Ratas: erakorraline pensionitõus peaks katma vähemalt inflatsiooni

Jüri Ratas

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles ERR-ile, et soovib pensionitõusuga edasi liikuda ka 2021. aastal ning et vaatamata keerulisele majandusolukorrale peaks pensionitõus katma vähemalt inflatsiooni.

“Minu soov ja eesmärk on pensionitõusuga edasi liikuda ka 2021. aastal, kuigi COVID-19 olukord on muutnud riigi rahalise olukorra varasemast märksa keerulisemaks,” ütles peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ERR-ile.

“Prognoosi järgi on inflatsioon järgmisel aastal 1,4 protsenti ja igal juhul lööb see kõige väiksema sissetulekuga inimesi, sealhulgas pensionäre. On arutelukoht, et näha ette vähemalt inflatsiooni osas positsiooni parandamine,” sõnas Ratas.

Loe pikemalt: https://www.err.ee/1132422/ratas-erakorraline-pensionitous-peaks-katma-vahemalt-inflatsiooni

11 kommentaari
  1. Tõnis Viilol. 4 aastat ago
    Reply

    Lubasite juba uuest aastast pensioni tõusu 100 euri. Tegelikult osutus see lubadus pettuseks. Lubasite e hääletuse kadumist. Lubasite presidendi otse valimist. Lubasite näoga olla rahva poole ja tegelikult vaatame taguotsa.
    Teie lubadustest ei ole ühtegi täidetud. Nüüd lubate jälle tõusu ja jälle valetate.
    Inimesed. Ärge valige Keskerakonda. Ka Reps on andnud meie hariduse süsteemile hävitava paugu. Mina olen astunud erakonnast välja ja ei ole ühegi erakonna liige. Ma ei taha ajada mula nagu teeb seda Ratas.

  2. Kõva sõna. 4 aastat ago
    Reply

    Lugesin ja naersin suure häälega🤣🤣Nii-et ERAKORRALINE pensionitõus on 1,4% .Minul on siis 5.50.
    .

  3. Nii 4 aastat ago
    Reply

    lollakat juttu võib ajada ainutl Ratta Jurka. Kuidas saab mingi erakorralise pinsiga EDASI MINNA, kui pole veel endise lubadusenigi jõutud. Enne tuleb see 100€ täita ja alles siis saab EDASI MINNA.
    Mitte midagi ei anna surmaeelikuele aga tõdemus, et niipalju on satikas meid tänu jahumütside valitsuse otsustusvõimetusele rappinud, vaja on kindlaid meetmeid võitluses satika vastu. Piir kinni ja nakatunud kongi! varsti on haigete arv 0. Ning kaasa haarata lepinguga ka vennasvabariigid Soomest Ungarini. Sest neis liiduvabariikides on enamvähem üks mõtteviis ja suhtumine, neid pole mutukad ja väärõiguslikkus veel hävitada suutnud.
    Mis puutub aga pinssi ja muudesse abirahadesse, siis loomulikult peab ka see käima ühte sammu liiduvabariigi majandusliku seisuga. Langeb eelarve 5%, langeb ka abiraha 5%. Just kindel suhe eelarvesse on vaja abirahadele kehtestada, sest see tagab ka pinsi samasuhte ega ole vaja sellega sahkerdada. 40% eelarvest oleks praegu 4,5 miljardit. Mida te nutate? Arvutada enam ei oska või?

  4. Elmer Hill 4 aastat ago
    Reply

    Sm.Ratas, kas 8 Eur sobib?See oleks ikkagi suurem tõus, kui selle aasta 7.eurorubla!Aga ülejäänud raha selle aasta tõusus oli sotsi Nestori teene.Kui te järjekordselt pensionäre petate, siis minge koos oma valitsuskaaslastega reformipättide juurde ja öelge: Tere, armsad teekaaslased!

  5. inimestele. 4 aastat ago
    Reply

    Lahkuge Keskerakonnast. Neilt loodetud heaolu ei tule. Valed valede otsa. Eeskujuks on nad võtnud oravad.
    Tõesti, ei ole nemad näoge rahva poole vaid ikka tagumise otsaga. Ärme valime endile ise õnnetuse kaela.

