Eesti väljendas muret Gruusias tekkinud sisepoliitilise kriisi pärast

Gruusia lipp

Välisminister Eva-Maria Liimetsal oli teisipäeval telefonivestlus Gruusia välisminister David Zalkalianiga, et avaldada muret Gruusias tekkinud sisepoliitilise kriisi pärast ning uurida Gruusia valitsuse nägemust sündmustest.

„Avaldasin Gruusia välisministrile muret seoses vastuoluliste sündmustega Thbilisis,“ ütles välisminister Eva-Maria Liimets. „Rõhutasin õigusriigi ja demokraatlike tavade järgimise olulisust ning kutsusin pooli üles rahumeelselt dialoogi jätkama.“

Gruusia välisminister selgitas Liimetsale oma seisukohti Gruusia sisepoliitiliste arengute küsimuses.

Liimets kinnitas Eesti vankumatut toetust Gruusia territoriaalsele terviklikkusele ja Euro-Atlantilise integratsiooni püüdlustele. „Tõin välja, et praeguse olukorra lahendamisel on vastavalt demokraatlikele tavadele oluline roll Gruusia rahva valitud Euro-Atlantilise lõimumise protsessi jätkumisel,“ sõnas Liimets.

Gruusias vallandus sisepoliitiline kriis mullu oktoobris, mil opositsioonierakonnad keeldusid tunnustamast üldvalimiste tulemusi. Olukord Thbilisis eskaleerus täna varahommikul, kui opositsioonis oleva Ühendatud Rahvusliku Liikumise (UNM)  peakorteris arreteeriti selle juht Nika Melia.

14 kommentaari
  1. Enn 3 aastat ago
    Reply

    Minul on suur mure et meil on nii ebameeldiv välisminister ja ma ei tahaks siit tema juttu kuulda. Kõige suurem mure peaks olema meie riigi pärast kus on palju ebaõiglust kasvõi seoses sellega kuidas reformierakondlased võimule tulid koristades teelt oma valesüüdistustega tublisid inimesi. Ah nüüd läheb see naine Gruusia kallale. JÄTKE RAHULE TEISED RIIGID, ÄRGE SEKKUGE TEISTE RIIKIDE SISEASJADESSE. JA PEALEGI TEIST EI OLENE MIDAGI.

  2. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Tahaks kuulda hoopis Keskerakonna ajakirjanike arvamust. Hommikul lugedes välisministri hädakisa teiste riikide kohta on terve päeva tuju halb. kui teised riigid kirjutaks ka meie kohta siis oh kui palju kaastunnet me saaks. Kui paljud meie tublid inimesed on kannatanud ebaõigluse all läheks nimekiri pikaks. Eesti võib toetust avaldada aga kahjuks tehakse seda valedele inimestele aga kindel on see et Eesti raiskab vaid aega ja mitte midagi ei muutu selle toetuse tõttu.

  3. Ohoo 3 aastat ago
    Reply

    Tahaks näha siin Keskerakonna parimate inimeste arvamusi. Kahju et pole enam Meedia keskpunkti kust sai teada mis tegelikult toimub. Tahaks näha siin parimate keskerakondlaste nägusid ja nende kirjutusi. Vahest harva vilksatab siin mõne armsa inimese nägu ja artikkel. Varem ma tellisin Kesknädalat palju aastaid ja see leht meeldis mulle aga seda ma enam ei tee sest meie räpane välispoliitika ei sobi mulle.

  4. Oi 3 aastat ago
    Reply

    See meeldib mulle rohkem et selle õela ja ebaõiglase naise foto asemel on siin riigi lipp mis saab ilma meieta kenasti hakkama.

    • Almar Glustsenko 3 aastat ago

      Jah, ei ole sünnis panna siia Liimetsa ebakindla olekuga tuupilise suuvooder-diplomaadi pilti.

      Aga pole ilus ka panna Sakhartvelo lipuks täiesti sobimatut seda juudi-vabamüürlaste ristirüütlite ordu sümbolitest koosnevat lippu.

