Keskerakonna esimehe Jüri Ratase pöördumine

Jüri Ratas

Head erakonnakaaslased!

Erakondade toetusnumbrid näitavad Keskerakonna jaoks ajutist langustrendi ning mõistan muret, mis sellega kaasneb. Peame kõik ühiselt pingutama ja näitama selgelt, et meie erakonna roll Eesti poliitmaastikul on oluline ja meie tegevus valitsuse liikmena on sama vajalik kui oli peaministriparteina. Oleme ühendajad, need, kes julgevad teha teistmoodi ja suuri otsuseid näoga Eesti inimeste poole, neid mitte solvates, vaid austades ja kuulates. Aastate jooksul oleme ennast ka selliselt selgelt erinevate erakondade vahel positsioneerinud. Usun, et vaatamata tagasilöökidele suudame kinnitada oma valijatele ja kõigile inimestele, et tugev tsentristlik erakond on tänases olukorras ja meie praegusel poliitmaastikul eriti vajalik.

Säilitame usaldusväärsuse

Eesti Keskerakonna laiapindse toetuse aluseks on alati olnud meie tugevad põhimõtted ja programmilised seisukohad. Oleme kandnud valitsusvastutust alates 2016. aastast ja meie eesmärk on Eesti elu kujundamises tugevalt kaasa rääkida. Seetõttu on oluline säilitada rahu, meie usaldusväärsus ja mitte minna kaasa ajutiste tõmbetuultega.

Mõistan, et jaanuari alguses toimunud kiireloomulised sündmused Eesti poliitilises elus avaldasid inimestele erinevat mõju. Uus valitsus on poolteist kuud ametis olnud ja valminud on 100 päeva tegevuskava, mis hõlmab ka mitmeid Keskerakonnale olulisi punkte. Olgu selleks siis Euroopa Liidu õiglase üleminekufondi vahendite suunamine ainult Ida-Virumaale põlevkivisektori ümberkorraldamiseks ja tööhõive tagamiseks, teadus- ja arendustegevuse riigipoolse rahastuse suurendamine 1% SKT-st või Tallinna Haigla rajamisega jätkamine. Oluline on meelde tuletada, et koos täiendava pensionilisaga laste kasvatamise eest tõuseb vanaduspensionäride sissetulek alates 1. aprillist keskmiselt ligi 29 eurot. Seisame nii täna kui ka homme jätkuvate erakorralise pensionitõusude eest, et meie eakate elukvaliteet paraneks!

Loomulikult on praegu põhitähelepanu suunatud COVID-19 kriisi lahendamisele. Mul on hea meel, et meie initsiatiivil alustas valitsus lisaeelarve koostamist, et aidata neid inimesi ja sektoreid, kes kriisis enim kannatada saavad. Kindlasti seisab Keskerakond selle eest, et olulised valdkonnad oleksid seal kajastatud ning Eesti inimesed tunnetaksid riigi tuge ka kõige raskemal hetkel.

Koostame sotsiaalselt õiglase lisaeelarve

Riik peab inimestele toeks olema. Esiteks, et me oleksime ja jääksime terveks ega käiks haigena tööl selleks, et oma pere eest hoolt kanda. Teiseks, et omavahelised kontaktid oleksid võimalikud väikesed ning riik mõtleks hoolikalt, mil moel seadusandlusega, aga ka investeeringute ja toetustega sellele käitumisele kaasa aidata. Kolmandaks peame aitama meie ettevõtted jalule. Meie riigi pääsemine kriisist ja edasine käekäik sõltub sellest, kui vähe inimeste tervis, argielu ja töö kannatada saavad.

Üle aasta kestnud enneolematu kriis on nüüdseks nõrgendanud kõiki ja kõike. Meie seas on tuhandeid inimesi, kellel pole veel õnnestunud kriisis kaotatud töö asemele uut leida. Meie seas on kümneid tuhandeid inimesi, kes on kuid elanud vaid töötutoetuse või töötuskindlustushüvitise toel. Suurel osal pole kaugtööks ja lastega digiõppeks võimalusi nii ajaliselt kui ka vahendite tõttu. Meie seas on aina rohkem neid, kelle töö satub ohtu, kui tööandja riigilt abi ei saa.

Keskerakond peab hädavajalikuks suurendada sotsiaalset kaitset meie inimestele, toetada tervishoiuvaldkonda ning turgutada majandust, et olukorra normaliseerudes ei ootaks ees aastaid pikk ning vaevarikas majanduse taastumine. Meie ministrid ja Riigikogu liikmed koostamas sotsiaalkaitse programmi ning sellest lähtuvaid ettepanekuid lisaeelarve osas. See on vaid üks näide paljudest põhjustest, miks Eesti Keskerakond on valitsuses ning kannab vastutust – meie otsustest sõltuvad Eesti inimeste ja riigi toimetulek.