  6. mnjah 4 aastat ago
    Reply

    vahi aga vahi, missugused üleskutsed siin kõlavad. Et lahkuge Keskerakonnast ja mida iganes veel. Kohe tahaks küsida, aga kellelt te siis loodate abi saada? Äkki nimetaks siis selle erakonna nime ka, kes teile heaolu majja tooks ja seda olukorras kus majandus on saanud korraliku matsu. Tõsi, mitte nii hullu kui prognoositi, aga siiski, kes siis on see kes teie meelest teie soovidega arvestaks? Niisama lahmida on lihtne, aga alternatiivid? Kas tõesti arvate, et oravad hakkavad teil pensioni tõstma, kaugel sellest, neil on vaja võimule saades kohe riigireserve koguma ja mingi penskar imegu näppu ja vaadaku ise kuidas hakkama saab. Kui makse laekub vähem, siis VÕID KINDEL OLLA, et oravad tõstavad tarbimismakse. Kas seda tahadki? Tasuks enne mõelda kui siia kommentaare kriblama hakata.

    • Lollus 4 aastat ago

      ja rahva nöökimine kaob suure tõenäosusega siis, kui MITTE KEEGI (peale bandiitide endi) ei hääleta ühegi bandiidi või vähemalt tuntud peabandiidi poolt. Siis saavad pukki üksikud ja mõned lihtsamad bandiidid., kel mõistusest midagi ka järele jäänud. Muidugi muudab riigikogu oma hüvede ja ülemaksmisega ka nemad ajapikku lurjusteks, kuid vähemalt aasta jooksul võib ka midagi asjalikku loota.

  7. Üks Ratta erakonna liiige, Mnjah 4 aastat ago
    Reply

    asus teda kaitsma.
    Tegelikult ei ole asi ainult pensioni tõstmises. Tegu on valetamises. Pidi kaduma E hääletus. Ei kadunud ja ka Ratas tahab püsima jääda. Pidime saama presidendi otse valida. Pidime saama arstirohtude hinna languse. Tagajärg aga hindade tõus. Kui võtate kätte ja uurite tema lubadusi ja näete, ükski lubadus ei ole täidetud. Lugesime lehest, et on suur segadus ka viirusesse surnute arvuga.. Rattas tegi suu lahti ja asus paljusõnaliselt laimama Valgevene president. Kas Tramp oli käskija? Nüüd on vait nagu siga rukkis. Tuli välja, et tema poolt esitatud süüdistused oli paljas mulin, millel ei olnud tõde taga.
    Tuletage meeldi ka listeria lugu. Kuidagi ei saadud asja korda ja sogati vett. Võeti spetsialistid kohtadelt ja kohe uue juhiga häda kadus. Kas kellegi kaugas paisus? Olukordade parandamiseks võetakse veel palju juhte maha. Neid kes ei allu dirigendile ja tahab tõde. Kohale pannakse aga “pillimehed” kes mängivad maksja tellimisel.
    Neid Mnjah mehi ilmub veel palju välja kuid usun, et enne valimisi kuuleme veel nii mõndagi. Ärge kuulake mulinat vaid mõelge ise ja valige neid, keda saab usaldada. Ratas sai valetamisega koha.

  8. Kuhu 4 aastat ago
    Reply

    jäi alkoholi hinna langus? Jälle valetas.

  9. Nimeotsing 4 aastat ago
    Reply

    Te olete laenanud mitu miljardit COVIDI kahjude vastu töötamiseks.
    KASUTAGE SELLEST 1 MILJARDKI NANOFIIBERMASKIDELE /nitte praegu mõttetu turismisektori ülalpidamiseks, mis küll tõi raha aga nüüd toob haigusi = viib raha jms. majandusharud. Kui 3 a COVID on isoleeritud, siis ta sureb nälga ega sigi/
    Tehke mis tahes, aga see, et RISKIGRUPID NANOFIIBERMASKE EI SAA, KUHU NEED MASKID SIIS SILLAMÄELT SAAVAD ??? on … Kuidas te, seda nimetaksite juriidilises keeles ? Jok? Ei ole jok. Isegi mitte.

  10. jälgedes 4 aastat ago
    Reply

    EI MAKSA COVIDI süüks ajada. PENSIONE OLEKS TULNUD TÕSTA JUBA ENNE .
    MUIDUGI TULEB NEID TÕSTA NÜÜDKI VÄHEMALT. AGA KUIDAS TEID USKUDA, KUI EELMINE KORD ENNE VALIMISI OLITI KANGED TÕSTJAD JA IRAST OLI VAID INDEKSEERIMINE.
    NIMETAGEM ASJU ÕIGETE NIMEDEGA.
    INDEKSEERIMINE, PENSIONITÕUS JA PENSIONITE VIIMINE EUROOPA TAASANDILE = ELUSTANDARDI_KVALITEEDI TÕSTMINE EUROOPA E. VALGE INIMESE TASEMELE MEIL EESTIS .KES ME KÕIGES MUUS NII KANGESTI PÜÜAME ASTUDA EUROOPA JÄLGE.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.