      Miks kesknädala toimetaja pole kasutanud siin endist ja palju neutraalsemat lippu? Kas BilderbOrgia euro-Atlantiline nutuvabamüür annaks selle kasutamise eest kohe kinga?

      Mis mõte on nimetada mingit asja ajakirjanduseks, kui selles ei ole pea üldse TTV Nädala Keskpunkti või Vaba Mõtte Klubi meelsust?

      Kas toimetaja helistas esmalt Gruusia rahvuskogukonnad läbi ja küsis nende arvamust enne selle artikli ilmumist, sealhulgas selle kohta, kas nad tahaksid endi sümbolina näha siinses artiklis pigem Gruusia endist riigilippu ja kas siin kujutatud vabamüürlaste lipp võeti vastu sellepärast, et Saakashvili on vabamüürlaste ettur?

      Tegelikolt tahaks teada, et kas Ossinovski-Oligarhovitshi paljudele Sakhartvelo mägijõgedele kavandatud vee-elektrijaamad lähevad nuud UNM´i kriminaalistamise tõttu kohalikele hõimukogukondadele niisama üle ja kas sinna on läinud Eesti raudteelt teenitud riigirahasid palju. Või lähevad neisse pandud rahad lihtsalt vett vedama?

      Palju üldse on Ossinovski näiteks Eesti Raudtee poolt suurelt kavandatud Eestis või Kazahhis vagunite ehituse ja Venemaale renti andmise pealt teeninud. See on vist samasugune vabamüürlaste salastatud info, nagu siinse Gruusia rististamislipu põhjendatus?

  5. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Ega see pole esimene kord kui sekkutakse Gruusia siseasjadesse. Seda tegi kunagi ka E.N.Kross kuigi edutult. Paljudes Euroopa riikides nagu Hispaania, Pantsusmaa, Madalmaad jne ning USA-s on rahutused tönaval, inimesed hikkuvad tundkem nendele kaasa parem. Aga tingimata on vaja ässitada riike mis saavad Venemaaga hästi läbi. Välispoliitika on õelust täis. Aga hk on õiglasem häid suhteid arendada ja jätta iga riigi otsustada mis tal parem on sest see pole praegu kaasatundmine vaid hoopis ässitamine.

  6. Jane 3 aastat ago
    Reply

    Kõige suurem kriis oli Gruusias kui sinna saadeti väljaspoolt presidendiks Shakashvili kes oli hiljem tagaotsitav kuritegude pärast. kõige suuremad kriisid tulevadki siis kui väljaspoolt sekkutakse. Mulle tundub et välisministrid võiksid tegeleda riikidevaheliste heanaaberlike kaubavahetuse, kultuurisidemete laiendamisega. Huvitav et meie välisminister ei kaevanud mis meil toimub. kui palju ebaõiglust meil on.

  7. Meil visati osa inimesi ülekohtuselt 3 aastat ago
    Reply

    korteritest välja ja tehti sundüürnikeks. Keskerakond karjus ülekohtu üle. Pidid valitsusse saamisel kohe ülekohtu heastama. Nüüd kolmkümmend aastat möödas ja ei lillegi.
    Ratta sugused petised vanglasse.

  8. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Inimesed hukkuvad haigestudes koroona haiguse tagajärjel aga meie välisminidter tunneb kaasa sispoliitilistekriiside tekitajatele.

  9. robert 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakond oma andetu välisministriga häbistab end See erakond on unustanud kõik oma programmilised seisukohad Astmeline tulumaks sundüürnikud eesti BAM mõttetus e valimiste põhiseaduse vastasus Aga polegi imestada kui selles erakonnas on au sees pugemine euroopa idiotismile ja oma riigi varastamine

  10. Tt 3 aastat ago
    Reply

    Eesti on siin. Ehk rahvas on eesti. Ärge toppige tõprad oma nina igale poole ja kui Te seda teete siis oma nime all.

