Kesknädal sai Robert Sarvelt nõudekirja

Katke nõudekirjast

Advokaat Robert Sarv saatis Kesknädalale nõudekirja, milles nõuab oma kliendile Maris Hellrandile mittevaralise kahju hüvitamist enam kui 2000 euro ulatuses või muidu ootab ees kohtuhagi.

Tuntud nõudekirjade esitaja Sarve tähelepanu pälvis Kesknädal seetõttu, et avaldas oma veebiportaalis www.kesknadal.ee 2. oktoobril artikli „Kaikaloopijad rohelise Tallinna kodaratesse“ ( https://kesknadal.ee/2020/10/02/kaikaloopijad-rohelise-tallinna-kodaratesse/ ).

Selles taunisime sotsiaaldemokraadist aktivisti Maris Hellranna kaebekirja Brüsselisse ajal, mil Tallinn kandideeris Euroopa roheliseks pealinnaks. Hellrandi esindajale Sarvele ei meeldinud eriti lause: „Roolijoodikust ekspoliitiku ning siinset Euroopa Komisjoni esindust juhtinud Hannes Rummi kaaslasena teab Hellrand muidugi hästi, millistele nuppudele vajutada, et sõnum ka eurokomisjonile pärale jõuaks.“

Hellrandi nimetamist Rummi „kaaslaseks“ peetakse nõudekirjas ebasoovitavaks isikuandmete avaldamiseks ning tahetakse, et Kesknädala veebiküljelt ülaltoodud lause kustutataks. Veel pälvis Sarve tähelepanu kommentaariumi ruumis Hellrandi nimetamine psüühilist abi osutava asutuse kandidaadiks ning nõuti ka selle kustutamist. Viimast me ka tegime, kuna kommentaarid pole meie omad ning antud kandidatuur pole asjasse puutuv.

Samas pole Kesknädal nõus, et kellegi kaaslaseks nimetamine tähendab automaatselt verbaalset kuritegu. Seda isegi juhul, kui kaaslane on võrdsustatud „kaasaga“, nagu nõudekirjas nähtub (kaaslastena on neid esitatud ka mujal meedia veergudel.) Samuti ei öelda kirjas, et Hellrandi nimetamine Rummi kaaslaseks on valeväide. Mis oleks iseenesest muidugi ka ebaloogiline, sest kui nad ei soovi end „kaasadena“ näidata, siis ammused idee- ja parteikaaslased sotside hulgas on nad ometi. Või hakkavad nad ka seda salgama?

Lisaks annab Eesti Keele Instituudi Sõnaveeb tõlgenduse sõnale „kaaslane“ ja see on: kellegagi koos viibiv, kaasas või samas olukorras olev isik või olend. Sünonüüm sõnale kaaslane oleks seltsiline ja Sõnaveeb anna võrdluseks ka venekeelsed vasted: товарищ, компаньон, компаньонка, спутник, спутница. Lähtudes sotside ajaloolisest taustast, siis vast oleks kõige õigem valida välja sõna товарищ, mis eesti keeles oleks ju seltsimees. Seega lause „Roolijoodikust ekspoliitiku ning siinset Euroopa Komisjoni esindust juhtinud Hannes Rummi kaaslasena teab Hellrand muidugi hästi, millistele nuppudele vajutada, et sõnum ka eurokomisjonile pärale jõuaks.“ ümbersõnastamisel lauseks „Roolijoodikust ekspoliitiku ning siinset Euroopa Komisjoni esindust juhtinud Hannes Rummi seltsimehena teab Hellrand muidugi hästi, millistele nuppudele vajutada, et sõnum ka eurokomisjonile pärale jõuaks.“

Kesknädal saab aru, et meil hoitakse nüüd teatud advokaadibüroos silma peal ning nii mõnigi spamnõudekiri võib peatselt taas meie postkasti potsatada. Kui aga asi läheb kohtusse, siis oleme valmis seisma tõe ja õiguse ning sõnavabaduse eest.

