Välisminister Liimets: OECD on ülemaailmne liider demokraatlike põhimõtete ja majanduskasvu edendamisel

Välisministeerium Foto allikas: Välisministeerium

Välisminister Eva-Maria Liimets osales 31. mail–1. juunil toimunud OECD ministrite kohtumisel, kus arutati maailmamajanduse olukorda ning kriisist taastumise võimalusi ja suundi.

Välisminister kinnitas oma kõnes, et Eesti majandus on pandeemiast kiirelt taastunud, ning avaldas toetust OECD majandusülevaate ja tulevikuprognoosi seisukohtadele. OECD ennustab maailmamajandusele, sealhulgas Eestile, nii sel kui ka järgmisel aastal kiiret majanduskasvu.
 
Liimets märkis, et pärast pandeemiat on tekkinud suurepärased tingimused ja võimalused uue majandustõusu rajamiseks alustele, mida iseloomustavad tänapäevane tehnoloogia, rohemajandus, vastutustundlik kliimapoliitika ning kõigi ühiskonnakihtide ulatuslik kaasamine. Välisminister kutsus üles organisatsiooni ja liikmesriike jätkama avatud, liberaalse ja õiglase multilateraalse kaubandussüsteemi tugevdamist ning kaubanduse tarneahelate kerksuse suurendamist, et tagada jätkusuutlik globaalne majanduskasv ja riikide heaolu.

„Maailmale on oluline, et OECD jätkaks globaalses liidrirollis ja edendaks demokraatlikke põhiprintsiipe, mis ühendavad samameelseid riike ning arvestavad kõigi eripäradega. Olen veendunud, et nendest põhimõtetest lähtudes leitakse lahendus kõigile olulistele tulevikuteemadele, kaasa arvatud OECD veetavale globaalsele maksureformile,“ ütles Liimets.
 
Minister tõi kõnes välja ka kvaliteetsete ja tulevikku suunatud infrastruktuuri investeeringute olulisuse ning nende sidumise võtmeteemadega, nagu uued digitehnoloogiad ja keskkonnakaitse. Liimets kutsus kohtumisel osavõtjaid neid teemasid arutama sügisel toimuval Tallinna digitippkohtumisel.

OECD ministrite kohtumisel tänati ka senist peasekretäri Angel Gurriat, kelle viieaastane ametiaeg lõppes 31. mail, ning sooviti edu uuele peasekretärile Mathias Cormannile.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.