Jüri Ratas mõistab hukka Reformierakonna saadikute küsimuse Eesti Vabariigi liitumise kohta Venemaaga

Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas mõistab hukka reformierakondlaste vastutustundetu ettepaneku panna rahvahääletusele küsimuse Eesti liitumise kohta Venemaaga. Jüri Ratas kirjutab oma Facebooki kontol:

“Eesti Vabariigi põhiseadus sätestab oma esimeses paragrahvis, et Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas. Eesti iseseisvus ja sõltumatus on aegumatu ning võõrandamatu.

Eesti Vabariigi peaministrina mõistan jäigalt ja ühemõtteliselt hukka Reformierakonna Riigikogu saadikute Ants Laaneotsa, Urmas Kruuse ja Jüri Jaansoni täiesti vastutustundetu ettepaneku panna rahvahääletusele mõte või küsimus “Kas Eesti Vabariigis oleks parem elada, kui Eesti Vabariik kuuluks Venemaa koosseisu?”. (Juhin tähelepanu, et originaaltekstis olid valesti kirjutatud nii Eesti Vabariik kui koosseis.)

Seda kõike peame nägema meie kalli Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva künnisel. See on vale, mõeldamatu ja masendav…
Jagan välisministri seisukohta, et Riigikogu ei saa sellist ettepanekut menetleda.

Minu hinnangul peavad kõik Eesti poliitilised jõud sellise ettepaneku ühemõtteliselt hukka mõistma. Olen kindel, et seda teeb ka Vabariigi President.”

9 kommentaari
  1. Oi 4 aastat ago
    Reply

    Seal reformierakondlaste seas on ikka päris peast segaseid inimesi. Kaua nad räägivad lollusi ja tegutsevad alatult. See mida nad nüüd väidavad on hullumeelsuse tipp. Nad on oma võimuahnuses läinud täiesti segaseks.Midagi nii rumalat juttu poleks isegi neilt uskunud. Siiani reformierakondlased valetasid ja vassisid küll aga selleni mis praegu sai välja öeldud nad varem pole jõudnud vaid piirdusid valesüüdistuste vorpimisega ja alatu laimuga. Jube erakond.

    • Mida imestate? 4 aastat ago

      Seesama vene polkovnik saatis eesti poisse sõtta Afganistani vastu.
      Nüüd tahab terve riigi ära rikkuda.
      Välja vaja visata Riigikogust ja punkt!
      Hei president! Kus su sõim siis praegu on?
      Kas oled ka Venemaa poolel?

  2. Noo 4 aastat ago
    Reply

    Venemaal on kindlasti parem elu kui meil sest seal pole sellist alatut erakonda kui Reformierakond aga me tahame olla iseseisvad ja muidugi on tähtis Venemaaga hea läbisaamine sest praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud.

  3. Oi 4 aastat ago
    Reply

    Ma ei lugenud seda artiklit lõpuni ära aga seal oli kirjas kes selle nõudmise esitasid, arvasin alguses teisi reformierakondlsi kes on hullemini käitunud. Aga utoopiline on see nõudmine ikka ja isegi õel. Õnnels meil pole vaja seda teha ja ega praegune Venemaa ka meid ei taha aga ju see oli nende meeste arvamus. Meil on õnneks lesleralondlik valitsus kes teeb kõik mis võimalik meie maa elanike heaolu saavutamiseks rasketes pandeemia ja Ansipi valitsuse poolt tehtud vigade parandamise tingimustes.

  4. Kõva sõna. 4 aastat ago
    Reply

    Nüüd kui see on ka Venemaa meedias.maha hõigatut on Kadrioru esiidioot ikka vait. Ausalt,piinlik ja häbi on,et olen eestlane. Olge te neetud.

  5. Siin 4 aastat ago
    Reply

    on mitu tahku:
    1) Kas ei saa nüüd Voova Jurka avalduse peale pahaseks ja tühistab koostöölepingu, mis pidavat peituma Jurka sügavkülmkapis?
    2) Jurka avaldab asjata lootust, et VihaKersti oma lemmikute vastu viha avaldaks.

  6. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Lisame sinna ka V. Randpere soovi Saaremaa andmine Lätile? Nüüd on näha, millised ussid on tegelikult reformarid. Potensiaalsed reeturid ja arvata võib, et ka küüditajad, kui võimalus avaneb. Ansip tegi ka suumulgu lahti, et tema nüüd homonduse pooldaja. Omal ajal ajas Moskvale truu seltsimehena homod keldrisse peitu ja nüüd truu libeaalina täidab Brüsseli nõudeid, homod keldrist välja lasta. Sama Nestor. Hukkamõistmine siin ei aita, vaid nendelt saadikutelt tuleb ära võtta puutumatus ja anda KAPO, le üle, sest nad on otseseks ohuks Eesti iseseisvumisele. Kaua võib saadik teha mis tahab. EKRE, t ollakse valmis hommikust õhtuni liberastidest ajakirjanike abiga maha tapma, aga nüüd kui mängus on ei vähem ega rohkem kui iseseisvusele ohtlikute inimeste hoidmine RK…..siis ainult mõistame hukka.

  7. Ohoo 4 aastat ago
    Reply

    Nad narrivad niisama ja pealegi on reformierakondlased harjunud et võivad suust välja ajada igasugust jama.Peaks juba mõistma et nad on karistamatud. Nad pole isegi karistada saanud kui on valesüüdistusi jaganud tublidele inimestele.

  8. Triin 4 aastat ago
    Reply

    See pidi nali olema, et sooviti Venemaaga ühinemist, seega on oravate jaoks ka oma riik lihtsalt üks nali ja eksitus. Lisaks punaohvitseri, äärmiselt kiusliku inimese Kruuse ja tööõnnetus Jaansonile, soovisid reformarid veel välja astuda NATO, st—Randpere, NSVL, i taastamine—Randpere, Saaremaa andmist Lätile—Randpere, Eesti kuulumist Vene FR, MÕJUSFÄÄRI—Mihkelson, eesti keelse hariduse lõpetamine—Akkermann, Kivi pani ka kildu, ilmselt selle hunniku juures on veel “pärleid”. Otse “loomulikult” süüdistas Randpere jälle EKRE, t ,et lollile küsimusele (abielu—loll küsimus) ongi õigus esitada lolle parandusettepanekuid”. Nii, et kui EKRE näiteks võtaks inimeselt eliu, siis sama teeksid oravad, selle õigustusega, et EKRE ju tegi. See ei ole isegi mitte lasteaed, vaid Jämejala haigla.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.