Kindlasti tuleb rakendada tõhusad meetmed ettevõtluskeskkonna toetamiseks ja enim pihta saanud sektorites töökohtade säilitamiseks. Hädavajalik on jätkata riigipoolsete haiguslehtede hüvitamisega alates teisest päevast. Oluline on rõhutada, et pangad tuleksid raskustesse sattunud peredele vastu ja pakuksid maksepuhkust nii, et see laenu inimestele kallimaks ei muudaks. See annaks selge signaali, et pangad mõistavad kriisi sattunud inimeste olukorda ning soovivad oma panuse anda lahendustesse. Pean õigeks eraldada ka kohalikele omavalitsustele lisavahendid toetamaks vähekindlustatud inimesi ning neid peresid digivahendite soetamisel, kus puuduvad võimalused distantsõppe edukaks läbimiseks.

Töötame jätkuvalt inimeste heaks

Oleme seda aastate jooksul korduvalt tõestanud eraldades vajalikku lisaraha tervisehoidu, tõstes erakorraliselt pensione, toetades kohalikke omavalitsusi ja põllumehi, tõstes päästjate, politseinike, õpetajate ning kultuuri- ja sotsiaaltöötajate palkasid ning viies läbi maksureformi, mis on jätnud madalat või keskmist palka teenivatele inimestele aastas sadu eurosid. Eriti tänases olukorras on need otsused andnud Eestile ja meie inimestele tugevama stardiplatvormi COVID-19 kriisile vastu minna kui veel mõni aasta tagasi.

Lõpetuseks palun, et järgiksime kehtestatud piiranguid ja väldiksime nii palju kui võimalik kontakte, püsiksime kodus ning veedaksime aega oma lähedastega. Ainult niiviisi tegutsedes on lootus veeta suvi harjumuspärasel moel.

Tugevat tervist teile ja teie peredele!

Jüri Ratas

 

 

18 kommentaari
  1. Kodanik 3 aastat ago
    Reply

    Nüüd siis nimetakse valitsuspartnerite reetmist “kiireloomuliseks sündmuseks”. Loodan,et nii J Ratas kui KE kaovad eesti poliitikast jäädavalt.

    • Lihtne inimene. 3 aastat ago

      Esimene lõik sellest pöördumisest on ikka demagoogija tippklass.Palun lugege kõik seda ja siis saate aru,et kui madalalale on see inimene ja partei jõudnud.Ah,et nende tegevus on oluline rahvale,nemad ühendavad,nemad austavad,nende tegevus on vajalik ersti rahvale jne…. No kuidas küll võib inimesi mõnitada.Nüüd ütlen Teile soome keeles ” haistakaa paska”.
      ..

  2. Rumal, kes ratast usaldab. 3 aastat ago
    Reply

    Reetur ja karjerist. Kardan, et oravate parteisse smuugeldamiseks sai ta suure summa.
    Keskerakonna ladvik on reeturite kamp.

    • Ratas arvab, et Keskerakond on tema partei. Ratas on meie partei puuk. Reetur ja suli. 3 aastat ago

      Kirjutasin selle pealkirja all kommi ja see kadus. Nii n jutti kadunud neli arvamust.
      On tekkinud moderaator kes aktiivselt tegutseb. See erakond on rääkinud sõnavabadusest, näoga rahva poole seismisest jne. Nende lubadusi ei saa uskuda. Lubadused presidendi valimisest, heaolu lubadused, E valimiste lõpp jne.
      Savisaare aegu elu tõusis ja nüüd on elu lootusetu. Ratas osutus Savisaare jalgealuse õõnestajaks koos Repsi, Simsoni ja Aadu mustaga. Neist said reeturid. Ärge seda unustage.
      Nüüd reetis ta koelitsiooni ja tegi kõik, et oravad saavad võimule. Arvan, et vastu on lubatud presidendi koht või suus suur summa.

  3. uskmatu-toomas 3 aastat ago
    Reply

    Olin aastaid keskerakonna valija kuid mõned aastad tagasi loobusin üldse valimas käimisest sest kõik erakonnad on ainult lubaduste peal väljas.Keskerakond on nüüdseks saavutanud kahepalgelisuses ja topeltmoraalis samasuguse meistriklassi nagu kõik teised parlamendi erakonnad !
    Kui Eesti kodanikud ei taha keski valida miks siis peaks seda venekeelsed tegema ?

