Peaminister Jüri Ratase kommentaar riigikohtu pensionireformi otsuse kohta

Jüri Ratas. Foto: Stenbocki maja

Tervitan tänast riigikohtu otsust, millega saabus õigusselgus pensionireformi küsimuses. Tänan riigikohut põhjaliku ja läbimõeldud lähenemise eest ning tunnustan presidenti, et ta selle vaidluse algatas.

Meie inimestele on kõige tähtsam see, et raha kogumine teises pensionisambas on nüüd vabatahtlik ja pensioni kogumiseks avanevad uued võimalused. Need, kes on oma seniste valikutega rahul, ei pea aga midagi tegema ning need, kes soovivad nüüd teise pensionisambaga liituda, saavad seda kindlasti veel teha.

Pensionifondide kõrvale tuleb pensioni investeerimiskonto, kus saab teise samba raha ise investeerida. Vajadusel saab teise sambasse kogutud raha välja võtta juba pensioni kogumise ajal ning pensioniikka jõudes on iga inimese enda otsustada, mil viisil kogutud raha kasutada. Otsustega ei pea aga kiirustama, sest uusi võimalusi saab kasutada kogu aeg.

Toimetulek vanaduspõlves on Eesti inimeste põhiõigus ning on väga oluline, et selle tagamise viisid oleksid läbimõeldud ja selged. Tänane otsus annab selleks ühe teetähise, kuid kindlasti peame edasi töötama – see tähendab nii pensionitõusuks vahendite leidmist kui ka läbimõeldud samme teise samba reformi rakendamisel, et riigikohtu otsuses välja toodud ohukohad ei realiseeruks.”

2 kommentaari
  1. Aga 4 aastat ago
    Reply

    kuhu jääb võlg? Nüüdki jääb pinsitõus 4× alla eelarve tõusule.

  2. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Siim Kiisler utles, et Mart Helmel katus s6idab.
    (6htulehes, 21.10.2020 lk.5, Ootamatu heakskiit pensionireformile)
    …kommenteerides nii pensireformi kohta kaivat Riigikohtu otsust.
    Kas see on seesama Kiisler, kes on uhtlasi poliitkomandeeritud paremate parempoolsete tulnukaostu-URO poolt kuhugile Aafrikasse ESM-i poliitkanditud miljardite eest Eestisse 7 600 000 tulnukat sisse ostma, millest raagib Teaduste Akadeeomia juhi, Tarmo Soomere, levitatav “Tihedalt kooselamise teooria” (sygiskool ee/2014), sealhulgas kinnitab 20.08 2020 ta Roosiaia k6ne?
    Seesama Kiisler kes oma partneritest nutuvabamuuri kapikutega, MTU-st Eesti Metsa Abiks, paar aastat tagasi veel Keskonnaministrina kokkusaamisi korralda, et fotodel poseerida ja samal ajal tagada, et Ratase valitsus ei saaks ehitada Eestisse kuhugile riiklikku tsellutehast, et saaks Toivo Asmeri v6i Graanulioligarhi kaudu ise ministrina selle kasumi v6imalusel tasku pista?

    Kas see Kiisler ei leppinud Fortumiga kokku, et Raadi linnastumismagala ehituseks tuleb koos saada kliimatoetusest raha suurusjargus 40 miljonit eurot, et ehitada Raadile paikesejaam, mille maksumuse omahind on umbes 25 miljonit eurot, et pealekauba saab veel vanarehvide Auvere jaamas ahjuajamise toetuse ja 80 hektari jagu, umbes 2000 tuhu m6ttetult maharaiutavat metsa (millest tegin 3.11.2018. Akadeemilise Uhistegevuse Liidu J6geva kaastaonverentsil ettekande, mille see osa l6igati millegiparast Youtube’i pandust valja, kusige seda Raudbere v6i Lepa kaest)?

    Ega Mart Helme ei satu olema see inimene, kelle siseministriks oleku t6ttu oli Kiisler sunnitud niisugused omale eriti majandusparemad ettev6tmised katki jatma? V6i satub selleks olema paeminister Ratas?

    Sellest, missuguste vaartuste eest Kiisler v6itleb, v6ib igauks veenduda, kui loeb tema kamraadi, semi(iti)ootik Mihhail Lotmani blogist lotman.ee (v6ib ka mu kommentaare lugeda).

    On see see Kiisler, kes mitte nii vaga ammusel oma valimispostkaardil vaitis, et vaartustab vanu traditsioone, sest elab oma vanavanaisa ehitatud majas? Kus ta tanavanaabriks on sinna k6rvaltanavalt laienenud pooliitkaitsega narkov6rgu mafiooso Raigo “Sent”Sentifolie. Tanavalt, kus Puusepa 5 majas elas minu Vabaduss6jas v6idelnud ja seal jaadavalt jalga vigastanud vanaisa, Artur Tisler, kes sellegipoolest meie perele sinna 3 maja ehitas, mille Kiisleri ja Siim Kallase poliitkurjategijate j6ukude “katuse” kaitse all olevad Sentifolie, Swedbank, Swedbankile ja endale edukalt kuritegelikke kinnisvaratehinguid teostav notar Andres Mesikapp (kes tegutseb ise Bulgaaria kinnisvaraarimehena, kus Swedbankil kuulukse poliitilisi vargusarisid olla vahemalt 8 500 000 euro eest), “must” maakler Mikk Murk, Sentifolie “vahetankistist” endine s6javelane Margus Molder, “kogemata” Swedbanki palgale end ilmselt unustanud Keskkriminaalpolitsei juht Indrek Tibar, ta kolleg Indrek Kulla, Lavly Perlingule toona allunud prokuror ja sel eesmargil pool aastat varem minu vastu veel 2 alusetut kriminaalasja algatanud oravapolitsei juht Elmar Vaher

