Valitsus arutas ametiühingute ja tööandjatega majandusraskuste ületamiseks vajalikke samme

Foto: EESTI TÖÖANDJATE KESKLIIT

Stenbocki maja, 26. oktoober 2020 – Täna Stenbocki majas toimunud järjekordse kolmepoolse kohtumise käigus arutasid valitsuse, Ametiühingute Keskliidu ja Eesti Tööandjate Keskliidu esindajad majanduskriisis väljumiseks vajalikke samme ja õiglase ülemineku fondiga seonduvat.

Kohtumisel kõneldi valitsuse investeeringutest majanduskasvu taastamiseks 2021.–2024. aastal ja Euroopa Liidu taaskäivitamise rahastust. „Me soovime võimalikult kiiresti võtta kasutusele nii Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodi kui ka taaskäivitamise kava vahendeid,“ ütles peaminister Jüri Ratas. Praegu jätkuvad kõnelused nii Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodi kui ka taaskäivitamise kava üle Euroopa Parlamendis. Eesti taaskäivitamise rahastu vahendite kasutamise kava jõuab valitsusse järgmise aasta kevadel.

Sotsiaalpartnerid said ülevaate sellest, kuidas edenevad tööandjate ja ametiühingute läbirääkimised pilootprojekti kohta, mis võimaldab sõlmida kaubandussektoris osaajaga töötajatega paindliku töökoormusega lepingu ja niiviisi aidata tööandjatel kriisiga paremini toime tulla. Sotsiaalpartnerid on põhimõtetes kokkuleppele jõudnud, kuid detailsemad kokkulepped vajavad veel arutamist. Teema aruteluga jätkatakse sotsiaalpartnerite ja sotsiaalministri vahel 3. novembril.

Riigihalduse minister Jaak Aab tutvustas õiglase ülemineku fondi vahendite rakendamise prioriteete Ida-Virumaal ja edasiste sammude ajakava. „Laiaulatusliku ideekorje käigus saime väga palju huvitavaid ettepanekuid, mida võib jagada kaheks grupiks – ettevõtluse arendamine, mis näeb ette nii uute, lisandväärtusega töökohtade loomist kui ka juba olemasolevate arenguprojektide toetamist, ning atraktiivne elukeskkond. Mõlemad suunad pakuvad lahendusi inimeste muredele ja nende arendamine aitab kaasa sellele, et ka noored sooviksid Ida-Virumaaga oma elu siduda. Nende ettepanekute põhjal tekib rakenduskava eelnõu, millega tahame jõuda valitsuse ette juba detsembris, et olla maksimaalselt valmis selleks hetkeks, mil Euroopa Komisjon oma otsuse teeb,“ sõnas Aab.

Järgmine kolmepoolne kohtumine peaministri juures on plaanis 2021. aasta jaanuaris.

1 Kommentaar
  1. Lahend 4 aastat ago
    Reply

    on lihtne: kes ei suuda, paneb pillid kotti. Või ronib sinna, kus ta saab midagi teha. Ei saa Tallinnas, mingu Setomaale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.