Mölder: gripivaktsiini ümber toimuv vajab selgust

Tõnis Mölder FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Tõnis Mölderi sõnul on kuuldused gripivaktsiini varude ammendumisest murettekitavad ning väärinfo levimise vältimiseks lasub kõigil osapooltel kohustus anda toimuvast täpne ülevaade.

„Ravimiameti andmetel on Eestisse toodud kogu tänavuseks hooajaks planeeritud kogus gripivaktsiini, mis on arvutatud lähtuvalt eelmise perioodi nõudlusest. Kahetsusväärselt on aga meedias ja sotsiaalmeedias ringlemas väited vaktsiini otsa saamisest ning kohati küündivad need juba vandenõuteooriate tasemele,“ ütles Mölder.

Keskerakonda kuuluva Mölderi sõnul on vajalik ühine arutelu ametkondade, ravimite maaletoojate ning apteekide esindajate vahel. „Siin ei saa olla kohta emotsioonidel ja oletustel – vaja on selget ülevaadet. Usun, et ametkonnad ning ettevõtjad on võimelised seda oma registrite põhjal ka andma,“ sõnas Mölder, lisades, et seejärel oskaks juba täpsemalt öelda, mis gripivaktsiini ümber tegelikult toimub.

„Panen kõigile südamele, et kestev koroonakriis on teinud inimesed erakordselt tundlikuks haiguste ja vaktsiinide teemal ning kindlasti ei ole see koht, kus inimeste heaoluga mängida. Loodan, et erinevate ametkondade ühise töö tulemusel saab pilt oluliselt selgemaks ning tulevikus suudame sääraseid olukordi juba aegsasti ennetada,“ rõhutas sotsiaalkomisjoni esimees Mölder.

1 Kommentaar
  1. Oma 4 aastat ago
    Reply

    kogemuse põhjal arvan, et gripp tuleb läbi põdeda loomulikul teel, ilma mingi ravimita. On küll 2…3 päeva palavik ja sitt olla, kuid kuum tee ja mesi ning higistamine mitme teki all on iga kell etemad ravimid kui mingi uhhuu ravim. Kui palavik hakkab kukkuma, siis ollakse veel 1..2 päeva nõrk, kuid juba jalule tõustes ja hästi süies ollakse varsti rivis. Ning ei teki ka sõltuvust mingite keemiliste ühendite tehissegude järele.
    See ei tähenda, et gripp kaoks. See haigus on hooajaline ning loomulikult kordub keskmiselt 2× aastas. Ise sügisel ja talvel grippi pole põdenud, kuid kevadel jürikuus-lehekuus üle 4…5 aasta on ette tulnud. Kaa olen selle läbi põdenud püstijalu, kuid pisut väiksema koormusega. Ravi on selline nagu eespool kirjutasin. Ning mul ei tule pähegi ühtegi apteeki või perearsti külastada. Viimane on mul kindlasti olemas (sest ta saavat ju minu arvel raha), kuid pole huvi tundnud , kes. Sest pole vaja olnud, kuigi olen surmaeelik.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.