Kiik: Euroopa Tööjõuametist peab saama riikidele tugev partner üle-Euroopaliste tööjõu probleemide lahendamisel

Foto allikas: Sotsiaalministeerium

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kohtus eile Eestis visiidil viibiva Euroopa Tööjõuameti (ELA) peadirektori Cosmin Boianguga, et arutada tööjõu piiriülese liikumise küsimusi Euroopa Liidus ning ELA rolli ja võimalikku abi nende küsimuste lahendamisel. Oluliste teemadena käsitleti ka kolmandatest riikidest pärit tööjõu teemat ning platvormitöö üha aktiivsema kasutamisega seotud küsimusi.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles kohtumisel, et kõigi töötajate sotsiaalsete garantiide tagamine, kokku lepitud reeglite aus täitmine, aga samuti platvormitöötajate õiguste eest seismine on olulised küsimused, mida on võimalik lahendada EL-is ühiselt ja Euroopa Tööjõuamet peab siin liikmesriikidele toeks olema.

„Euroopa Liidus tuleb tagada õiglased töötingimused, sh palk ning adekvaatne sotsiaalkaitse kõigile töötajatele nii liikmesriikidest kui kolmandatest riikidest. Hoogu kogub ka platvormitöö, mis pakub inimestele väga erinevas vormis töötamise võimalusi tagamata samas alati piisavaid sotsiaalseid garantiisid, mis seab osa platvormitöötajad teistega võrreldes kehvemasse olukorda,“ sõnas tervise- ja tööminister Kiik. „Loodan, et koostöö Euroopa Tööjõuametiga ja nende analüüsid ning võrdlusuuringud annavad riikidele väärtuslikku infot probleemide lahendamiseks ning oma töö- ja sotsiaalkaitsepoliitika kujundamiseks,“ lisas minister.

Euroopa Tööjõuamet alustas tööd 2019. aasta oktoobris. Amet aitab parandada koostööd riikide vahel EL siseturureeglite rakendamisel, koordineerib ühiseid järelevalvetegevusi (tööaeg, töötasud) piiriülese tööjõu üle, koostab analüüse tööjõu piiriülese liikumise küsimustes ning vahendab ELi riikide vahelisi vaidlusi.

5 kommentaari
  1. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Iga riik peaks ise lahendama oma probleemid.

    • Loeme surnud kokku 3 aastat ago

      Kes on siis lõpuks süüdi? Kas kesikud?

  2. Tohohh! 3 aastat ago
    Reply

    Totu tahab siia rohkem võõraid sisse vedada. Eestlaste hävitamisega on sellel tegelasel kiire.

  3. Mida 3 aastat ago
    Reply

    massimõrvar Tanel ei tea, on tõdemus, et vähima ja suurima rahva rahakotist makstava palga suhe ei tohi ületada 3 korda. Kas Tanel on kunagi midagi selle kohta öelnud? Ei!
    Muide, eilse seisuga oli ta oma käpardlikkuse ja otsustusvõimetuse tõttu mõrvanud juba 1343 inimest.

  4. Ikka veel 3 aastat ago
    Reply

    Kas see äpu on ikka veel ametis?Anna kannatust!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.