Omavalitsustele laekus oktoobris ligi 105 miljonit eurot tulumaksu

Foto: Arvo Meeks/Scanpix

Maksu- ja tolliamet (MTA) eraldas oktoobris kohalikele omavalitsustele kokku 104,8 miljonit eurot üksikisiku tulumaksu, mida on 10,4 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Selle aasta kümne kuuga on MTA eraldanud kohalikele omavalitsustele üksikisiku tulumaksu 10,8 protsenti enam kui mullu samal ajal ehk kokku 1,01 miljardit eurot, selgub MTA andmetest.

Oktoobris eraldas amet enim tulumaksu Tallinna linnale, kus maksutulu kasvas aastaga 12,3 protsenti 40,9 miljoni euroni. Kümne kuuga on Tallinna linnale eraldatud 388,9 miljonit eurot tulumaksu ehk ligi 12 protsenti enam kui aasta varem.

Tartu linna tulumaksulaekumine oli oktoobrikuus 7,5 miljonit eurot, mida on 11,4 protsenti mullusest enam. Aasta algusest on MTA Tartu linnale eraldanud 72,6 miljonit eurot, mida on 9,6 protsenti enam kui möödunud aastal.

Pärnu tulumaksulaekumine kasvas oktoobris aastaga 13 protsenti 3,5 miljoni euroni. Kümne kuu laekumine kasvas aastavõrdluses 10,9 protsenti 33 miljoni euroni.

Narva linnale eraldas MTA oktoobris 2,5 miljonit eurot, mida on 6 protsenti enam kui aasta varem. Kümne kuu jooksul on linna tulumaksulaekumine kasvanud 8 protsenti ligi 25,5 miljoni euroni.

Kohalike omavalitsuste eelarvesse laekub käesoleval aastal 11,93 protsenti ehk üle poole sissekirjutusega inimeste tulumaksust.

1 Kommentaar
  1. ! 5 aastat ago
    Reply

    ja selle kasutamist peab kontrollima riik!!!
    muidu teevad mõttetus ja lollusi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.