Yana Toom: eurooplaste lapsed tuleb Süüriast kodumaale tuua

Yana Toom

Euroopa Parlamendi liikme Yana Toomi hinnangul tuleks Süürias ja Iraagis viibivate Euroopa kodanike lapsed tuua kodumaale.

Toom saatis Euroopa Komisjoni siseasjade volinikule Ylva Johanssonile küsimuse Euroopa Komisjoni poolt plaanitud tegevuse kohta, et Euroopa Liidu kodanike lapsed, kelle vanemad on omal ajal läinud Iraaki ja Süüriasse, saaksid tagasi pöörduda kodumaale, edastas Toomi büroo.

Toom viitab Belgia rahvusvaheliste suhete instituudi Egmont andmetele, mille kohaselt on Euroopa kodanikke Süüria kolmes põgenikelaagris kokku 450–500 täiskasvanut ja 700–750 last. Lisaks on pärast 2012. aastat Iraagis ja Süürias viibivatel Euroopa Liidu kodanikel sündinud palju lapsi, kuid nende kohta ei ole piisavalt andmeid.

“Laste ohutu kodumaale naasmine peab olema kõikide Euroopa Liidu riikide esmane ülesanne,” sõnas Toom.

Pöördumises, millele on alla kirjutanud mitmed Euroopa Parlamendi Renew Europe fraktsiooni liikmed, antakse teada Prantsusmaa, Rootsi ja Saksamaa poolt laste kodumaale naasmise protsessi alustamisest, kuid väga aeglases tempos. Nii on Prantsusmaa siiani võtnud vastu 18 last, Šveits seitse last ja Saksamaa alla kümne lapse. Ka on Soome andnud teada, et hakkab võimaluse tekkides kodumaale tooma ISIS-e võitlejate naisi ja lapsi.

Toom märkis, et ISIS-e võitlejate naasmine kodumaale on väga keeruline küsimus, sest mõnel juhul on tegemist rünnakutes osalenud naistega. “Lapsed pole aga süüdi. Ja karistada lapsi vanemate poolt toime pandud kuritegude eest on ebainimlik,” sõnas ta.

Toom lisas, et Kasahstan, Usbekistan, Venemaa, Kosovo ja Türgi võtsid vastu 1200 oma kodanikku, neist enamus lapsed.

BNS

9 kommentaari
  1. Need 5 aastat ago
    Reply

    Euroopa kodanikud EI VIIBI seal, nad läksid sinna põhimõtteliselt muslimitest terroristidele nikuorjaks. Nende eesmärk polnudki enam tagasi varasemale kodumaale naasta, vaid sinna jääda ja lapsed ka muslimiteks ehk isakestest terroristide järglasteks kasvatada. Seega on täiesti võlts kaastunne, nagu nad peaks nüüd siia naasma siin emme sünnimaal terrorismi külvama. Sest nende laste emmed on juba muslimid, kes järgivad kuraani ja selle põhiõpetust, et uskmatud tuleb hävitada. Imelik, et meist vaid üksikud on kuraani lugenud ja sellest aru saanud. Kui tuli välja eestikeelne tõlge, osteti seda üsna menukalt, kuid nagu jäi tiiulile seisma 200000 eestlase ENE, nii jäi seina kaunistama ka kuraan.

  2. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Milles lapsed süüdi aga vanematest neid lahutada on ka ebainimlik. Neid ajupestuid on Euroopas juba küllaga seega laste vanemaid küll siia vaja ei ole !

  3. Lapsed 5 aastat ago
    Reply

    omandavad kasvades kasvuühiskonna tavad ning on selle ühiskonna nägu ja liikmed. Kasvad islaamiriigis, ka oled muslim oma käitumiselt ja mõtteviisilt. Satub selline oma esivanemate maale, siis on see temale võõras ja kuraanivastane ning see rahvas ka hävitamist väärt. Teine lugu oleks siis, kui need terroristide nikuteenistujad ütleks islaamist lahti ning kasvataks ka oma lapsi põdralikus vaimus, siis oleks vähemalt lootus, et neist võivad ka põdrakasvatajad kasvada.
    Huvitav, kas Jaana on üldse kuraani läbi lugenud? Ja MÕTTEGA.

  4. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Yana Toom on kogu aeg nähtaval ja tegutseb positiivselt. Samas teised meie saadikud Brüsselis kadusid nagu vits vette. Ainult Ansip teatas et teeb kõik mis võimalik et laiali ajada valitsusliit muud temast ka kuulda pole.

    • Tüüp 5 aastat ago

      Jana Ivanovna (suvaline isanimi) pidagu vahelduseks oma mokk maas.Savisaar andis talle olematute teenete eest eesti kodakondsuse, mis on paljude arvates ebaseaduslik.Tema aktiivsus seisneb Süüria sõjakurjategijate külastamises ja kiitmises ning Brüsselijuhtnööridetäitmises.Aga mida ta eesti rahva heaks teeb?Helme, Eesti populaarseima rahvapartei juhti nimetab ta tüübiks ja narriks-misõigusega?Kes ta on?Ootan, et siseminister algatab temalt kodakondsuse äravõtmise, sest see inimene on eestlaste vaenlane, nimetas ta ju eestlasi väljasurevaks rahvaks.

    • Kodakondsuse 5 aastat ago

      andis ikkagi Ansip.

    • Ükskõik 5 aastat ago

      Ükskõik, kes andis, ühed oinad mõlemad.Aga Ansip ja Toom on nüüd üks Brüsseli punt.

  5. ruudi 5 aastat ago
    Reply

    Miks peame meie võtma oma perre moslemeid Kus ikka halemeelsus No proual füüri jätkub võtku siis oma Brüsseli korterisse paar tükki

    • Kas 5 aastat ago

      sa siis ei tea, et just need kõige suuremad islaamistajad ise ei taha mitte mingil tingimusel ühtki muslimit oma perre võtta. Lubas ju Tarandi ilalõug Indrekki, et võtab ühe mutuka omale kasvatada. Pole aga kordagi teda avalikkusele näidanud. Kui ta oleks võtnud, siis oleks ta igal pool pildile roninud, kui hoolitsev võõrasissi ta on. Sama kehtib ka võõrasemme Jaana kohta. Need ainult möliseda ja teistele kaela määrida oskavadki.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.