, südameasju ning ideid ühiselt erinevates koalitsiooni aruteluformaatides tõstatada ja arutada. Poliitilised avaldused, deklaratsioonid või petitsioonid erimeelsusi tekitavates küsimustes ei aita kuidagi kaasa ühiste eesmärkide saavutamisele ning sisulise koostöö tegemisele. Seda enam, kui nendega astutakse koalitsioonipartneri ministrite valitsusaladesse personali- või rahastusotsuste tegemisel,” kirjutas Ratas Facebookis.

Peaministril jagus kriitikat ka EKRE esimehe Mart Helme avaldusele, et EKRE ei pruugi täita väliskaubanduse ja IT-ministri ametikohta valitsuses, kuni justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa) pole esitanud EKRE-le sobivat riigi peaprokuröri kandidaati.

“Täpselt samamoodi on üheselt selge, et peaprokuröri ametisse nimetamise ajaraami ei saa seostada EKRE kohustusega leida esimesel võimalusel pädev väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kandidaat. Peaprokuröri kandidaadi esitamine on vastavalt seadusele justiitsministri ülesanne ning loomulikult arutatakse vastav ettepanek valitsuses ühiselt läbi. Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ametikoht on koalitsioonilepingu järgi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna täita. Tegemist on riigile ja ka erasektorile tähtsate valdkondadega, mis vajavad täit pühendumist. Seetõttu on oluline, et uus minister peagi ametisse astuks,” lausus Ratas.

BNS

13 kommentaari
  1. Kes 5 aastat ago
    Reply

    või mis on need väärakad meie ühiskonas? Täna imetakse üksteisel türa või lakutakse vittu, homme hakatakse surnuid vägistama jmt. Juba Mailis soosib meie koolides ja lasteaedades mõtteviisi, et noku ja tussu pole soomääramisel olulised, sest soolist erinevust pole meil üldse olemas ning lapsel võib olla 2 või rohkemgi isa või ema ja laps peab tegema seda, mida nemad käsivad.
    Ainus lahend on selliste väärakate kampade rahastamise lõpetamine ja Pede-Taneli mahavõtmine. Las tegutseb temale sobival kohal aga ärgu laiutaga rahva rahaga, kui omal pidevalt raha jääb puudu normaalsete inimeste elu korraldamisel.

    • mnjah 5 aastat ago

      seda kommentaari lugedes palusin mõtteis, et annaks jumal, et sellisel inimesel ei oleks endal mitte ühtegi last ega tuleks ka. See on ikka nii haige, et raske on sõnu leida. Ja täpselt sama haigeks pean ma seda klaperjahti, mida LGBT vastu peetakse. Üks erakond on suutnud siin riigis täiesti hulluks inimesed ajada, see on siis Eesti Riigi eksistentsi KÕIGE tähtsam küsimus. Mingi käputäis on siis ohuks EV-le nende arvates ja muudkui võimendatakse ja võimendatakse. Riigikogus pole plaaniski selle seaduse ratifitseerimise akte vastu võtta, aga ikka leitakse võimalus kuidas seda teemat pildil hoida ja hüsteeriat külvata. Rahunege maha, mina neid tegelasi tänavapildis isegi ei erista, ammugi pole neist keegi mind häirinud või seganud. Mis krt küll teil kogu aeg viga on? Iga lapsevanem õpetab ja kasvatab oma lapsi ise, seda ei tee riik teie eest. Millest selline lärm?

    • Aga 5 aastat ago

      millest siis selline lärm tõesti? kes neid väärakaid keelab või takistab?

