Eesti ja Tšehhi virtuaalsel ärifoorumil keskenduti uuenduslikele lahendustele digivaldkonnas

Välisministeerium Foto allikas: Välisministeerium

Täna, 12. aprillil toimus Eesti välisministri Eva-Maria Liimetsa ja Tšehhi asevälisministri Martin Tlapa juhitud kõrgetasemeline virtuaalfoorum.

Foorumil tutvustasid riigid oma uuenduslikke lahendusi e-valitsemise, digitaliseerimise ja tehisintellekti valdkonnas.

Välisminister Eva-Maria Liimets ütles, et ülemaailmne COVID-19 kriis on selgelt näidanud, kui olulised on nutikad ja toimivad digitaalsed lahendused. Seejuures on digitaalse arengu jaoks hädavajalik tagada nii usaldus kui ka küberruumi turvalisus.

„Mul on väga hea meel, et saime täna Tšehhi asevälisministri ning ettevõtetega vahetada teadmisi ja kogemusi nii uuenduslike lahenduste kui ka küberjulgeoleku vallas, kus Eestil ja Tšehhil on olnud väga hea koostöö. Tänane kohtumine näitas, et senist koostööd saame veelgi laiendada,“ sõnas Liimets.

Virtuaalfoorumil osalesid e-valitsemise ja tehisintellekti tehnoloogia valdkonna ettevõtted Cognuse, CybExer Technologies, Flowit Estonia, Leanest, LEVERCODE, SK ID SOLUTIONS, DriveX, Ridango, Dermtest ja Antegenes Eestist ning Blindspot, DataSentics, Medical Information Technologies, O2 Czech Republic, Resistant, Sefira, Turris, Memsource, Ness Czech ja Recombee Tšehhist.

Üritus on kõigile huvilistele järelvaadatav: https://estonian-czechvirtualforum.worksup.com 

Virtuaalfoorumid on osa äridiplomaatia üritustest, mis aitavad Eesti ettevõtetel luua uusi kontakte välisturgudele sisenemiseks. Seda eriti ajal, kui füüsilised visiidid ja kohtumised ei ole võimalikud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.