Parlamendis esindamata erakondade elumärgid

Riigikogus on esindatud 5 erakonda ja esindamata on 9 registreeritud erakonda. Mullu välja jäänud Eesti 200 reiting ületab nüüd ainsana valimiskünnist.

Erakond Eesti 200 (80551335) moodustati 2019. aasta valimisteks aga seekord ei toiminud Eestimaa Roheliste (2007) ja Vabaerakonna (2015) uudsuse efekt. Valimiskünnis jäi ületamata. Kantar Emor küsitlus näitas jaanuaris 9% toetust, veebruaris 14% ja märtsis 13%. Jõuti 4. kohale, ilma meedias oma teemat või liikmeid näitamata. Marek Reinaas kirjutab internetis eesti200.ee aadressil 26. veebruaril: „Reitingu kasvu taga on Eesti 200 organisatsiooni ülesehitamine ja suhtlemine nendega, kes liiga palju poliitikute tähelepanu ei saa.” Meediasse saab ka erakonna juht Kristina Kallas: „Eesti inimesed on aru saanud, et Eesti 200 on positiivne alternatiiv kõikidele riigikogu erakondadele.”

Erakond Eestimaa Rohelised (80223139) oli Riigikogus 2007-2011 ja andis Reformierakonna valitsusele toetushääled majanduskriisi aastatel. Pärast 2011. aastal väljajäämist tegelevad valimisvõlgadega, mida ERJK käsitleb nüüd juriidiliste isikute annetustena, mis on keelatud ja tuleb tagastada. 12.10.2018 tegi ERJK ettekirjutuse (nr 75) keelatud annetuse tagastamiseks oma võlausaldajatele, et sellega lõpetada erakonna krediteerimine viimaste poolt. Erakond ei täitnud ettekirjutust aga tasus sunniraha 500 eurot. Komisjon tegi erakonnale teistkordse sunniraha hoiatuse summas 1 500 eurot ja tegi märgukirja finantsplaani ja maksetele asumise tõendamise dokumentide esitamiseks. Kantar Emor mõõtis nende toetuseks 3% nii jaanuaris, veebruaris kui märtsis. Majandusaasta aruanded on esitatud ja juhatuse liikmed kirjutavad aktiivselt internetis erakond.ee lehel.

Elurikkuse Erakond (80557923) oli eelmistel valimistel uus aga ebaõnnestunud erakond. Praegu kahtlevad iseseisvalt jätkamises, tõenäoliselt liituvad mõne teise erakonnaga. Pole esitanud veel ühtegi majandusaasta aruannet. Kantar Emor mõõtis nende toetust 1% jaanuaris ja veebruaris ning 2% märtsis. Internetis avaldavad artikleid elurikkuseerakond.ee aadressil.

Eesti Vabaerakond (80366548) oli Riigikogus 2015-2019 ja andis Reformierakonna valitsuse eelnõudele toetushääli. Pärast valimiskaotust kadusid meediast ja toetus oli jaanuari 1% ja veebruaris ning märtsis 0%. Esitatud on majandusaasta aruanded ja liikmed kirjutavad vabaerakond.ee aadressil artikleid.

Ilma erakondliku eelistuseta inimesi oli jaanuaris 23%, veebruaris 22% ja märtsis 19%.

Ilma reitinguta

Eesti Iseseisvuspartei (80051885) on Äriregistrile esitanud viimasena 2016. aasta majandusaasta aruande ja 03.12.2019 tehti hoiatusmäärus registrist kustutamiseks. Alates 25.02.2020 kuulub nende  kasutuses olnud domeen iseseisvuspartei.ee hoopis firmale Digitaalne turundus OÜ(12565612).

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (80060022) oli viimastel valimistel sisetülis, esitati konkureerivaid nimekirju ja kustutati liikmeid registrist. Majandusaasta aruanded on esitatud, kuid registris on ainust kontakt Maardu linna aadress.

Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu (80051862) on esitanud majandusaasta aruanded aga 3.12.2019 tehti hoiatusmäärus sundlõpetamiseks. Registrit pidav kohus määras äriseadustiku § 59 lg 6 alusel tähtaja juhatuse koosseisu seaduse või põhikirja nõuetega vastavusse viimiseks. Internetis on vabaduspartei.org leht ilma sisuta.

Rahva Ühtsuse Erakond (80374223) oli Kristiina Ojulandi algatus, mis valimisel künnist ei ületanud. 31.01.2020 tehti kanne likvideerimise alustamiseks, internetis ei ole rue.ee enam kättesaadav.

Erakond Rahva Tahe (80557886) moodustati eelmisteks valimisteks läbi liikmetele mobiiltelefoni väljaloosimise ja tegevust ei toimu. Internetis on rahvatahe.ee jäänud valimiste aegseks leheks.

Virgo Kruve

15 kommentaari
  1. Ele 4 aastat ago
    Reply

    Reformi erakond on palju halba teinud meie riigile, viinud ta maailma vaesemate riikide hulka. Keskerakond aga on hea erakond, mis on riigi viinud tõusuteele. Tuleb kohe taastada head suhted Venemaaga, Venemaa on alati tahtnud meiega hästi läbi saada.

  2. Ott 4 aastat ago
    Reply

    Reformierakond on palju halba meie riigile teinud, Keskerakond parandab meil valitsevat lausvaesust, mis reformarite poolt tekitatud ja tuleb head suhted taastada Venemaaga, sealt saab alati head abi.

