Ratas: Ida-Virumaa ettevõtete toetusest piisab tegevuse jätkamiseks

Narva-Jõesuu rand

Peaminister Jüri Ratas kinnitas kolmapäeval toimunud riigikogu infotunnis, et tema arvates on Ida-Virumaale koroonapiirangute toetuseks minev ligi 3 miljonit eurot piisav, et ettevõtted saaksid järgmise aasta algusest oma majandustegevusega jätkata.

Peaminister vastas Reformierakonna fraktsiooni juhile Kaja Kallasele, kes küsis, kas 2,1 miljonist eurost piisab Ida-Virumaa aitamiseks ja majanduse käigushoidmiseks ka pärast seda, kui need piirangud lõpevad.

Ratase sõnul võttis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi toetuste arvutamiseks aluseks nende ettevõttete 2019. aasta detsembri käibe, mis oli suurusjärgus 2,8 miljonit. Ka märkis ta, et Ida-Virumaal algasid sulgemised 13. detsembril, seega toimus seal vähemalt kümme päeva ka majandustegevus.

“Kui võtta aluseks see, ja tegelikult 2019 on kindlasti olnud majandusele parem aasta kui 2020, mis on COVID-i aasta, siis ma arvan, et see on päris õiglane toetus, mida me täna Ida-Virumaa piirkonnale, sealsetele ettevõtetele ja neis ettevõtetes töötavatele inimestele saame anda,” täheldas peaminister.

Samuti tõi ta oma vastustes Kallasele välja, et lisaks ettevõtjatele minevale 2,1 miljonile eurole toetatakse Ida-Virumaal rahaliselt ka kultuuri, huvitegevust ja sporti, seega on kolmeks nädalaks kehtestatud piiranguteks toetusi kokku ligi 3 miljonit.

Ratase arvates on see piisav, et need ettevõtted saavad järgmise aasta algusest edasi tegutseda ning see annab ka kindlust selle ettevõtete töötajatele. “Nii et mina usun, et see on täiesti proportsionaalne ja sellega ettevõtted saavad edasi minna ja jätkata oma majandustegevust 2021. aastal,” kinnitas peaminister.

2 kommentaari
  1. robert 4 aastat ago
    Reply

    Saaja jaoks on abisumma alati liig väike ja andja jaoks liig suur Aga raske koroonaprobleemi kõrval soovitan kriitiliselt lugeda Euroopa Kontrollikoja analüüsi RB kohta See analüüs on RB pooldajatele mats otsaette See raudtee ehitus on mõttetu raha raiskamine Millal härra Ratas võtab julguse kokku ja tunnistab tõde Ei saa ju ometi väänelda ebatõdedes ja teha oma riigile karuteenet

  2. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    See on meeldiv sõnum. Nii rasketes tingimustes hoolitakse inimeste heaolust ja tehakse kõik mis võimalik. Ma ei kujuta ette mis oleks kui oleks reformistlik valitsus kui juba ilma pandeemiata vaesus aina kasvas. Ja võib ette kujutada kui palju head oleks tehtud ilma epideemiata sest elu hakkas juba minema paremuse poole. keskerakondlased hoolivad inimeste heaolu kindlustamisest ja neid valitakse tublide inimeste poolt tubli töö eest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.