Eesti Keskerakonna Rakvere linna osakond andis valimisteenistusele üle 40 kandidaadist koosneva valimistel kandideerijate nimekirja

Trin Varek

Triin Varek, Keskerakonna Rakvere linna osakonna juhataja: „Tunnen heameelt, et meie nimekirjaga on liitunud palju uusi tegusaid inimesi lisaks erakonna nn kuldvarale, kellel pikaaegne poliitiline ja ka volikogu kogemus. Kandideerimisdebüüdi teevad mitmed Rakveres hariduse, kultuuri, spordi, sotsiaal ja ettevõtluse valdkonnas tegutsevad inimesed.“

Keskerakonna nimekirjas kandideerivad juba varem avalikustatud uutest nimedest Erika Bauerile, Laur Kaljuveele ja Sivar Irvalile lisaks näiteks korvpallisõpradele tuntud Kristo Saage, armastatud Rakvere Teatri näitleja Margus Grosnõi, Kungla lasteaia õppealajuhataja Terje Makarova, sumoklubi juht Meelis Höövelson, ettevõtja Magnus Lehesoo jpt.

Eesti Keskerakonna Rakvere osakond kinnitas valimisprogrammi „Õige käik on arenev ja kestlik Rakvere“, mis seab sihid ja sõnastab tegevused järgnevaks neljaks valitsemisaastaks.

Erakonna pikk ehk tuleviku plaan on luua elukeskkond, kus meie, meie lapsed ja lapselapsed tahame hästi ja kestlikult elada, sest Rakveres on selleks võimalusi ja ambitsiooni. Programm on valminud koostöös valdkonna asjatundjatega ja kogukonna soove arvesse võttes.

Triin Varek: „Mõttetalgud said alguse juba veebruaris ja nii on kohtumisi ja koosolekuid peetud parimaid mõtteid ja ettepankuid kogudes pool aastat. Tänan südamest kõiki, kes sellesse oma panuse andsid.“
Keskerakonna Rakvere linnapea kandidaat Triin Varek ütles, et linnamajandust puudutavate teemade kõrval on ühtviisi olulised nii sotsiaalsed kui ka noorsootöö ja hariduse- ning huvitegevuse valdkonnad. „Plaanis on korrastada etapiti linna haridusasutuste hooned ning uutele pedagoogidele ja tugispetsialistidele luua toetussüsteem esimesel aastal elamispinna osas,“ lausus Triin Varek. Keskerakond tagab linna lasteaedades, hoiurühmades tasuta hommikusöögi ja linna koolides hommikupudru ning koolilõuna lastele. Linnapea kandidaat lisas: „Plaanime tõsta sünnitoetus 500 eurole ja ranitsatoetus 150 eurole ning vabastada suveperioodil lapsevanemad lasteaia kohatasust ühe kuu ulatuses, kui laps aias ei käi.“

Keskerakond toetab kaasavat ja läbipaistvat linnajuhtimist ja kogukonna ühendamist ning plaanib laiemalt rakendada kaasava eelarve põhimõtteid. „Olen igati seda meelt, et linnakodanikel on õigus linnaeelarves kaasa rääkida – öelda välja oma arvamus, kuhu tuleks raha suunata, et meie kõikide elukeskkond paremaks muuta,“ sõnas Triin Varek. Linnapea kandidaadi sõnul plaanib Keskerakond jätkata teede ja tänavate rekonstrueerimist ning korrastada linna sissetulevad peamise sõidusuunad, et luua võimalused ohutuks liiklemiseks jalgratastega ja lisaks jätkata Raudteejaama piirkonna arendamist.

Kindlasti planeerib Keskerakond linnaruumi rikastamiseks ja turisminduse arendamise eesmärgil toetada uute turismiatraktsioonide loomist sh ehitada riigi toel valmis Arvo Pärdi muusikamaja koos maa-aluse parkla ning uue väljakuga. Samuti peab valmima jalgpalli sisehall koos abihoonega, plaanis on rajada uue asukohaga maadlussaal, leida noortekeskusele tänapäevased ruumid ning soetada mobiilne noorsootöö buss. Lisaks luuakse uusi vaba-aja veetmise võimalusi linnas sh rajatakse minigolfi väljak, pump-track rattaala ning uued kelgunõlvad talviseks nautimiseks. „Mitmed projektid neist on juba praegu töös, aga rahastusküsimused ja rajamine jäävad järgnevatesse aastatesse,“ lausus Varek.

Kestlik Rakvere tähendab, et Rakvere on jätkuvalt atraktiivne ka ettevõtjatele. Tähis on ka see, et roheline mõtteviis jõuaks kõikide inimesteni. Samuti on oluline suurendada sotsiaalset vastutust ja kaasatust ning pakkuda toetust erinevatele elanike gruppidele. Erakond peab tähtsaks vähekindlustatute, puuetega inimeste ja nende hooldajate ning suurperede toetamist. Kindlasti on Keskerakonna eesmärk kujundada kodanike ühenduste kaasamist, osalemist ja arendamist toetavat poliitikat, tunnustada vabatahtlikkust. Ja tõsta elanikkonna valmisolekut kriisidega toimetulekuks.
Rohkem infot Eesti Keskerakonna plaanidest ja kandideerijate kohta Rakvere linnas saab peagi: rakvere.keskerakond.ee

5 kommentaari
  1. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Tore. Aga plats puhtaks Isamaa erakondlastest. Loodame et kui nende esimees terveks saab võtab ta maha Laari loosungi plats puhtaks. Kas tahetakse sellist õudusunenägu kui valitses Laar. Siis tekkisid kodutud ja prügikastiinimesed, hinnad tõusid kõrgele eriti korterihinnad, pensione sga abirahasid ei tüstetud jne. Mulle ajab hirmu peale see alatu loosung.

  2. Nii 3 aastat ago
    Reply

    plats puhtaks isamaalastest elagu Keskerakond-parim ja hoolivaim erakond.

  3. Keskerakond peidab enda ridades vargaid, reetureid, pätte ja kaabakaid. 3 aastat ago
    Reply

    Ärge neid usaldage.

  4. Ikka armastatud... 3 aastat ago
    Reply

    … armastatud Rakvere Teatri näitleja Margus Grosnõi…

    Nüüd öelge, kulla Rakvere keskid, kes seda näitlejat armastab, kui välja arvata lähedased pereliikmed?
    Miks te lörtsite sõna “ARMASTAMA”?Kuidas saab üks normaalne inimene armastada mingit keskpärast näitlejat või üldse mingit näitlejat?Kui, siis ainult mingid pervod.

  5. nime ei ütle 3 aastat ago
    Reply

    kas see vareku tütreke on tõesti keskerakondlane, või parajal võimalusel vahetab ka oma sügavaid veendumusi nagu ta soniga ampelmanist papake?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.