  4. Aja Lugu 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on loobunud oma põhimõtetest:
    1. keelustada e-hääletus
    2. presidendi otsevalimised

  5. Triin 3 aastat ago
    Reply

    Reeta ühe plekitüki pärast rahvas, keda siin silmakirjalikult väidab austavat, hoolivat, armastavat—näitab ühe pisikese näruse politikaani tühja sõnamulinat. Kes sind Ratas enam usub, kui panid leivad ühte kappi Eesti ja rahva suurima hävitajast vargaparteiga. Olete kahepeale Eestis muutnud korruptsiooni täiesti legaalseks ja lubatuks, kosmeetiline karistus kui sedagi. Eks seepärast siia tuuaksegi mustad riiulifirmad, e-residentsus ja siin hää verine raha ka võimalik puhtaks pesta. Ega sinna saa minna, kus seadus risti-põiki ees. Mõni selles nn.riigis saab infarkti, mõni kukub trepist alla ja mõni tuleb kolm päeva peale surma oma koduaeda õunapuu alla. Lootsime, et hakkate Eesti inetut palet ometi puhtaks küürima, aga ei, vaja oli kiiresti need minema lüüa, kes hakkasid nägema kogu räpasust, mis selles riigis on toimunud. Mis armastusest te rääkite, te armastate ainult ja ainult võimu ja raha, kui oleksite tõeliselt hoolinud, siis poleks keset kriisi, surma ja valu, toimivat valitsust pasaga üle kallanud, et saada ikka nende õudsete oravate surmavasse embusse.

  6. Ratas on reetur 3 aastat ago
    Reply

    Kersti Krachti intervjuudest Youtubes selgub,et kuritegelik prokuratuur fabritseeris kohtu asja ja hoidis teda vangis ebaseaduslikult.
    Jüri Ratas on kuritegeliku prokuratuuriga samas paadis.

  7. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on ka praegu parim erakond, on alati olnud. Ansipi ja Rõivase valitsemiste ajal vaesus aina kasvas, tehti üks vale otsus teise järgi majandus seiskus, meditsiinile ega haridusele raha ei antud, arstiabi saamise võimalus kohapeal nulliti ära jne.-võiks veel palju kirjutada mida ei tehtud. Ansip ütles et teeb kõik et valitsuskoalitsioon laiali ajada. Ah jaa ma lugesin kuskilt et reformistlik valitsus andis Ukrainake miljoneid. aga meil paljud lapsed nälgisid- Keskerakondlased tegid väga palju tublit tööd ja seda viimasel ajal eriti rasketes tingimustes. Reformierakonnas on osa inimesi kes tegelesid keskerakojdlaste laimuga, mõtlesid välja neile valesüüdistusi et ise võimule tulla, väga segas ka koroona. Lõpuks jõuti ka Rataseni välja ehkki ta polnud milleski süüdi aga kui ta poleks valitsuskoalitsiooni laiali ajanud oleks kindlasti tehtud uusi stsenaariume tuletame meelde E.Savisaare saatust. Ratas on hooliv ja tark poliitik ainult välisministriks oleks võinud soovitada kedagi teist ja keskerakondlased ei peaks sekkuma teiste riikide siseasjadesse. Aga Keskerakond on ka praegu parim erakond ja kõige töhtsam on keskerakondlaste jaoks meie inimeste heaolu saavutamine. Keskerakondlased ei raiska aega laimukapaaniate peale.

  8. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Ekrelased ärge olge solvunud et valitsuskoalitsioon laiali läks. Seda tegid reformierakondlased. Vaadake nende teekonda võimule. Kui paljud inimesed said kannatada nende valesüüdistuste tõttu ja ega nad poleks Ratast ka rahule jätnud. Mulle ei meeldinud ekrelaste valimiseelne tegevus aga valitsuses olid ekrelased tublid. Mulle meeldis kõik mis nad tegid ja mida rääkisid. praegu pole mõtet piiriteemadel tegutseda sest nagunii ei saa midagi muuta aga reformierakondlaste valesid tegusid võiks küll meenutada. Keskerakond saab hääli tubli töö eest, Reformierakond aga püüab inimesi mõjutada valedega. Ma loodan et tuleb veel selline valitsusliit kus on koos Keskerakond ja EKRE. Mulle meeldivad ka sotsid kuigi sinna on sattunud mõned segajad.