    (millest ta mind ei teavitanud, ule ei lasknud kuulata, kuigi oli nende algatamisel, mis toimus, minu arusaamist mooda tegelikult 2016. aasta suvel, mitte 20.12.2013, mis oli hiljem margitud nende algatamisajaks, lasknud m6lemasse maarusesse kirjutada, et ma olevat ahvardanud tappa oma hoovis minu puud, minuga kokkuleppimata, raiuma tulnud mitut isikut, ja mille l6petamisest, 2 aastat peale seda, kui ta oli koos oma kuriteokaaslastega mu sugulaste ja mu vara varastanud nende kriminaalasjade olemasolu p6hjendusel, ta lasi mind teavitama tulla eriti mohtlikke kurjategijaid otsivatel politseiametnikel, kelle ulemuseks oli selle tarbeks kinnitanud eriasjade uurija, kes ahvardas eelnevalt mu ema laostanud sunnitud uurielukoha ukse lasta politseinikel maha joosta, kuid vaher oli teinud oma kahjuks selles suhtes vale valiku, sest uks kohalesaadetud politseinikest osutus mu endiseks tookaaslaseks politseis ja manukaks, kes kais 2006. aastal Kalevi ujulas mu sugulasele tutvustamas notariaalset akti minu manukana, mille alusel me toona olime sunnitud oma majast 3/10 tagasi ostama Swedbankist v6etud laenuga 920 000 krooni, kuigi Raigo Sentifolie firma selle eest makstu ei uletanud 300 000 krooni, kui ta Kiisleri ja Vaherite politsei poliitilise kaitse all uritas esimest korda me maja varastada)

    On alates 28.05.2014 minult ja mu sugulastelt varastanud , koos 95 % minu vallasvaraga, alustades selle viimase vargusega seotud kuriteoepisoodide jada hiljemalt 22.06. 2012, kui Sentifolie lasi sealt varastada mu autopandile panditud Scania?
    Muidugi Siim Kiislerile aarmiselt murettekitav iga Mart Helmega seotud Kiisleri poolt poliitiliseks skandaaliks nimetatav sundmus. Seni, kuni Mart Helme on edukalt siseminister.

    Muidugi v6ib ka vastavaid jareldusi teha ka HHLuige kohta ja tema ajakirjanduse poliitiseerituse kohta koos Viljar Voogiga, kes toob Riigikohtus hekskiidetud pensireformist raakivas artiklis esile Kiisleri fraasi, et Helmel katus s6idab ja IRL-i Priit Sibula juuditunnustega nao, kes koos 2 samasuguse, Doktor TV Viktor Vassiljevi ja Mihhail Lotmaniga ning homode s6branna ja toetaja, Oudekki Loonega, olid sunnitud looma Riigikogu Puha Tooli komisjoni

    (huvitav kuimitu riigikogulast veel on siiani sellega liitunud ja kas nad vajavad ja pooldavad k6ik Eesti totaalkontrollistamise programmi ABIS, mille heaks on hakatud jube tihedalt vahemalt 15 Euroopa riigi eraldi satelliitidega sustikuid kosmosesse saatma, kuna nad on pagenud Riigikokku kujuteldava immuniteedi varju 900 000 siinse parimuslikult sisulise ugri pagana eest, keda nad selle programmkiga aktiivselt havitada puuavad),

    peale seda, kui ilmus varskendatud Juri Lina raamat (mlle autorit pole muidugi covid-pandeemia p6hjendusel poliitiliselt Rootsist Eestisse loenguid pidama lubatud), jyrilina.com, ja nad on olnud sunnitud hakkama soogi alla ja soogi peale kuulama oma valijatelt aina rohkem jareleparimisi selle kohta, miks alates 2009. aastast (Pelinna toimetaja, Virkko Lepassalu kirjutatud raamatust *Kallase Afaar” sellese kohta avalikust allikast lugemisest) kuni siiani Eestis tegutsevast vahemalt 500 liikmega vahemalt 16 nutuvabamuurlase ristiruutlite loozhist pole Eesti poliitikas vabanetud.
    Parts ja Ken-Marti Vaher on juba IRL-le Heleniuse ja Hedegaardi poolt euroeraldatud kohad h6ivanud ning Kiisleril kamraadidega ei ole ka oravapolitsei v6i kriminaalide seast tanapaeval nii kerge leida neid, kes tahaksid p6hjendada oma tegevust minu suhtes samamoodi, nagu see toimus Jaanus Kaarmanni suhtes.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.