Noortevaldkonna tunnustuskonkursile esitati 161 kandidaati

Aasta noorsootöötaja 2019 Kaie Pranno. Foto. Haridus- ja Teadusministeerium

Noortevaldkonna tunnustuskonkursile esitati tänavu 161 kandidaati, kelle hulgast valitakse välja parimad kaheteistkümnes kategoorias. Noortevaldkonna tegijaid tunnustatakse 29. jaanuaril 2020.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on väga rõõmustav näha, et noorte heaks, noortega töötavaid ja valdkonda panustanud inimesi märgatakse aasta-aastalt üha rohkem. „Tänavune kõrge kandidaatide arv näitab, et noortega töötajaid märgatakse, nende panust hinnatakse ja tunnustatakse. Konkursile kandidaadina esitatuks saamine on juba omaette tänu hea töö eest ning tunnistus sellest, et tehtud tööd ja tegemisi on märgatud ka laiemalt,“ lausus ta.

Tunnustuskonkurss toimub sel aastal 14. korda. Viimasel kolmel aastal on tunnustuskonkursi raames soodustatud ka kogukondades omavahelist koostööd pannes hindamisele pääsemise tingimuseks vähemalt kahe esitaja olemasolu. Konkursi eesmärk on tõsta esile noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi, organisatsioone, ettevõtteid ja algatusi. Kandidaate sai esitada 1. novembrini.

Sarnaselt varasemate aastatega esitati kõige rohkem kandidaate pikaajaline panus noortevaldkonda kategoorias, kus nominentide arv on 25. Palju kandidaate on ka kategooriates aasta noorsootöötaja (24) ning aasta tegu noorsootöös (22).

Ülevaade kõigist esitatud kandidaatidest on Eesti Noorsootöö Keskuse kodulehel.

Kandidaate, keda on esitatud vähemalt kahel korral, hindab valdkonna ekspertidest ja noorte esindajatest koosnev tunnustuskomisjon, kes teeb haridus- ja teadusministrile tunnustamiseks ettepanekud. Laureaadid kuulutatakse välja 2020. aasta jaanuaris toimuval pidulikul tunnustussündmusel Noorte Heaks Tänu.

Taustainfo

  • Tunnustusauhinnad antakse välja 12 kategoorias: aasta noorsootöötaja, aasta huvikool, aasta noortekeskus, aasta noorteühing või -organisatsioon, aasta osaluskogu ja õpilasesindus, aasta noortemalev, aasta noortelaager, aasta kohalik omavalitsus, aasta noorsootööühing, aasta panustaja, aasta tegu noorsootöös, pikaajaline panus noortevaldkonda.
  • Noortevaldkonna tegijate tunnustamist korraldab Haridus- ja Teadusministeerium koos Eesti Noorsootöö Keskusega.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.