Maria Jufereva-Skuratovski kaitseb oma doktoritööd Soomes

Maria Jufereva-Skuratovski

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Maria Jufereva-Skuratovski kaitseb oma doktoritööd “Venekeelsed ajakirjanikud Eestis: ametialaste rollide ümbermääratlemine” 4. veebruaril Jyväskylä ülikoolis.

“Doktoritöö eesmärk on analüüsida peamisi muutusi venekeelsete ajakirjanike ametialaste rollide ja eetiliste väärtuste tajumisel Eestis, mis toimusid ühiskondliku ja poliitilise ümberkujundamise käigus aastatel 1991–2016. Uurimuses käsitletakse ka ühiskondlikku integratsiooni Eestis ja venekeelsete ajakirjanike mõju protsessile,” selgitab Jufereva-Skuratovski.

Jufereva-Skuratovski väidab, et venekeelsetelt ajakirjanikelt oodati, et nad oleksid Eestis ühiskondliku lõimumisprotsessi vahendajateks ning tegutseksid sillana kahe kogukonna vahel. Doktoritöös on välja toodud, et 2000. aastate alguses töötanud venekeelsed ajakirjanikud pidasid oma rolle vastuolulisteks. Ühelt poolt mõistsid nad oma missiooni tähtsust ühiskonnas, et aidata venekeelsel vähemusel Eesti ühiskonda integreeruda, teiselt poolt ei olnud neil aga võimu poliitilisi protsesse ja tegevusi mõjutada, mille tulemusel läksid mõned neist poliitikasse, et nad saaksid paremini venekeelse vähemuse huve kaitsta.

94% küsitletud ajakirjanikest on toonud välja, et näevad end sotsiaalse integratsiooni vahendajana, kelle ülesandeks on selgitada probleemseid teemasid ja vahendada olulisi sündmusi venekeelsele auditooriumile. 77% ajakirjanukest on rõhutanud ühiskonna “valvekoera” rolli tähtsust.

Jufereva-Skuratovski kaitseb oma doktoritööd „Venekeelsed ajakirjanikud Eestis: Ametialaste rollide ümbermääratlemine“ 4. veebruaril kell 12 veebis.

Peamiseks juhendajaks on Prof. Emer. Epp Lauk (Jyväskylä ülikool), oponendiks on dotsent, VTT Sigrid Kaasik-Krogerus (Helsingi ülikool) ja kustoseks on professor Mikko Villi (Jyväskylä ülikool). Doktoritöö kaitsmine toimub inglise keeles.

Huvilised saavad sündmust jälgida: https://r.jyu.fi/dissertation-jufereva-skuratovski-040221

Doktoritööga saab tutvuda: http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-8481-6

4 kommentaari
  1. Miks 4 aastat ago
    Reply

    inglise ja mitte soome keeles?
    Ja kas Maša on näiteks toonud ka Vika, kes puges Isamaa ridadesse et ellu viia Kremli ajupesu?

  2. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Väga õige. Soomes suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi nagu Venemaalgi. Meil on au sees vaid need ajakirjanikud kes edestavad sõnumeid mis on kasulikud reformierakondlastele. Ehk nüüd taltuvad natuke sest reformierakondlastel on võim käes paljus tänu neile.

  3. Jane 4 aastat ago
    Reply

    Minu meelest on Keskerakonna ajakirjanikud ausad, targad, hoolivad ja õiglased. Mul on nii kahju et ei ole enam Tallinna TV-d ja saadet Meedia keskepunkt kust saime teada mis tegelikult meil toimub. Parimast parim ajakirjanik Ummelas on surnud sest pidi karistuseks rasket tööd tegema. Kunagi kirjutasid Postimehe mõmed ajakirjanikud et neile öeldakse ette millest peavad kirjutama ja keda laimama. Ehk nüüd halvustavad reformierakondlased vähem ja ei võta nii paljud inimesed vahele, sest võim on käes. Aga seda mis toimub meie pealinnas tuleb ikka halvustada sest võim pole veel reformierakondlaste käes. Aga Tallunnas on olnud seni parim valitsus ja tahaks et ka Tartus oleks keskerakondlasest linnapea.

  4. Nojah' 4 aastat ago
    Reply

    Meil valitseb ebaõiglus ja kas üldse võibki tõtt kirjutada. Nõiteks ma ei saa aru kuhu kadus see ajakirjanik kes kirjutas pika jutu E.N.Krossi kuritegudest ja kas üldse ajakirjanikud julgevad tõtt kirjutada. meil on ka palju vene keelt emakeelena kõnelevaid inimesi ja kuigi paljud neist on siin sündinud ja kasvanud ei sobi meil halvustada Venemaad kus on nende juured. Soome on tore riik sest sealsed poliitikud ei sekku teiste riikide siseasjadesse ja seega õiglased kes tegelevadoma riigis heaolu loomisega. Me peaks neist eeskuju võtma. Keskerakondlasest ajakirjanikul pole kerge.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.