Kesknädal

4 kommentaari
  1. Kirjutise 4 aastat ago
    Reply

    sisust lähtudes olen kindlasti Marise poolt ja Kalle vastu, sest Tallinn kui rohelusehävitaja tõesti ei vääri rohelise linna nimetist.
    Kuid olen ka Sarve Roberti vastu, sest ka sisutühi eneseõigustus ei vääri kohtukulli. Senise põhjal võib kuulda-lugeda, et Robert on tüüpiline koputaja ja kaebaja, et saada ainult pappi. Asi susliselt teda ei huvita üldse. Oleks ammu aeg selliselt kaitsja nimetis ära võtta. Esialgu 5-ks aastaks, kui kordub, siis eluks ajaks. Taolised kadetseja ja koputajad meid 1940ndatel just Siberisse ajasidki.
    Las kohus tunnistab, kas Rummu Hannes on lakkutäis peaga autot juhtinud või mitte.

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      Nii umbes 2005. aastani olid liikluspolitseis tool niioelda vanakooli politseinikud, kes taies koosseisus siis uhtakki uute vastu vahetati, sest vaideti neid susteemselt altkaemaksu v6tnud olevat.
      Ma pole nainud, kuis nad seda altkaemaksu v6tnud on.
      Igatahes olen V6sareporteri ja (endisaegse) Kummeri saadetest nainud ja tean muidu ka, et kui roolijoodik nende vanakooli liikluspolitseinike eest ara p6geneda uritas, siis ta saadi katte, loodi juhiaken ilma jututa puruks, t6mmati ta sealtkaudu koos klaasikildudega valja ja vaga ei tseremoonitsetud, kuni ta naoli lumel raudus oli.
      Oleks aeg, et ka praegu teaks roolijoodik, et pigemini ootab teda see saatus, olgu ta siis Kaljulaid v6i P6rguranna kaaslane, v6i enne Siberisse saatmist end kurvastusest rooli joov Sarv oma v66rpoliitiliste rahastajatega.

      Aga liikluspolitsei v6i odinlaste ja kohtu vahel on niiv6rd palju poliitiseerunud 6igussusteemi astmeid, et kaesoleva Eesti imperiaalse 6igussusteemi puhul ei nae ma kull praegu suurt v6imalust, et kohtunikud enamuses roolijoodikutest adekvaatset infot saavad ja seda ilmtingimata adekvaatselt analuusivad ja selle ule otsustavad.

      Ikka kogukond ja seltskond peab peab enne s6itu roolijoodikutelt v6tmed ara v6tma v6i talle nii k6vasti pasunasse panna julgema, et ta v6tit keerata ei suuda. M6te peab olema seejuures, et kui ma seda ei tee, siis s6idab see m6rtsukas jargmisel ristmikul mu lapse surnuks.

      Aga kahjuks on Rummi ja Kaljulaidi puhul tegemist lausa poliitsusteemistunud s6gedate koolkonna kinnistumisega, mille puhul nende poliits6gedikest kaaslased ei saa aru, et kui nad loodavad jargmisel ristmikul seisvale politseinikule, siis nad v6ivad juba oma lapsele kirstu valmis osta.

      Niisugsed saavad aru ilmselt alles siis, et neid ei taha roolijoodikust potentsiaalsete m6rtsukatena naha enda otsas mitte ukski norm uhiskonnaliige, kui keegi vanakooli politseinik laheks Euroopa Liidu majja v6i Kadrioru lossi ja s6idaks neile tagantjarele pasunasse.

  2. Miks 4 aastat ago
    Reply

    on mulle tekitatud tunne, et Sarve Robert on oma tondinägemustega isegi haigem kui Hellranna Maris?

  3. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Pean tunnistama, et siinset artiklit ma esialgu taies mahus labi ei lugenud. Pisteliselt vaadateski on naha, et sisu eriti asjast ei raagi.

    Kaesoleva artikli p6hjustanud artikli juurest on toimetaja omaarust ettenagelikult kasutaja “Jube” kommentaari kahjuks kustutanud.