  9. tõnn 3 aastat ago
    Reply

    EVE on vist ennegi esinenud, ja ikka sama mantraga: ansip tegi inimesed vaeseks, KE välisminister on inimvihkaja, ratas parim poliitik ja ka KE üllaim. las ta vatrab, ühinen teiste kommijatega – KE on teel ajaloo prügikasti, kui ta just kiirelt ei saa lahti ratase ja tema mooride klannist. tuleb teha partei puhastus, mitte nüüd 37.a. stiilis, aga 57.a. hrustsovi moodi tehtult. aga nagu keegi tark kunagi ütles, et iga rahvas väärib oma valitsust, nii me valime ka kahe aasta pärast tuimalt ikka reffe, ikka samu rataseid….kahjuks!

  10. Reetur 3 aastat ago
    Reply

    Jurka ajab tuttavab vahtu. Tal nagu mingi kest ees, kus aegajalt vahetab mõned sõnad ära ja siis laseb käiku. Möla kui palju, sisu mitte sendigi eest.
    Viimasel ajal on mu pähe karanud aga selline mõte, et Jurka kavandas reetmist aegsasti ette. Ta tundis, et ta pole enam suuteline olukorda valitsema, massimõrvad aina kasvasid aga vastutust ei tahtnud võtta. Ei saanud ka ohje kellelegi teisele omade seast üle anda, siis oleks ta meelde jäänud kui persekukkunud peaminister. Nii ta ootaski koostöös Kapoga sobivaima aja, et valitsus reeta ja peaministriks sokutada samasugune saamatu ja otsustusvõimetu Kaja. Nüüd langeb kogu Jurka sepistatud pasalaviin just Kaja kaela, lugege või riigikogu küsimusi ja sõnavõtte.

  11. Moderaatorile. 3 aastat ago
    Reply

    Kirjutiste kustutamiseed ei too Keskerakonnale ladvikule au ja kuulsust. Kullake või sõnadega Ratas üle, see ei aita. Ta on reetur oma lähikondlastega ja selle kuulsusega ta ka vanaduses sureb.

  12. lugeja 3 aastat ago
    Reply

    Koguja 10:3-11.6
    5. Yx õnnetus, mida olen näinud päikese all
    või.mumeeste eximus on see, et rum.alad on sea.tud kõrgetele kohtadele
    aga väärikad istuvad madalal.
    Jesaja
    häda neile, kes kuulutavad altkäemaxu eest syydlase õigex ja võ.tavad õigelt ta õi.gused.
    Käib kii.bistamise eel.proov -täpselt sama ,mis praegu tehaxe olematu kor.oonaga.
    Piiblis on öeldud, et ostke maakohti, kuhu peitu minna, varuge meta.llist tööriistu, kyynlaid, tikke, soola, seemneid.
    Tuleb aeg kui ain.ult met.salise märgiga saab minna poodi ja osta ning myya. Praegu see aeg juba käes.
    Tes.titaxe in.imeste kuu.lekust.
    Kui oled terve istu kodus, ori, sul pole yhtki õigust.

  13. tõnn 3 aastat ago
    Reply

    huvitav, üks minu komm on öö jooksul kadunud?

  14. Tõnnile. 3 aastat ago
    Reply

    Kommide kadumine ei ole uudis. Need kaovad igal päeval ja tihti. Sellega tahetakse kaitsta Ratast ja tema kodaraid. aga rahvas ei unusta temaga seotud reetmisi.
    Ratta lükkamine presidendiks toob rahva tänavatele.
    Kõrini tühjadest lubadustest ja petmistest. Endisest usaldusväärsest erakonnast on saanud sopane erakond. Vargused ja sulimised pidevalt. Vaata, kes erakonda on peidetud ja avastad ebaausad liikmed. Näed ise kuidas ladvik kaitseb enda lähikondlast Repsi. Petmised on igapäevased.

  15. Ratas. Kas sinu ila ajamine ei aja südant pahaks. 3 aastat ago
    Reply

    Sa oled meile palju paha . Sinu alatud reetmised on inimesed viinud suremisele ja seda enam ei korva miskit.

  16. to kodanik 3 aastat ago
    Reply

    Ja mida-keda meil paremat võtta on ? Küll ei tea ühtegi parteid. Üks niipidi ,teine naapidi – nagu vanasõna ütleb, et – kes jalust vigane, kes …. segane või kes kaotas hinge ja südame eluteel hoopis S….le ära.
    Nii et siit on mõtteainet teile küllaga, kallid kodanikud. 30 a kädistada kommentaarides -aitas see? Demukraatia jah.
    Ehk vaataks ka iseendale hingepeeglist otsa kui viimane ikka alles on, enne kui lähete Raekoja platsi kaelavõru
    seadistama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.