Keskerakond taastas oma juhtrolli Narvas

Yana Toom

Novembris Narva linnapea kohalt tagandatud Aleksei Jevgrafov ja linnavolikogu esimehe kohalt tagasi astunud Irina Janovitš ning veel 12 fraktsiooni Kodulinn Narva liiget otsustasid astuda Keskerakonda, mis annaks Keskerakonnale taas absoluutse enamuse volikogus, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Selline areng seab kahtluse alla vajaduse luua Narvas uus koalitsioon riigikogu sotsiaaldemokraadist liikme Katri Raigi juhitud Meie Narva ja senise Keskerakonna fraktsiooni vahel. Raik oleks olnud uue koalitsiooni linnapeakandidaat.

Jevgrafovi ja tema fraktsioonikaaslaste astumisest Keskerakonda teatas ERR-i venekeelsete uudiste toimetusele rus.err.ee esmaspäeval Keskerakonna Narva piirkonna juht, Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom.

“Reedel, 11. detsembril võeti Aleksei Jevgrafov koos oma meeskonnaga Keskerakonna liikmeks piirkonna otsusega. Piirkonna otsus läheb nüüd erakonna juhatuse lauale. Ma arvan, et sellist pööret sündmustes ei oodanud keegi,” ütles Toom.

Infot kinnitasid esmaspäeval rus.err.ee-le ka Jevgrafov ja Janovitš.

ERR-i andmeil ei esitanud avaldust Keskerakonda astumiseks fraktsioonist Kodulinn Narva ainult Larissa Olenina ja Aleksei Mägi.

Kodulinn Narva plaanis osaleda 2021. aasta kohalikel valimistel oma nimekirjaga, mida oleks juhtinud Jevgrafov, Janovitš ja endine Narva linnavolikogu esimees Aleksandr Jefimov, kes pidi mõni aeg tagasi kohalikust poliitikast lahkuma seoses süüdimõistmisega pettuses.

Nüüd läheb Keskerakond Narvas valimistele tõenäoliselt oma ühtse nimekirjaga.

Keskerkonna fraktsioonil on 31-liikmelises Narva volikogus praegu üheksa liiget, Kodulinn Narval 14 liiget, Meie Narval seitse liiget, keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin ei kuulu ühtegi fraktsiooni.

BNS

2 kommentaari
  1. jah 4 aastat ago
    Reply

    Kas süüdistustel on üks käekiri. Ainult Reformi tagatoas ollakse süüdistustest vabad. ega ma ei tea midagi praeguse Jefimovi kohta käiva süüdistuste kohta aga enamus süüdistusi tuleb sealt. kahju et mõned sotsid on läpnud refoormierakondlaste kampa. Meeldiv erakond oli Ossinovski juhtimisel.

  2. Kodanik 4 aastat ago
    Reply

    Eestlasel pole sellest sooja ega külma.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.