  11. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    KaKa´vad OraavaRatta BilderbOrgia Liimets ja muud Euro-Atlantilised nutuvabamüürlased.

    Pole ju vaja siin 900 000 ugri “matsi” ees halada.

    Minge kosher-“covid”-riigilaene teie Martinilt saanud sisult inter-Sabbati-Laulupeo rabi, Kasela man, kes M.V.Wooli, Rootsi meretalupoegi ja Saaremaal samasuguseid riiklikult kokku ostnud, ning paluge ta Temnikovalt, et too võtaks kontakti oma juudi-3-6-nurkses morbiidreklaamis tema kõrval LHV poolt kasutatud Eesti Patarei “seljakoti-Pushinjaniga”, Sõõrumaaga ja too oma Eesti peanutuvabamüürlasest sisult ülemuse, Eesti Olümpiakomitee nõukogu juhi, Eesti ametliku vabamüüroordude juhi, Toomas Tõnisega.

    Las ta varustab teid kõiki, Velgevene rahvusreeturitega sarnaselt, seljakottidega ja saadab Gruusia mägivõitlusse, nagu Karabahhijad ei mõistnud loobuda oma magivennasrahvaste omavahel tapmisest, kui sisult EUSA Mossad neid, Trumpi loodetavaks kaasamiseks enne valimisi, provotseeris,

    nagu auleegioni Ordeni vabamüürlane, Reinsalu valgevenelasele Eesti passi andmist mahitas ja tema Ida-Ukrainasse surema saatmist,

    nagu vabamüürlased Terras ja Ühtegi on seisnud selle eest, et ESPLA kõrilõikajad oleksid abiks hankimaks Rottsildi-Macroni-(Kallase) Prantsuse Auleegioni Ordenile Malist, Prantsuse eelarvest suurt osa moodustava, rahvusvahelist tuumajaamaäri 70% ulatuses , avatud tuumamaardlate kütust ja Kesk-Aafrika Vabariigist sealset ülimetsastatust vähendaksid ning nagu Kaitseliit kavatseb asendada peagi seda kahuriliha omaltpoolt odavamaga. .

    Palun värvake selleks omale kahuriliha IRL´I paremate parempoolsete riigiprokuratuurist—SDE-BLM-Telliskivi-KopliPõhjala-Reformi-LGBT-RMK-interhipide seast, SiinTallinn-Chicago sisult Mossadi seast, lotman.ee-st, Riigikogust Püha Tooli toetusrühmast, Patarei Mälu Instituudi homo-juutide-navalnõilaste-tihhanovskajalaste Metlevi ja Kristafovitshi seast ja nenede käpikutest 92 riigikogulase seast, Õiguskantsleri seltskonna ja selle Inimõiguste Nõukoja kosher-üldinimõiguslaste seast, LGBT-Kadriorgiast.

    Aga jätke need politseinikud, teabeametlased, kapolased, kaitseliitlased, kaitseväelased, terviseametilased ja kooliõpilased rahule, keda te pole veel jõudnud rahvuslastena suukorvistada ja nende elu seisma panna, nagu kavandas Rockefeller Center juba 2010, või oma sisult Mossadi Gladio-B agentideks sel eesmärgil värvata, et nad võõrsil kahurilihana sureks, Eestiski Lihulast veel hullemaid terroriakte sooritama hakkaksid, või, Soome oma vanemate poliitorjama saatmise tõttu, oleksid te Telliskivi-SDE-laste LGBT-pedostamise orjad, või Auleegioni Ordeni peapiraat Krossi ja AdvantForce´I (Kaljuranna kiidetud) “tankisti” poolt, rahatult, 5 aastakas India tamilite riiki vangi mädanema jäetud.

