Kokkuvõte Keskerakonna volikogu maaelukomisjoni istungist

Ester Tuiksoo

Ester Tuiksoo, Eesti Keskerakonna volikogu maaelukomisjoni esimees

Keskerakonna volikogu tänavune esimene maaelukomisjoni istung kulges töises rütmis. Kinnitati komisjoni tööplaan selleks aastaks ja Eesti Põllumajandusorganisatsioonide esindaja Brüsselis Ene Kärner andis ülevaate, kuidas Euroopa Liidu põllumajandusorganisatsioonid koostööd teevad ning oma prioriteetide eest seisavad. Arutleti Euroopa Liidu uue eelarve 2023-2027 perioodi Eesti perspektiive ning seda, miks on Eesti põllumeestele eraldatavad toetused Euroopa Liidu keskmisest madalamad ja mida tuleks olukorra parandamiseks ära teha.

Maaelukomisjoni liikmed tunnustasid eelmist valitsust eesotsas peaminister Jüri Ratasega mullu vastu võetud erakorralise toetuse eest põllumajandussektorile, mis nüüd rakendust leiab. Samuti toetati praeguse valitsuse seisukohta, et kolmandatest riikidest tulevatele hooajatöölistele ei seata nii suuri piiranguid kui eelmisel aastal. Maaelukomisjoni esimehe Ester Tuiksoo sõnul annab see põllumeestele suurema tegutsemisvabaduse ja viib miinimumini ohu, et saak jääb korjamata.

Lõpetuseks arutlesime koos Riigikogu maaelukomisjoni esimehe Tarmo Tammega kohalike omavalitsuste valimistega seonduvaid küsimusi.

Järgmine maaelukomisjoni istung toimub ilmselt maikuus, suure tõenäosusega Zoomi keskkonnas. Ootame kõiki huvilisi kaasa lööma!

1 Kommentaar
  1. Seda naist arvasi olevat kinnimajas. 3 aastat ago
    Reply

    Tuleb välja, et vangimaja kanditaate peale Repsi on palju veel Ratta meeskonnas juhtivatel kohtadel.
    Rattas koos om jõmmidega Toompealt minema. Ebaausad ja reeturid Toompealt alla.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.