  3. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Venemaa on tahtnud alatimeiega hästi labi saada. reformierakond on viinud Eesti maailma vaesemate riikide nimekirja. keskerakond on alati rahva poolt olnud ja head teinud

  4. Jane 4 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on Eesti viinud heasse aega, vastupidiselt reformierakonnale, kes viis riigi maailma vaesemate riikide hulka. Venemaa tahab meiega alati hästi läbi saada ja pole kunagi kellelegi halba teinud

  5. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Kurat, San Sanõts käigu perse, ma ei viitsi enam

  6. Kõige 4 aastat ago
    Reply

    ohtlikum bande eestlusele on vaieldamatult Эстония99. Kuigi mõne nende lihtliikm emajanduslikud ütlused on arukad, pole seda muidugi poliitiline sopp, mille loojaks ja edastajaks on Кристина Каллас. Ent arvestades meie rumalust, mailisliku haridude järkusuutlikku allakäiku ja vankaliku pohhuismi levikut jääb Эстония99 ikkagi eestluse põhivaenlaseks. isegi Яна ei suuda nii palju kahju teha.

  7. Pask 4 aastat ago
    Reply

    Kusmaalt on Eesti rahva allakäik alanud? Mõtleme siis- valitsuses on erakond, mis aastate jooksul sooritanud hulga korruptsioonikuritegusid ja selle eest karistatud.Selle erakonna ministriks on tegelane, kes minister olles juhtis autot purjuspäi, lahkus valitsusest ja saades omale suure kompensatsiooniraha…on jälle minister edasi! Teise valitsuserakonna auesimees on endine kõrge nomenklatuurikommunist, kelle otsesel tegevusel viidi ENSV läbi venestamist ja rahvuse allasurusmist. Huvitaval kombel on see seltsimees nn “rahvuslike jõudude” erakonnas!
    Kas kommunismi kuriteod on hukka mõistetud? Tundub et ei ole, sest vanad partorgid kolisid pärast Savisaare poliitareenilt kadumist EKREsse, kus neile lisandus kari seni varjul püsinud bolzevistlikke närakaid!
    Mida siis tahta? Ju me siis sellist Eestit tahsimegi……….

  8. oleme sunnitud vabandama sic 4 aastat ago
    Reply

    Ei maksa unustada, et Keskerakond sündis Rahvarinde ja Interrinde ühinemisest, sest Suur Juht tahtis hirmsasti võimule ja tuntud poliitmängurina see tal Tallinnas ka õnnestus just tänu venekeelsetele ja Moskva kaasaaitamisele. EKRE näol on aga tegemist nn”maajuhtbolzevike” partei järeltulijana. Kokkuvõttes aga on need mõlemad erakonnad välja kasvanud kaikast, mille nime Nõukogude Liidu Kommunistlik Partei!

  9. Pask 4 aastat ago
    Reply

    Arvan, et Eesti 200 näol on meil tegemist juba uue vaatega erakonnaga, mis on ajas edasi läinud ja ei nuta taga pasaerakonnale ja ekreiitidele omast kolhoosikorda. Eesti 200 ajab asja peenemalt ja kaasaegsemalt- ei tunnista rahvuste ja kultuuride erinevust ega OMA ELUPAIGA OLEMUST. Ja kui aastate pärast on meie hulgast lahkunud inimesed, kes mäletasid seda vabanemise protsessi ja venelaste kurjust ja kuritöid siin eestimaa pinnal, on nad kaasaegsetest vorpinud rahvustundeta ja kodumaata debiilikud, kes siis nn globaliseeruvad. Olen kommentaator KÕIGEga täiesti nõus!

  10. to sm pask 4 aastat ago
    Reply

    mida sa oma rahvuslusega siis peale hakkad kui sul hiina valitsuskepi järgi tantsida tuleb?

  11. Pask 4 aastat ago
    Reply

    To sm Pask! Kuhu te siis Venemaa vahelt jätate? Kunagi avaldas teie erakonnakaaslane sm Lenk Hiina sõjaväeparaadi kommenteerides,et… kui see meile kallale tungib…. temal ka geograafilised teadmised puuduvad.

  12. to pask 4 aastat ago
    Reply

    vot imenno, seepärasr ära mölisegi vene kallal.

  13. Reformierakond- vanglasse! 4 aastat ago
    Reply

    Reformierakond on nii palju kurja teinud, seda ei jõua ka 100 aastaga heastada…

    Jumal tänatud, et praegu on Ratas peaminister, kui oleks see ülbe kaltsakas Rõivas, oleks kuskil 1500 koroonasse surnut riigis!

  14. Joe 4 aastat ago
    Reply

    Ega viletsamat erakonda nagu on Reformierakond olla ei saa ja need kes nende poolt hääletavad ei hooli sellest et vaesus aina kasvas, et majandus seiskus , kaotati ära arstiabi saamise võimalused kohapeal jne. Reformierakondlased saavad hääli ilma töötulemusteta vaid mõjutades inimesi valede, laimu ja valesüüdistustega inimeste suhtes kes neil teel võimule ees seisavad. Reformierakonnast tuleb sisemine viirus mis on ka kahjulik inimeste tervisele. Peavoolumeedia toetab nende alatuid tegemisi igati ja ega karistused ka nendeni ei ulatu ega ka vist teised viirused.

  15. Oi 4 aastat ago
    Reply

    Jälle üks Kallas. Loodame et ta pole Kaja Kallase põhimõtete pooldaja ega poolda ka kogu Reformierakonna tegevust. Kui erinevad on isa ja tütar. Siim Kallas on tubli poliitik ja kui ta oli peaminister sujus töö koos Keskerakonnaga edukalt. Ansipi tulekuga peaministriks hakkas elu Eestimaal veerema kuristiku poole, elatustase langes jne. Kaja Kallas on sellega rahul. Eks näis keda näeb oma kaaslastena Kristina Kallas. Loodame et mitte Reformierakonda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.