  12. ärge otsige pindu 3 aastat ago
    Reply

    te.iste si.lmist, vaid näh.ke in.imõi.gusvas.tast palki oma si.lmades…kevad 2019 tehti es.imene pro.ovika.tsetus “lu.kuga”..Peaproov õnne.stus hä.sti-la.mbad sa.id su.uko.rvid.
    La.mmas püsi.gu omas latris, ärgu mää.gigu, ärgu mingu il.ma lo.ata õue. kui va.ja ko.hits.eme ja ster.rili.seerime.
    .KES KEERAS MAJANDUSE LUKKU?
    Piiblist “kõik ma.ailma ku.ningate kuningriigid hä.vita.taxe elava tu. lega, sest nad on ho..oraga dii.li tei.nud” e. h..ranud”

  13. Noo 3 aastat ago
    Reply

    Siin keegi kirub Ratast aga tema valitsemise ajal tehti meie rahvale palju head. Kõike lihtsalt ei jõua ju est Ansipi ja Rõivase poolt tehtud vigu tuli parandada ja edasi minn mida ka tehti. Aga ju ta ei suutnud enam võidelda sest reformierakondlaste valesüüdistused jõudsid juba temani. reformierakondlastel on väga oskuslikud inimesed süüdistusi leiutama mis võivad kurvalt lõppeda. Ratas tegi mis suutis ka rasketes pandeemia tingimustes. Aga mina ka ei saa leppida nagu nii mõnedki teised et ta pani välisministriks selle ebaõiglase naise ja mis põhjustas tema suunamuutus välispoliitikas on mulle arusaamatu. Mina näeksin Keskerakonna esimehena kedagi teist näiteks sobiks väga hästi Karilaid. Keskerakond ei ole unustanud oma lubadusi aga neil ei lasta neid täide viia. Kui peale Laari rasket valitsemisaega meie rahva jaoks sai peaministriks S.Kallas kes kutsus valitsusse E.Savisaare suutis Savisaar tõsta pensione 30 protsenti aga astmelise tulumaksu nõue läbi ei läinud. Siiski selle valitsuse ajal tehti palju häid asju aga seejärel omad laimasid S.Kallsat ja võimule tuli Ansip ja kõik hea voolas kolinal allamäge. vaesose kasv jätkus ka Rõivase ajal. Selle asemel et sundüürnikke aidata kingiti suuri summasid Ukrainale aonult ei tea mille eest. Ratass tegi palju et meid vaesusest välja tirida. Tallinnas suudeti anda tasuta sundüürnikele korterid selleks ehitati mitu maja. Muidugi palju takistusi on olnud seoses süüdistustega reformierakondlaste poolt aga keskerakondlased ei julgenud isegi kaitsta omasi süüdistuste eest ega mõelnud välja ka teistele söödistusi. Keskerakondlased on saanud hääli tubli töö eest tublidelt inimestelt. Aga neil on tulnud teha tööd rasketes tingimustes kus iga moment võib valesüüdistus kaela langeda. keskerakond on muutunud aga ikka veel parim ja väga kurb on et ka mõned keskerakondlased nagu ka Ratas topivad oma nina teiste riikide siseasjadesse õigustades riikidesse saadetud lõhestajaid kes korraldavad tänavarahutusi ja segavad tööd. Iga riik otsustab ise mis talle hea on. Valinised peaksud toimuma rahulikult ilma vahelesegamata. Ja just nendes riikides nii ongi varem olnud kuhu saadetakse välhaspoolt segajaid ja rahu ongi rikutud. USA-sse küll ei saadetud väljspoolt segajaid aga see oli jube kuidas valimised toimusid ja nüüd veel õpetavad teisi. USA president on viha täis ja ei tegele oma rahva heaolu kindlustamisega vaid on jõudnud juba Süüriat pommitamas käia. Meie võiksime üldse vait olla sest me ei saa isegi presidenti valida aga oleme kanged mõnede riikide arvustajad ja rahutuste korraldajatele kaasatundjad. Tuletage meelde kuidas valiti Ilves korraldades Rüütli lastelastele orgiat ja siis sai Reformierakond omale presidendi. Kõigepealt peaks vaatama mis meil omal toimub.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.