Jaak Aab: partei juhatuses loodetakse Ratase jätkamist erakonna juhina

Jaak Aab

Haridus- ja teadusminister Jaak Aab sõnas pärast peaministri tagasiastumist, et Keskerakonnas loodetakse Jüri Ratase jätkaminist partei esimehena, kirjutab Postimees. 

«Arutasime väga põhjalikult ning alati tulebki arutada, kui on selline olukorramuutus,» vastas Aab usutluses Postimehele küsimusele, kas Ratast üritati ümber veenda. «Kaalusime läbi erinevad variandid ning Jüri Ratas tegi ise sellise ettepaneku, et antud olukorras ta ei näe muud võimalust. Nii nagu on ta öelnud, Keskerakonna poliitiline kultuur peab paranema ja seepärast ta vastutuse võtab. Ma ei ütleks, et keegi kedagi veenma hakkas, küll aga arutati erinevad variandid läbi. Eks poliitiline partei peab ikka arutama ning eks erakonda ootavad ees väljakutsed ees nii koalitsioonis kui opositsioonis,» lausus Aab ning tunnustas Ratast tema otsuse eest.

Ratas on juba öelnud, et on nõus edaspidigi hoidma erakonna esimehe vastutust. Jüri ise on öelnud, et ühtegi suppi nii kuumalt ei sööda ja kõiki otsuseid kohe teha ei jõua. Küll aga kõlas juhatuse ja riigikogu liikmete poolt veendumus – või vähemalt lootus -, et Jüri Ratas jätkab erakonna esimehena. Eks me peame siis tegema kõvasti tööd, et need probleemid lahendada.»

Yana Toomi lausus kolmapäevases ETV+ saates «Kofe+», et Keskerakond peaministriparteina ei jätka.  Jaanus Karilaid ütles vastava küsimuse peale, et «paari aasta pärast on uus võimalus».

Jaak Aab tõdes, et seda on ju vara öelda, mis saama hakkab. “Praegune valitsus on tagasi astunud sellega, et peaminister on tagasi astunud. Nüüd algavad siis parlamendis protseduurid. Tõenäoliselt peab president nõu poliitiliste erakondadega, kes on riigikogus esindatud ning teeb kellelegi erakondade esimeestest ettepaneku moodustada valitsus. Suure tõenäosusega on see Reformierakond. Sealt juba näeb edasi, mis saab. Väga keeruline on ennustada,” ütles Aab.

BNS

5 kommentaari
  1. Ei 4 aastat ago
    Reply

    maksa rutata ega teha tundelisi avaldusi. Mis takistab keskbandel senises kolmikus jätkata? MITTE MISKI!
    Vaid omade seast tuleb leida RUTTU uus peaminister.
    Või vihjab Taavi tõigale, et kena oleks jätkata Martini lipu all?

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      SOOVITAN TEIL SEE KOMMANTAAR ERALDI KOHTA SALVESTADA JA KOOS VIIDETEGA LABI ANALUUSIDA, SEST KUI RIIGIKOGUS OLEVAD NUTUVABAMUURI RAHVUSVASTASED KURJATEGIJAD V6I NEID SEAL ESINDAVAD NUKUD SUUDAVAD MEILE VIHAK6NESEADUSE ETTE KIRJUTADA, SIIS JARELMINA EI PRUUGI TE NIISUGUST INFOT ENAM KERGELT LEIDA,

      NAGU HELMEDKI LASID MILLEGIPARAST 2020 SEPTEMRI KESKEL SULGEDA UUEDUUDISED.EE K6IK KODULEHE KOMMENTEERIMISE V6IMALUSED JA KUSTUTASID KA EELNEVALT ILMUNUD KOMMENTAARID, MILLE SEAS OLI PAJU NIMELISI JA SISULISI NING MA EI MALETA, ET OLEKS OLNUD VANDES6NU KASUTAVAID JA MITTE OMA KRIITIKAT P6HJENDAVAID.

      Jaak Aab ja Taavi Aas on ikka 2 eri inimest RSR-is (endises Keskerakonnas), kuigi, et m6lemad on ministriametis.

