Härma: Euroopas on nakatumine tõusutrendis

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma märkis kolmapäevasel pressikonverentsil koroonaviiruse olukorra kohta, et Euroopas on koroonaviirusesse nakatumine tõusutrendis, mistõttu pole muud võimalust kui vähendada kontakte.

“Kahjuks pole ükski riik läbipõdemises või vaktsineerimises jõudnud kaugele. Täna pole muud võimalust, kui kontakte vähendada ja isolatsioon,” ütles Härma. 

Härma sõnul pole Eestis kahjuks sissetoodud juhtude hulk vähenenud ning jätkuvalt tuleb enim Egiptusest, samuti Tansaaniast ja Soomest.

“Kui enamus reisilt naasnud inimesi ei ole nakkust saanud, siis tuleb selles ka veenduda. Kuna uute tüvede toomine teeb oluliselt raskeks võitluse koroonaviiruse rindel, siis peaks reisilt tulles ka nädala kodus olema,” ütles ta. 

Härma sõnul on Eestis 14 päeva nakatumine langenud 952 peale ning langustrend on olnud märkimisväärne.

“Kahe nädalaga oleme 53 protsenti madalama haigestumise peal kui enne. Nakatumiskordaja on langenud 0,8 peale ja on nüüd on stabiilne. Kui nii jätkub, siis mai alguseks on nakatumised 200-300 päevas,” selgitas ta.

Samas on tema sõnul haigla koormus jätkuvalt kriitilises seisus ning on näha vanemate inimeste hospitaliseerimise osakaalu tõusu ning ei saa rääkida surmade arvu langemisest. 

Härma lisas, et jätkuvad ka töökohas nakatumised, mis moodustavad kuni 15 protsenti. “Töökohtades nakatumiste arv pole muutunud ning stabiilselt on neid inimesi, kes ei saa kodus tööd teha ja tööl nakatuvad,” nentis ta. 

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles, et täna kehtivad kõik piirangud veel 25. aprillini.

“Järkjärgult saame neid leevendada, ent kui nakatumine hakkab taas tõusma, siis mitte,” nentis ta. 

“Piirangute leevendamises peame olema ettevaatlikud. Kuna piirangute leevendamine tõstab kontakte, siis tõuseb ka vaikselt nakatumine,” ütles Kiik.  

BNS

6 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Puhkusereisid ja spordivõistlused tuleb ära unustada. Aga kuidas on see võimalik et inimesed lasevad end vaktsioneerida aga ikka haigestunute hulk ei vähene. Mitmed inimesed ei kanna maske ja vahemaad ei peeta. Mitmed inimesed põevad haiguse kergel läbi ja ei tee testi. Nii et meid kes teisi nakatavad võib palju rohkem olla.

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Tuleb muretseda endale head vaktsiini Venemaalt. Sea on juba neid kolme sorti ja haigus hakkab taanema. Väga kaua on kontrollitud ja kõrvaltoimeid pole.Aga me pole vabad sest ileme liidus j Brüsseli tegelastel on tähtsam vihavaenu õhutamine kui inimeste tervis-nad ei luba muretseda seda vaktsiini.USA uuel presidendil pole ka muud kui saaks Venemaale ära panna ehkki Venemaa pole neile midagi halba teinud. Oma rahva heaolu pole nii tähtis ega siis ime pole et peaaegu pooled USA elanikud olid tema vastu ja märatsesid tänaval.

  3. Sputnikut V 3 aastat ago
    Reply

    Pooldan SPUTNIK V vakts. Loojaks on hr. Loganov, kes tekitas ka Ebola ja MERS vaktsiinid,
    Meetod on vana ja läbproovitud, mitte nagu Pfizer, Moderna ja Curevax, millede kahjud võivad ilmneda aastate, aastakümnete pärast – võib-olla,,,
    Meetod sama umbes mis Zenecal, kuid kaitsevõime 91% mitte 60% kui Zenecal.või Johnsson@Johnsson 60% ja adjuvandiga.
    MERS-ist saadi ju lahti .
    Sputnikute tüvedevastasest kaitsest ei tea. Viimane Sputnik ,mida üks kord süstitakse on mõeldud Vene kaugete piirkondade jaoks ja adjuvandiga, mis võib olla alumiiniumisooladega -närvisüst.haigused.
    Eeesti on varsti nagu suur katsepolügoon.
    Ainult kes TEILE SEDA VENE VAKTS. ANNAB KUI KOGU AEG KLÄHVITAKSE VENE VASTU MÕTTETULT.
    Muidugi, äri on äri ja Venemaagi on kapitalistlikuks muutunud, loodan siiski et vana kapitalismivastane mõtteviis on säilinud ega pane olulistel aegadel raha ees loojahingega empaatikuid lömitama.Sest nendel ju Maailm püsibki.
    Venemaa toodab vakts. eelkõige oma inimestele omal maal. Kui mõni riik tahab Sputnikut teha, siis saab ta seda.Sest väga PALJUD RIIGID TAHAVAD SEDA OSTA JA ON TELLINUD. Siiski saab valmis vaid 50 miljonit doosi väljaspool Venet tehtud Sputnikut ja alles juuliks ja tellijatele+tegijatele, VAEVALT KÜLL ET EESTILE !
    KUS ON HEAD DIPLOMAADID.? Miks ma ei usu,et presidendi külaskäik Putinile mõju avaldas.

  4. Selline 3 aastat ago
    Reply

    astmeline nöökimine tuleb ära muuta. Kuni pole me satikavaba, ei saa mingeid piiranguid kehtestada. Vabaks peab saama see piirkond, kus 2 nädala jooksul on nakatumisnäitaja 0-is. Teised sinna ei tohi sõita. Kõik tuleb lämmatada otste kokkutõmbamise põhimõttel.
    Iga sissetulnu ükskõik kust peab istuma puuris kindla valve all. Nii et kui läheb keegi välismaale reile, teab ette, et naastes peab 2 nädalat puuris istuma. Ehk see paneb mõistuse pähe. Head tahet ja arusaamist meil ju pole.

  5. lugeja 3 aastat ago
    Reply

    kogu selle mas.kiballi saab ära lõpetada mitme juesei osariiginäite varal….maskid maha, majandus lahti ja ei mingeid vax. passe…haigestumus langes kohe nullilähedale

  6. orjad 3 aastat ago
    Reply

    ei jookse nõela otca, olgu segu mistahes nime all….enamus haigusi on laboris välja töö-tatud ja kas siis sääskede, hiirte, puukide vmt loodusessse lastud…
    HIRM põ.hjustab kopsuhai.guste sa.genemist, ja seda tehaxe 24/7.
    Mix ei ole uuritud, kui paljudel on juba anikehad olemas?
    Mix aetaxe segamini nakatumise ja haigestumise stati.stika?
    Kui paljud vaxineerituid. on hai.gestunud, nakatunud, surnud?
    Kes on need, “surnud hinged” ja kust nad meile tulevad -ca 40 – 50 tk ööpäevas, kellel pole elukohta rah.vastikuregistris- see tõstab nakatumisenäitaja oluliselt yles – 1200 isikut kuus.
    VOT lugupeetav-neile kysimustele tahax vastuseid
    Teadaolevalt suur hisp.gripi pandeemia algas 1918. a. just sundvax.ineerimisest sõjaväelaste hulgas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.