Mustamäe võitleb sotsiaalkampaaniaga prügistajate vastu

Foto: Mustamäe Linnaosavalitsus

Tallinna Mustamäe linnaosa käivitas prügipõrsaste sotsiaalkampaania, mis on suunatud hooletutele prügistajatele ning neile, kes oma koera järel koristamist vajalikuks ei pea. 

„Kahjuks peame kulutama ressursse selleks, et prügistajate järel linnaosa puhtaks rookida. Need töötunnid ja eurod võiksid minna hoopis suurema roheluse loomiseks, istepinkide paigaldamiseks, kõnniteede korrastamiseks või mänguväljakute rajamiseks,“ ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. „Paneme kampaaniaga mustamäelastele südamele, et ühtede hooletuse tagajärjel kannatavad kõik, sest kole on vaadata, tülikas koristada ning midagi muud jääb ellu viimata.“

Laatsi sõnul saab Mustamäe igal juhul kevadkoristuse käigus korda ning prügipõrsad peavad taandumislahinguid. „Kõiki patte kattev lumi on valdavalt ära sulanud ning heakorra eest vastutavad jõud suunatud koristustöödele. Saame linnaosa kindlasti kevadeks kenasti puhtaks ja korda, kuid sealjuures vajame linlaste ühist pingutust, et seda korda ka hoida.“

Linnaosa valitsuse tellimusel võib alates neljapäevast näha mitmel pool Mustamäel välireklaame, mis tuletavad meelde, et prügi maha viskamine ei ole mõistlik ning koeraga jalutades tuleb tema järelt ka koristada. Sarnane teavituskampaania toimus ka kaks aastat tagasi ning võeti mustamäelaste poolt hästi vastu.

Prügipõrsastele pühendatud kampaania kestab mai keskpaigani.

Tavapäraselt toimuvad kevadkoristuse raames aprillis ja mais ka heakorratalgud linnaelanikele, kuid seoses koroonaviiruse leviku tõkestamise vajadusega pole veel selge, kas ja millises ulatuses on võimalik talguid tänavu korraldada.

Pidevat informatsiooni Mustamäe heakorratööde edenemise osas on võimalik jälgida linnaosa Facebooki seinalt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.