Peaminister Ratas ei lähe presidendi vabariigi aastapäeva vastuvõtule

Jüri Ratas

Peaminister Jüri Ratas ei lähe presidendi vabariigi aastapäeva vastuvõtule tuleva aasta 24. veebruaril, selgub tema reede õhtul ETV+ eetrisse jõudvast aastalõpuintervjuust.

“24. veebruaril ma võtan kindlasti osa üritustest Vabaduse väljakul, paraadist ja muust. Kui teid huvitab, kas ma kavatsen osaleda presidendi pidulikul vastuvõtul, siis võin öelda, et juba teatasin presidendile, et mind kahjuks pole [õhtuks] Eestis, kuna koolivaheaega tahaks veeta oma perega,” ütles Ratas ETV+ usutluses.

Vastuseks küsimusele, kas peaministri ja presidendi vahelt on läbi jooksnud must kass, kuna president nimetas hiljuti Ratase valitsust ohuks Eesti julgeolekule, vastas peaminister: “Riiklikku julgeolekut ja põhiseaduslikku korda Eestis ei ohusta miski. See valitsus tugevdab nende alust, mitte ei nõrgesta. Mul on väga kahju, et Eesti presidendil on kujunenud selline arvamus, aga see on tema õigus. Isiklikult ei arva, et Stenbocki maja ja Kadrioru vahelt oleks must kass läbi jooksnud. On väga tähtis pidada dialoogi ja ma austan meie riigi presidenti.”

BNS

7 kommentaari
  1. Õige 5 aastat ago
    Reply

    otsus. Midagi peale vihapursete sealt oodata pole.

  2. Üks 5 aastat ago
    Reply

    õige ja sirge seljaga eesti mehe otsus.

  3. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Mis sellest Rattast kui Kallased ja Krossid koos suguvõsadega seal on !

  4. ! 5 aastat ago
    Reply

    See peaks ikka Vabal maal inimese enese asi olema ?
    Millekks küll sellist lollust tehakse ? Egas see salongikohtumine pole kus lobby tehakse,vanasti mõeldi salongides uusi ja posit.arenguid välja, anti edasi, täiustati midagi eluvaldkondades.
    Vaat kui kaua selle raha eest supiköögid ja toidupank saaks kergendust kerjamise asemel ja vaesematele penskaritele ehk jõuluks pakike või Vabariigi aastapäevaks. rahasüstike või vanadekodudesse, selle asemel et lingita tuppa panna, tekitada võimalused kuulata soovi korral klassikalist muusikat või vanamuusikat või toredaid lõbusaid marsse jne.
    Väga hea film oli neljapäeval ETV-s “Iseäralik laulukoor” dementsete elust ja muusika rahustavast mõjust.
    Korraldada neile hulgi kohtumisi loomadega, korraldada neisse teraapilised raamtukogud.
    Selmet tuleb kokku meeletu mass rahvast ei tea milleks? kulutab meeletu hulga raha. Sest mujal nii tehakse.
    Vabariik peaks oma sünnipäeva paremini, joolitsedes iga päev o ma loomade ja inimste eest.

  5. njah 5 aastat ago
    Reply

    Pean tunnistama, et ma lausa ootasin seda otsust ja see tuli, mille üle on mul tõsiselt hea meel. Mul on kuskilt meelde jäänud, et vist juba eelmine aasta oli nii, et kui kätlemine läbi sai, oli sealt saalist päris arvestatav hulk inimesi juba lahkunud ja Ratas nende hulgas. Tahan öelda seda, et kui alguses oli see Meri ajal uudne ja huvitav ka tavalisele eesimaalasele jälgida läbi TV, siis viimased 10 aastat pole sealt ammu enam midagi vaadata ega kuulata. Mille järgi sinna külalisi kutsutakse ja miks just seda või toda inimest? Miks peab sellisel moel riigi sünnipäeva pidama ja mingi kummalise eliidiga. Üle ühe külalise kohta küsin, kes ta sellinne on ja miks just tema kutsuti, aga mitte mõni tubli õmbleja, elektrik(kes töötab tormide ajal 24/7 et kodudes elekter tagasi tuua) või bussijuht või toruluksepp, kes tuleb ja aitab ka pühade ajal su hädast välja. Miks arvatakse, et sellel pidupäeval peaks söötma ja jootma veelkord neid inimesi, kelle söögi ja joogi me maksame kinni nagunii aastaringselt. See õhtune pingviinide paraad tuleks ära lõpetada, see solvab tegelikult tublisid ja töökaid inimesi ja eriti vaeseid ja suurperesid, kellel ei jätku raha elementaarsete asjade ostmisekski. Ratas tegi õige otsuse, president on sel aastal sekkunud sedavõrd palju sisepoliitikasse, on valinud poole, mida ta teha ei tohiks. On kuulutanud et Ratase juhitav Valitsus on oht Eesti julgeolekule ja sellise inimesega koos ei olda nii tähtsatel hetkedel. Las nüüd muretseb ka natuke ja tegeleb oma sisekaemusega, sest tunnetan et Ratase otsusel on järgijaid ja see oleks päris karm hoop ennasttäis presidendiprouale, kelle arvates ei peagi ta olema kogu riigi President. Kahju tegelikult et Presidendi institutsioon on kahe viimase presidendi poolt nii ära lörtsitud, et täna pigem arvan, et selle võiks hoopistükkis ära kaotada. Me pole nii rikkad et jõuaksime üleval pidada järjest nooremaid presidente ja nende järjest nooremaid abikaasasid, keda vahetatakse veel enne ametiaja lõppugi välja. Neid tuleb üleval pidada kuni surmani. Tehke teene ja kaotage see koht üldse ära. Peaministrist ja Riigikogu esimehest piisab täiesti. Igasugu Roosiaiad, pingviinide paraad peavad jääma minevikku. Sellel presidendil on 1,5 aastat järelemõtlemiseks, mida ta on teinud valesti(neid asju on oi kui palju) ja siin andestamist ei ole. Alustama peaks sellest, et President peab olema rahva ühendaja, mitte lõhestaja. Kui tahad kangesti kitsaskohtadele tähelepanu juhtida, siis tee seda alati ja ole aus, mitte valikuliselt. Kui Kallas Ratast solvas, ei teinud Kaljulaid piuksugi, aga kui Helme midagi ütleb, siis on ta kohe platsis ja rääkimas sellest kuidas sõnad riigi ära lammutavad ja välispartnerid jooksuga plehku panevad. No kuidas saab selline inimene olla President?

