Jüri Ratas andis peaministri ameti üle Kaja Kallasele

Foto: Stenbocki maja

Stenbocki maja, 26. jaanuar 2021 – Neli aastat ja kaks kuud kaht valitsust juhtinud Jüri Ratas andis täna Stenbocki majas ameti üle värskelt ametisse astunud peaminister Kaja Kallasele.

Jüri Ratas ütles Kaja Kallasele, et peaministri amet on ennekõike vastutus Eesti rahva ees, et riik ja iseseisvus oleks kaitstud, Eestimaa inimeste heaolu ning ühiskonna ühtsus kasvaks.

„Kinnitan, et ameti üleandmise hetkel on Eesti riik heas seisus. Eesti rahvaarv kasvab, meie inimeste toimetulek on paranenud, tõusnud on lastetoetused ja pensionid, paranenud on riigijuhtimine tänu riigireformi läbiviimisele. Eesti rahvusvaheline positsioon on tugev, meie kulud riigikaitsele on olnud kõrgemad kui varem,“ lausus Ratas ja lisas: „Ent me seisame jätkuvalt silmitsi pika ja raske võitlusega koroonaviiruse epideemia vastu. Soovin sulle jõudu ja kordaminekuid. Olen kindel, et seisad meie rahva heaolu ja huvide eest ning saad peaministri ametiga väga hästi hakkama.“

Peaminister Kaja Kallas tänas Jüri Ratast ja tema kaht valitsust tehtud töö eest Eesti elu edendamisel. „Tänan Sind panuse eest, mille oled peaministrina andnud Eesti seisukohtade esindamisel nii Euroopa Liidus kui ka suhetes liitlastega ning töö eest, mida eelmine valitsus on teinud koroonaviiruse epideemia ohjeldamisel. Tean, et see ei ole üksnes suur au, vaid see on ka vastutus ja usaldus, mille vääriline peab peaminister olema,“ lausus peaminister Kallas.

Kallas tutvus kohapeal esimeste Riigikantselei töötajatega, suurem osa töötajaid sai koroonaviiruse leviku olukorra tõttu peaministri tervitussõnadest osa videoülekande teel.

Täna ametisse astunud peaminister Kaja Kallase valitsuse peamine eesmärk on jätkata tulemusliku COVID-19 kriisi lahendamisega, hoida Eesti edasivaatavana ning arendada meie riiki kõigis selle valdkondades ja piirkondades.

5 kommentaari
  1. Nii 4 aastat ago
    Reply

    Seda poleks tohtinud teha. Kui K.Kallas on samasugune nagu Ansip või Rõvas siis ootab meid ees tohutu vaesuse kasv. See kõik mis on Ratas saavutanud tubli tööga kaob. Ratas on palju head teinud ja Keskerakonda on alati valitud tubli töö eest mitte inimeste süüdistamisega et teelt võimule kõrvaldada. Aga välispoliitikas on mitmeid asju millega ei saa nõustuda aga ehk nii sillutatakse teed Brüsselisse

    • Kuna eestlased on metsarahvas siis Eesti elukeskkond tuleb viia looduse keskele metsadesse.
      Tuntud Permakultuuri idee saadi sellest,et Inkade linnad asusid metsas. Neil polnud euroopalikke lagedaid haritavaid maid.
      Inkad tootsid toitu loodusega kooskõlas,nemad ei raiunud metsi maha selleks,et seal hakata toitu tootma.
      Kui eurooplased okupeerisid nende maa siis raiuti mets maha,tekitati lagedad põllud.

      Eesti elukeskkonna viib tagasi maale looduse keskele tasuta elekter ja kütus:
      Bensiini ja diisli asemel kasutatakse vesiniku sisepõlemis mootoreis ehk siis paaki valad vett :
      https://youtu.be/HQC3bjrkNCA

    • Sellest 4 aastat ago

      tissivalitsusest pole midagi head loota. Läheb rahva pedestamiseks ja islaamistamiseks. Kevadel hakkavad hordid sisse voorima ja omale õigusi nõudma. Vastu võetakse keskbande toel ka pedeseadus ja koolidesse sokutatakse nokuõpetus. Kõik tänu Jurka reetmisihale.

  2. Eve 4 aastat ago
    Reply

    kurb on minu meel ja midagi head ma ei looda enam eluteel. Aga ehk on keskerakondlastel nüüd rahulikum elu sest neid ehk enam ei ahistata sest võim on käes.

  3. Jah 4 aastat ago
    Reply

    See oli jube mis USA-s toimus seoses valimistega ehkki keegi välaspoolt neid ei sundinud seda tegema. Olid ka need kes said kannatada. Aga tahtmine on Venemaa rau rikkuda ja see läks neil korda samuti Brüssel aitas kaasa. Meie mõned poliitikud ka tegutsevad Venemaa-vastaselt. Kuidas küll selline hooliv, tark ja viisakas mees nagu seda on Ratas pooldab ka rahutusi Venemaal ja Valgevenes. See on ju aruaadav et Navalnõi on kurjategija ja tema koht on vanglas. Tal on ka varem kohtuga tegemist olnud ja see mürgitamise lugu on ikka nii tehtud välismaa abiga et jää kas või uskuma. no miks USA topib oma nina Venemaa ellu, see pole üldse tema asi. Neil on omal palju probleeme nagu meilgi. USA president sai üle noatera võimule ja kohe hakkas valetama ja ähverdama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.