Ratas Kaitseliidu taasloomise aastapäeval: igaüks peab leidma oma rolli riigikaitses

Foto: Riigikantselei

Järvakandi, 15. veebruar 2020 – Täna toimus Järvakandis Kaitseliidu taasloomisele pühendatud konverents ja pärgade asetamise tseremoonia, kus esinedes rõhutas peaminister Jüri Ratas, et ka nüüd kolm aastakümmet hiljem peavad kaitseliitlased mõtlema suurelt.

„Just siin Järvkandis algas 125 naise ja mehe poolt vastu võetud otsusest meie valmiduse ja riigikaitse eesmärgipärane ülesehitamine. Siit algas meie kaitsetahte sihipärane vormimine, mis väljendub nüüd nii ühiskonna tugevas toetuses Kaitseliidule ja Kaitseväele kui paljude kodanike valmisolekus võtta vabatahtlikult aega meie kõigi julgeoleku ning turvalisuse hoidmiseks,“ lausus Ratas.

Peaministri sõnul on praeguse Kaitseliidu 26 000 liiget muljetavaldav arv. „Sellest lähtuvalt julgustan ka tänaseid kaitseliitlasi seadma kaugeleulatuva vaatega eesmärke, mis aitaksid seni saavutatut veelgi tugevdada ning edasi arendada,“ lisas peaminister.

„Soovin siiralt, et kaitseliitlaste tegevus innustaks meid ennast, meie lähedasi, töö- ja koolikaaslasi, sõpru, naabreid ning kõiki teisi leidma oma rolli riigikaitses. Olgu jutt siis riigikaitse sõjalisest ja mittesõjalisest poolest või ühiskondlikust tegevusest väljaspool riigikaitset,“ sõnas Ratas. „Ainult ühise panustamise kaudu saame viia edasi meie iseolemist, mille lootuses ja mille ettevalmistamiseks 30 aastat tagasi siin Järvakandis koguneti“.

5 kommentaari
  1. oleme sunnitud vabandama sic 4 aastat ago
    Reply

    Ka see äärmine mees on seal fotol on Arnold Rüütel?
    Kui nii, siis sooviks ikkagi teada, kas seltsimees on vabandust palunud Hindi perekonnalt Johannes Hindi represeerimise eest 1983?

  2. oleme sunnitud vabandama sic 4 aastat ago
    Reply

    Jätsin lisamata, et igasugused kommunistidest “rahvuslased” ärgu kukkugu siin seletama, et Rüütel pole kommunist(just juhtkommunist) kunagi olnud, ega Hindi arreteerimiseks käsu andnud. Dokumendid Rahvusarhiivis olemas. Või olete jõudnud need sealt hävitada?

  3. Pask 4 aastat ago
    Reply

    Kui pasaerakonda sai süüdistada venemeelsuses, siis ekreiidid on puha punaste võimupartia! Puha vanad kvislingid seal “rahvuslust” rõhutamas. Ideoloogiasekretär neilgi kõrgema hariduse saanud Leningradi Kõrgemast parteikoolist. Nii et paras paar! Aga ei saa aru, mida Isamaa seal pundis teeb…aga sorry, need ja ka Isamaareeturid…

  4. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Minu teada ei kavatse meid keegi rünnata. See kaitsmise jutt on utoopia. Muidugi Isamaaga koos olles valitsuses peab nende sõjamängudega koostööd tegema. Isegi hädaohu korral ei aitaks kaitseliit, ega ka NATO. Võime raha kulutada palju tahes ei saa me ikkagi tänapäevaseid relvi ja me ei suudaks end kaitsta ega mitte keegi ei tuleks meid kaitsma. See jutt süja teemal hakkab ära tüütama.

  5. Sedasi 4 aastat ago
    Reply

    Mul poleks midagi Kaitseliidu vastu kui ta lööks korra majja meie oma riigis. Kaua reformierakondlased karistamatult arendavad laimukampaaniat, otsivad valesüüdistusi tublide inimeste suhtes vaid selleks et saaks võimuliitu laiali ajada ja ise võimule tulla. Peavoolumeedia toetab neid. Midagi ei kirjutata mis tegelikult toimub vaid otsitakse vigu valitsuse töö.Nad tuleb korrale kutsuda aga väljaspoolt ei ohusta meid miski.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.