    Nagu WC-paberiks muutunud oravlal v6i Sarvel poleks olnud seda poliitvarastatud raha v6i aega, et see artikkel ja kommentaarid kohtu jaoks enne ara salvestada. Niisugune (kartlik?) rataslik k6igelojaalsus paneb lugeja tahtmatult m6tlema, et selle viljeleja puhul on tegemist sama ettenagelikult v6i pahatahtlikult kuundimatuga, kui need poliitkroosused, kes viisid esmalt 26.11.2018. Riigikogu ees protesti selleni, et tagam6tteta patrioodid k6rvaldasid sealt Europarlamendi s6gediku, kuid lasid siis oma Katollikliku vabamuuri Objektiivsetel kaastoolistel samasugustelt tagam6tteta patriootidelt s6gedale jatmiseks 2000 eurot kokku koguda, selmet oleks toetanud neid tekitamaks olukorda, et ukski kohtunik poleks jatnud leidmata 6iguspadevat p6hjendust, et (vaidetavalt ka purjununa riigi seadusolulisimal valjakul oma k6iki valijaid m6nitanud) Indrek Tarandi avalduse menetlemisest keelduda.

    Kull aga on vaga tervitatav, et, kull ilma peatoimetaja toetuseta jaetud ja seet6ttu anonuumsuse taha varjuv siinse artikli toimetaja on 11 aasta moodudes,

    peale seda, kui ma saatsin 11 aastat tagasi vahemalt 90%-le riigikogulastest e-kirjad, et nad mitte mingil juhul ei toetaks (Auleegioni ristiruutli v66rordu) T.H.I. mahitatavat jankilikku ja rahvusvaenulike advokaatide vaarastavaks GMOondamise kasvulavaks seejarel poliitkujundadavat Ajakirjanduse Suukorvistamise Seadust,

    julgenud l6puks astuda selle poliitilise enese(rahva)tapu vastu.

    Utleksin, et see v6ib panna isegi Ratase juures lugu pidama selle tema olemuse paremat poolt, et ta puuab lasta enda peale kuhjata m6ttetut lisakoormat sellega, et puuab lasta k6igil, ilma endapoolse patriootliku ja julge eelvalikuta, raakida avalikult k6igest.

    Seejuures on aga jaetud arvestamata, et selle koormaga toimetulemiseks on vaja esmalt usaldada neid patrioote ja vabadusv6itlejaid, kes tahavad sind poliitiliselt kaitsta sarvesuguse 6igussaasta vastu v6i No 99 Ookulli vabamuuri poliitetendusel peamise “presidendi” k6ne pidanud, Kohtunike Aukohtu maletatavasti siiani pukis oleva esimehe, Allar J6ksi vastu, kelle toonane k6ne pani aluse keskerakondlaste ladviku poolt oma poliitisa tapmise soovile ja kes ilmselt ei ole valmis KOHTUNIKE AUKOHTUS ametipadematuks tunnistama seda kohtunikku, kes SARVE IGAVESEKS 6IGUSPADEMATUNA ERIALALT VALJA HEIDAB.

    Ja alles siis saab oodata, et meie keedame endale herkulaputru ja joome kama peale ning laheme ja 6iguskusitleme Sarve, Rummi, Hellranna v6i (oma MRP Reidiks remmelga tapnud ja punkarid patareitolmuks pureda lasknud) Klandorfi koos ta Elmo Anti menetleva K-Komandoga vaimselt oimetuks. Nii, et nad tahavad vahemalt paar paeva enne oma tegevust strateegiliselt analuusida, kui jarjekordselt varba v6i e-kirja oma kontorist valja pistavad.

    Nii, et Ratas, Helme ja Seeder: kaabu hambusse ja klahv-klahv padavai oma parteiladvikutesse jargnevaks kuuks ERAKONNAVALISTELE patriootidele tegevuseks vahemalt 10 000 eurot kokku koguma, eks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.