  6. vana sõnuja 5 aastat ago
    Reply

    Kui peals Vabariigi sünnipäeva hoopis nii, et kõik kodanike ettepanekud ja kui on siis projektide ideekavandid või projektid arutataks läbi /eestlastel ei tule see arutamine just koos välja/ parem telekas nad saaksid neid esitada ja selgitada -tingimusel ,et see muudab elu KÕIGILE ELUoSLEnDITELE PAREMAKS.
    Aga saatejuht ei määra jutu suunda. Nad lihtsalt loevad ette oma ideekavandid ja RIIGIASUTUSED ja KOV-id ON KOHUSTATUD neid arutama. NEIST ÕPPUST VÕTMA. SAMUTI KITSASKOHAD MIS ELUS ON.
    Sest muidu KODANIKE ARVAMUSTEST EI TEHTA VÄLJAGI.
    Need luukambrid ja jääkeldrid kuhu sai ideesid saata on ju täiesti surnud. asutused.
    Vanem inimene ei oskagi neisse saata. Egas PRÜGIKORISTAMINE pole ainus asi mida oskame teistele või o,a rahvale õpetada , samuti on ka teistelt rahvastelt õppida.
    Mina esitaksin kohe 1. LOOMADE KAITSE SADUSE TÄIENDUSED 2. VANADELE PAREMA JA TURVALISEMA, RÕÕMSA;A ELU ETTEPANEKUD 3. 3. no ja RASKETEST PEREDEST LASTELE OLI MUL JUBA 15 a TAGASI ESITATUD OMAETTE ELAMISE RIDAMAJA (perenaise ja turvamehe-töölise kaitse all)4. KODUTUTELE NORMAALSEMATE ELAMISVÕIMALUSTE TEKITAMISE. (viimast olen samuti ka vanurite ja loomade projekte pakkunud sama 10-15 a. ilma et väljagi teeks keegi, ka asjaomased organisats.leiavad endale liiga tülika olevat läbi viia)
    AGA AEG LÄHEB.
    No ja need esinejad võiksid siis hotelli omaette toa ja totlustuse ja sõiduraha saada presidendi ,parteide ja riigikogu liikmete ESINDUSKULUDEST.
    Kuna osad neist elavad kindlasti vaeselt, siis esinemise ajaks nemadki kenaks meikida ja soengud seada.
    Ka vÕITJA SAAKS HAMBAD KOHE SUHU ! -see oli maerukoht.
    VAESEDMAD INIMESED EI OLE TINGIMATA MITTE LOLLID. …pigem vastupidi,nagu elu on näidanud
    VAAT SEE OLEKS KINGITUS VABARIIGILE- KUULATA OMA KODANIKKE.
    Ja hiljem PEAVAD ASJULISED ARU ANDMA TELEKAS jm.meedias, MIDA JA KAS NAD ON TEINUD .

  7. hm 5 aastat ago
    Reply

    Ratas tegi ainuõige otsuse.
    Tegelikult tuleks peaaegu isehakanud presidendiprouale koht kätte näidata sellega, et kõik kutsutud koalitsiooniparteide liikmed keelduksid sinna pingviinide paraadile minemast. Põhjust selleks on proua president andnud piisavalt.
    See on opositsiooniparteide president, kes on seda ka igal võimalusel demonstreerinud. Las siis peavadki koos pidu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.