      Ja Ratas pole avalikult nahtavalt kunagi liiga palju arvestanud Helmede arvamusega. Nagu nuud naha, siis on ta juba pikka aega tegelikult soosinud eesti 900 000 ugridest peremeesrahva oma rahvusliku iibe l6petamist, valmistades ette oma avaldusi, et Eesti tuleb poliitiliselt homostada.
      ..
      V6i on see miski tema araspidine ettekujutus hupoteetilise ulemaailmse demokraatia olemusest, kus peavabamuuristunud impeeriumid ei soo selle demokraatia abil lihtsalt vaikeh6imude omakaitsev6imet?

      (Ratase intervjuu, 1. Studio, etv, 13.01.2021, 21.40)

      (kapo.ee, ekstremism,

      milles avaldatu pole kull Ratase poliitilise m6jutuse vili, kull aga on oluline tahele panna, saamaks aru, miks just praegu tehti just niisugune suudistus Porto Francole Kredexi rahast 40 000 000 euro refinantseeringu lubamise osas,

      kui arusaajatele on juba 2,5 aastat naha kasv6i vaid 6htulehes ilmunud vahemalt 6-st, sisult Teaduse Akadeemia rabiks t6stetud, Tarmo Soomere artiklist ja 20.08.20212 Kadrioru Roosiaiak6nest, et Riigikogu erakonnad on otsustanud omaltpoolt 6,5 aasta jooksul ESM-i jaetud 14.82 miljardist eurost suure osaga osta sisse 7 600 000 tulnukast orja Eesti vabamuurlastele ja selleks on vaja esialgu Reidi teed ja vanasadama sisult Odessa Porto Franco ehk juutide maksuvaba piraadisadama tutarfirmat, millesse ja millega kulgnevatesse muude poliitoligarhide suurtesse kinnisvaraarendustesse on poliitkurjategijad juba ammu kavandanud ehitada pesa esialgu umbes 100 000-le neist;

      avalikeesti.ee, nr 3, lk 6, l6pus, palun mitte t6siselt suhtuda vaga vahese tegeliku maksev6imega valuutade Eestisse meelitamise 6hutamisse;

      Konservatiivide Vaba S6na, nr 4, 2018, lk 10, Henn P6lluaas;

      sygiskool.ee/2014, “Tihedalt Kooselamise Teooria”,

      samas kui seda 6hutavad Teoreetilise Bioloogia Sugiskooli ja Teoreetilise Geoloogia Kevadkooli pidavad vabamuurlaste ruutliordud ajavad meile teiste omasugustega samasaugust, tegelikult raskesti t6estatavat pidevat avalikku joru, nagi oli Kaja Kallase ja Tanel Kiige peamine s6num 13.01.2021-21 AK-s ja seejarel Juri Ratase “dramaatilise” lahkumise s6num 1. Stuudios,

      kuigi paevateema oli uue valitsuse millegiparast ulikiire moodustamine,

      SISULT, et ‘Covidi” t6ttu on rahva suur kogunemine vaga ohtlik ja sellest vabanemiseks on vaja keskenduda selle teema avalikkuses laialt lahkamiste v6imaluste valistamisele, ehk Vihak6ne Seaduse vastuv6tmisele ning laia avaliku tasalulitamisele vaktsiiniks nimetatava hea kiibi kiiresti massidesse saamisele;

      artikkel Juri Lina; Vabamuurlased on praegu ohtlikumad, kui kunagi varem, 6htuleht, 9.10.2020, lk. 10;

      artikkel Robert kennedy jr…, 6htuleht, 8.12.2020 ).


      Kui arvestada, mida Helmed on avalikult oma homostus-vastaseks agendaks deklareerinud, siis

      kui EKRE Riigikogu fraktsioonis on sisult rohkem Artur Sirgu moodi vapsimeelseid, peale Anti Poolametsa, siis oleksid nad pidanud aru saama, et kaesoleva riigipoorde katse juures, mis tuli Riigikogu opositsiooni poolt ja v6ttis poorded sisse sellega, et SDE diversandid ja Kaja Kallas tungisid Riigikogu P6hiseduskomisjoni tooruumi, kuigi Poolamets oli selle LGBT-stamise vastase seaduse koosoleku kuulutanud virtuaalseks koosolekuks,

      oleks pidanud EKRE saadikud tulema eelnevalt komisjoniruumi ukse taha ja tagama fuusiliselt selle, et korda ei rikutaks ja komisjoniruumi ei tungitaks.