  2. Feja Räim 5 aastat ago
    Reply

    Ratas tegi EKRE volikogu otsuse kohta väga kummalise avalduse. Kas on juba ununenud Keskerakonna vastu toimunud alusetud “õigussüsteemi” rünnakud? Sundüürnike vastu toimepandud hiigelkuritegu on seniajani hüvitamata, aga rahastatakse marginaalsete vähemuste huvitegevust? Rahvas nõuab sellise “huvitegevuse” riikliku rahastamise lõpetamist, aga see ei loe? Kas keegi tänab Ratast oma Keskerakonna vastu toime pandud aastatepikkuse tagakiusamise unustamise eest? Mis jama see selline on ? Mis toimub?Jüri Ratas! Sa reedad sellise avaldusega oma rahvast, oma valijaid ja oma erakonda! Kas see on tingimus peaministriks olemisele? Häbi

    • Mitte ainult 5 aastat ago

      Ratas ei reeda rahvast mitte ainult selle avaldusega, vaid kogu oma euroliberastliku poliitikaga.See pole ju enam Keskerakond, keda me toetasime palju aastaid, erakonda, mis liitis rahvast Savisaare juhtimisel.Nüüd on ratase au ja uhkus kahtlaste vaimsete võimetega daamed, kellest ühe üle mingis eurokomisjonis lausa irvitati ja teine lõhub eesti haridust.Ei usu, et KE toetajad on pedeliikumise rahaga toitmise poolt, samutu Eestimaad lõhkuva värdraudtee ehitamise ning mustade sissetoomise poolt.
      Tõepoolest, HÄBI, Ratas ja tema euroreeturid!

  3. Ettevalmistus 5 aastat ago
    Reply

    Tundub, et KE pedeministrid ja pseudoismaa refispioonid (R.Aeg) valmistavad ette EKRE-st lahkulöömist ning Reformi taguotsalakkumise taastamist.Ja küllap EKRE teab seda, sest nad nõuavad oma partneritelt rahva poolt toetatavaid asju, millega kokutispeaminister oma reeturitega ei nõustu.Ilmselt Reform saavutab selle valitsuse kukkumise, ja siis häda Eestile, saabub pedenduse ja mustade sissevoolu ajajärk.

  4. Feja Räim 5 aastat ago
    Reply

    Keskerakonnal on ammu aeg sealt liberastide liikumisest (mul pole täisnimi meeles) ära tulla. See on täielikult muutunud, kui KE umbes 1998 sinna avalduse esitas ja sinna läks, olid seal hoopis teistsugused seisukohad ja teistsugune maailmavaade. Kõlvatusesest polnud siis seal haisugi. Nüüd on aeg ära tulla. Kõik võib muutuda oma vastandiks, see on dialektika eksistentsiaalne seadus. Vt Hegel. [Ah-jah, Hegel on ka keelatud ja vabandust, eesti keeles ammu maha vaikitud mõiste, vaadake vanast Filosoofia leksikonist.]

