Riik rahastab lennukaid ideid Ida-Viru ettevõtluse mitmekesistamiseks

Narva-Jõesuu rand

Rahandusministeerium ja Riigi Tugiteenuste Keskus avavad 8. juunil Ida-Viru maakonna ettevõtluse ning inimeste tööalaste oskuste mitmekesistamise toetuse taotlusvooru. Projektitaotlusi oodatakse organisatsioonidelt, kelle tegevus on seotud Ida-Virumaa ettevõtluse või inimeste tööoskuste arendamisega.

Uue toetusmeetme eesmärk on anda tõuge ettevõtlus- ja töövõimaluste arendamisele Ida-Virumaal, mis laiendaks piirkonna elanike tegevusalade valikut.

„Piirkonna majandusarengu mootoriks on mitmekesine ja kõrge lisandväärtusega ettevõtlus,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab. „Värskelt avatava toetusmeetmega soovime ulatada abikäe, et kaasa aidata Ida-Virumaa ettevõtete ja inimeste võimekuse arendamisele. Olgu selleks siis päris uute algatuste ellu viimine või seniste tugitegevuste uutele vajadustele ümber kohandamine või täiustamine.“

Et toetuse eesmärk on laiemapõhjaliselt mitmekesistada Ida-Virumaa ettevõtlust, siis selle alusel ei toetata üksikuid ettevõtjaid. Toetust saavad taotleda kasumit mitte taotleva iseloomuga organisatsioonid ja võrgustikud ehk sihtasutused, mittetulundusühingud või avalik-õiguslikud isikud.

„Selle toetusmeetmega anname ettevõtluse ja inimeste oskuste arendamisega seotud Ida-Viru tugivõrgustikele üsna vabad käed, milliste ideedega välja tulla,“ ütles Riigi Tugiteenuste Keskuse ettevõtlus- ja külastuskeskkonna talituse juht Lauri Alver. „Me loodame seeläbi taotlejatelt saada uudseid, lennukaid ja säravaid ideid, mis hakkavad Ida-Viru ettevõtlust elavdama.“

Taotlejad saavad toetust küsida 10 000 kuni 200 000 euro ulatuses oma tegevuste arendamiseks või 40 000 kuni 1,65 miljoni euro ulatuses põhivarainvesteeringute tegemiseks.

Toetust rahastatakse Rahandusministeerumi Ida-Virumaa programmist. Taotlusi saab esitada 8 juunist kuni 20. juulini. Loe taotlemisest lähemalt Riigi Tugiteenuste Keskuse kodulehelt.

2 kommentaari
  1. Mina 4 aastat ago
    Reply

    juba tegin ettepaneku viia valitsus ja riigikogu üle Sirgalasse ja Viivikonda aga rahahunnikut ootan siiamaani. Ometi tooks just minu ettepanek kaasa majandushuvi tõusu Ida-Virus ja elu lööks lõõmama. Aga ei, vaja on mingeid umbluusid välja mõelda, et siis rahva raha laiali lällata.

  2. no mis sa teed 4 aastat ago
    Reply

    HAKAKE AGA NANOFIIBERKANGAST ROHKEM TEGEMA. AUSTRAALLASED VIST OLID KES AVASTASID HÄSTIHINGATAVA NANOFIIBERKANGA JA OTSISID KAASLASI TOOTMISEKS.
    KIRJUTASIN SIIS JUBA SELLEST SIIN, TEIE AGA, ARMULSED, PÖÖRASITE OMA PEAD ÜLBELT SILMAPIIRILE, NAGU SEALT PEALE HÄDA JA VILETSUSE MUUD PAISTAKS.
    NINA ALL ON VAJADUSED- EESTI ELATAKS END AINUÜKSI SELLEGA ÄRA. NSVL JÄTTIS VARANDUSI, EI OSKA KASUTADA.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.