      Nii saanuks ka hoida ara hulga edasisi opositsiooni (kas ainult?) poolt pikalt ette plaanitud rahvusvastaseid diversioone (koos Kersti Kaljulaiuga plaanituid), mis praeguses riigipoorde katses Ratasel nailiselt vastutusest taganeda lubasid.

      Mitte KaPo poolt EKRE ja Keskerakonna suhtes nutuvabamuuri pastakast imetud Porto Franco kahtlustustest, vaid vastutusest juhtida end rahvuslikuks kuulutanud koalitsiooni, olukorras, kus tegelikult ootavab vahemalt 2/3 valijatest oma siinmaise peremeesrahvuse looduskestmist tagavaid otsuseid ja rahvaesindajaid.

      Miks Helmed ja P6lluaas pole niisuguse valvamise vajadust oma fraktsiooni liikmetele selgeks teinud ja miks nad pole valja tootanud selleks liikmete vahel valvegraafikut, sellest ei saa aru ei rahvuslasi toetav valijate enamik, ega muud vapsid. Kas nad ei ole sellele ulekoormusest tahelepanu pooranud v6i ei taha omaltpoolt avalikkusele valjakuulutatud oma ulessannet hasti taita?

      Ja tegelikult on rahvusevastane kuritegelik v6im Riigikogus juba alates Edgar Savisaare poliitilisest tappa uritamisest nii 6ilmitsenud, et EKRE-l on lausa poliitiline kohustus saada aru, et rahvusluse 70-80% toetuse juures juba 6 viimase aasta valtel Eesti uhiskonnas on Riigikogus neil vaja turvata nii IGA Riigikogu komisjoni koosolekut Riigikogu sisediversantide eest, kus vahegi on lootust, et tehakse otsuseid, mis annavad meile lootust rahvuslikuks edasikestmiseks.

      (petitsioon.ee/astutagasikk, pikad kommentaarid)

  2. Kas on tõsi, et Kaja Kalla heast 4 aastat ago
    Reply

    meelest kepsleb kohal ja pissu lendab? Meil naabril oli kutsikas ja kepsles rõõmust ning sirtsutas pissi.

  3. robert 4 aastat ago
    Reply

    Ilmselt on oodata meile raskeid aegu kui vihakõne seadusega pannakse suud lukku ja eestimeelne arusaam perekonnast aususest ja rõvedusest keeratakse pea peale Juudas on oma tõõ teinud ja põhimõtteline riigipõõre ohvriteta teostatud nagu 1940 aastal Kaks üdini korrumpeerunud erakonda saavad pukki ja Kadrioru daam lõõb vaimustusest käsi kokku Issand anna andeks sest nad ei tea mida nad teevad Vähemalt erakonna esimehe peaks kesikud välja vahetama

  4. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Praegu pole õige aeg perekonna asju arutada. Selge see et perekond pn isa, ema ja laps või lapsed. Praegu on tähtis koroonast võitu saada aga kahjuks me mõnede reformierakonna tegelaste kuritegudest lahti ei saa. Järjest tulevad välja mõeldud korruptsioonisüüdistused. On ka teisi. Inimesi võtavad vahele peavoolumeedia ajakirjanikud oma totrate küsimustega kus inimene peab vist valetama et nende meele järgi olla. Käib jälitamine ja provotseerimine.Poliitik ei tohi oma arvamust avaldada demokraatlikus ühiskonnas seda said eriti tunda Helmed keda kiusati taga. Ega keegi kaitsta ei julge sest siis satub ise löögi alla.Kes ees reformierakondlaste võimule see lükatakse kõrvale. Nende lähedus on sotsidele ka halvasti mõjunud eriti peale presidendi poolvenna sinna tulekut. Isamaa on vaikseks jäänud kuna neil on tubli esimees ja Kross läks ära Reformierakonna rüppe ja vaevalt et ta seal paremaks on läinud. Kurb kui Keskerakond hakkab valimisliitu trgrma Reformierakonnaga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.