  5. to kes 5 aastat ago
    Reply

    Heteroseksuaalsuses on sinu poolt eelpoolnimetatud tegevused üsna tavalised asjad. v.a. surnute vägistamine, mis pole aga leiutatud nüüd, vaid käib koos inimkonnaga ammugi.
    SEKSUAALSUSES EI PEA TEGEMA MIDAGI, MIDA SA EI TAHA. EGA TOHI TEHA KELLELGI, MIDA TEMA EI TAHA.
    EI TOHI SUNDIDA FÜÜSIL., VAIMSELT EGA EMOTSIONAAALSELT. SEKSUAALSUSEKs OTSTARBEKS EI TOHI KASUTADA LOOMI JA LAPSI.
    Jäta see meelde ja siis pääsed ehk ka sind vaevanud frustratsioonist /häbi, saamatajäämine, hirm, oskamatus ,süütunne jms./, millega oled ilmselt vaevanud ka oma lapsi , sundides neid nn. virkadeks tööinimesteks.
    Oled kasvanud ilmselt väärastunud või mahasurutud seksuaalsusega või üleliia karmis -julmas keskkonnas. Oled tundnud vägivalda -emots.,vaimset või füüs. Ehk oled mõne sekti vaimses keskk. kes Jumalat valesti lahti mõtestab.
    Soovitaksin psühhoanalüütikuid ja seksuolooge kui neist abi oleks ? ja raha nende tarvis. Su keelekasutus …!
    Nagu ütlesin, PÜHITSEB seksuaalsuse ARMASTUS., mis tagab ka naudingu ja oskused. Kuni teda naeruasjaks peetakse ja iga hinna eest ,iga väikseimgi soov peab rahuldust leidma ja kohe, no siis tekivad kõiksugu väärastused.
    Seksuaalsus ei ole ainult laste saamiseks-loomulikult. Õudne, kui oleks.Mõtle, maailm oleks inimsugu täis kui prussakaid, et üle ääre peab Marsile jm. neid tilgutama, kuigi nende kvaliteet pole üldse kiita.
    Kordan – HOMOSEKSUAALSUS ON ALATI OLNUD JA JÄÄB, OLLES ÜKS LOODUSE VIISE EELPOOLNIMETAT. OLUKORRA VÄLTIMISEKS = LIIGI ÜLEKASVU VÄLTIMISEKS. Seda nii inimestel kui loomadel. Selles pole midagi
    rohkem taunimisväärset kui heteroseksuaalsuses. Nii lihtne see ongi.
    Oma sõnakasutusega sa tarvitad ise VÄGIVALDA siinsete lugejate peal, elad neil välja oma frustratsioone ka muuds küsimustes, nagu vanainimeste rahade üle arvepidamine ja nende elude või töökuse üle kohtumõistmine. Selliselt sa kannad oma keskk. mustrit ja frustrats., selle vägivalda sinu kallal , üle teistele, selle asemel, et see LAHENDADA, PEATADA ja SELLEST VABANEDA.

    • Aga 5 aastat ago

      milles on siis küsimus? Kas neid pederaste piilutakse nende peldikutes? Või tahavad nad eripinssi saada?

  6. järg 5 aastat ago
    Reply

    LUBAMATU JA RUMAL on lastele keelata teadmine, et neil on tussu või noku.
    Lapsed otsustavad oma soo ja seksuaalsuse üle ISE ja hiljem . Ei ole kellegi asi neid “kasvatada” sooneutraalseteks, vajadusel saavad nad seleks ise.
    Seda enam ,et meeste homoseksuaalsus on kaasasündinud, naistel aga keskkonnaoludega seoses tekkinud või tekitatud. Pealegi on ju biseksuaalsus olemas samuti.
    Praegu ei pea ma õigeks anda adopteerida homoseks. peredele lapsi. Kuid samas on heteroperedes sageli keskkond NII VÕIGAS, vägivald tavapärane, et see paneb mind oma arvamuses kahtlema, seda eriti inimeste praeguse hingekvaliteedi juures.

    • Kui 5 aastat ago

      midagi on juba looduse poolt, siis selle üle enam ise ei otsustata. Nii võid peaga vastu kivi joosta, kes siis süüdi on?

  7. hm mnjahile 5 aastat ago
    Reply

    Lärm on sellest, et riik toetab seda jama rahaliselt. Täna sa neid (pedesid) tänavapildis ei erista ja nad sind veel ei häiri, kuid ilmselt pole see euroopalike väärtuste seisukohast õige. Riigipoolne toetus annab signaali, et varsti hakkavad nad ka sind häirima. Häirimine (LGBT propaganda tõhustamine) muutub kellelegi ju lausa kohustuseks, kui ta selle tegevuse eest palka saab. Aga palgasaajaid on juba päris palju, kuna toetussummad ulatuvad miljonitesse.
    Laste huviringid oleksid väga õnnelikud, kui nad osagi neist summadest endale saaksid. Aga ei saa, pole vist kooskõlas euroopalike väärtustega!

  8. Kahju see, et 5 aastat ago
    Reply

    noored juba uudishimust proovivad pedede kiidetud augu kasutamist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.