Tallinn võttis kasutusele ligipääsetavuse infosüsteemi LIPS

Betina Beskina Foto: Facebook

Käesolevast nädalast saab Tallinnas kasutada uut infosüsteemi LIPS, mis võimaldab linnaelanikel saada ülevaadet ligipääsetavusest eri objektide juurde ning anda ka tagasisidet süsteemi täiustamiseks.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul on tegemist uudse infosüsteemiga, mis koondab ligipääsetavuse alast infot nii üldkasutatavate hoonete kui ka linnaruumi kohta. „Süsteem on mõeldud kasutamiseks eelkõige liikumis-, nägemis-, kuulmispuudega inimestele ning vanemaealistele, kellel on liikumisraskusi,“ rääkis Beškina. „Kuid kindlasti on see kasulik ka lapsevanematele, kes kasutavad lapsevankreid, samuti jalgratturitele, rula- ja rulluisusõitjatele ning turistidele.“

LIPS ehk Tallinna Ligipääsetavuse Infosüsteem loodi Euroopa Regionaalfondi toel ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti tellimusel. Süsteemi eesmärk on koondada kogu ligipääsetavusega seotud teave ühte keskkonda, kust kasutajad saavad kiirelt leida usaldusväärse ja ajakohase informatsiooni. Infosüsteemist saab Tallinna ligipääsuteavet ühtsetel alustel ja süstemaatiliselt, info on vaadeldav nii objektide, liikumisteede ja liikumistakistustena.

Kogu Tallinna kohta käivat teavet täiendatakse jooksvalt. Ka kasutajad saavad LIPS-is teha ettepanekuid olemasoleva info täpsustamiseks ja uute objektide lisamiseks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.