Eestis toimub kõrgetasemeline konverents mittekodanike õiguste teemal

10. detsembril Euroopa Parlamendi liige Yana Toom viib läbi veebikonverentsi „Unustatud eurooplased“, mis on pühendatud kodakondsuseta isikute, eelkõige Eesti ja Läti alalistele elanike probleemidele. Üritus toimub Euroopa Parlamendi fraktsiooni Renew Europe egiidi all ning Euroopa tuleviku konverentsi raames.

Konverentsil osalejad püüavad vastata kodakondsusetusega seotud päevakajalistele küsimustele: kas kodakondsusetus on Eestis ja Lätis igavene; kas see on rahvusvaheliste kohustuste rikkumine; kas suur hulk kodakondsuseta isikuid Eestis ja Lätis on märk diskrimineerimisest; kas Euroopa Liit peaks aitama kodakondsuseta isikute probleeme lahendada; kas Euroopa Liidu pass tuleks kasutusele võtta ja väljastada see mittekodanikele; kas mittekodanikud võivad saada Euroopa Liidu kodanike õigused, sealhulgas liikumisvabaduse ja õiguse osaleda Euroopa valimistel?

Konverentsil osalevad Euroopa Parlamendi liikmed Yana Toom ja Nils Ušakovs, inimõiguslased Laura van Waas, Boriss Cilevičs ja Kari Käsper, juristid Aleksei Dimitrov ja Vadim Poleštšuk.

Veebikonverents „Unustatud eurooplased“ toimub kell 14:00 kuni 16:00. Konverentsi töökeel on vene keel, tõlge eesti ja inglise keelde. Konverentsi saab vaadata:

https://app.livecasts.eu/forgotten-europeans

Oma kommentaare, küsimusi ja ettepanekuid, mis aitaksid kodakondsusetuse probleemi lahendada, võib avaldada juba praegu. Need mõjutavad konverentsi tulemust ja arutatakse Euroopa tuleviku konverentsil.

8 kommentaari
  1. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Yana Toom räägib tavaliselt õiget juttu. Eks ta on olnud Parimas Keskerakonnas Edgar Savusaare juhtimisel. ta ei aja tühja tuult taga nagu meie välisminister kes sõlmib kokkuleppeid mis meile pole kasulikud, millega keegi ei arvestagi.Toom püüab ikka eestimaalastele midagi konkreetset teha ja ei levita vihavaenu.

    • Palju õnne! Soome saab täna 104-aastaseks 3 aastat ago

      Täna tähistatakse Soomes iseseisvuspäeva. Soome saab täna esmaspäeval, 6. detsembril 2021 104-aastaseks.

      Pidustused algasid hommikul Helsingis Tähtitorninmäel, kus toimus pidulik lipu heiskamine. Helsingi kesklinnas raudteejaama väljakul pakutakse hädasolevatele inimestele alates keskpäevast tasuta lõhesuppi.

    • Soome peaministri üle juba irvitatakse avalikult: Rohelised mehikesed tulid üle piiri, aga ma ei teadnud, kuna olin baaris pidutsemas 3 aastat ago

      Soome peaministri peoõhtu üle juba irvitatakse. Näiteks kirjutab rahvasaadik Mikko Kärnä sotsiaalmeedias, et Marini vabandus, et tal polnud telefoni kaasas kõlab umbes nii, et: „Rohelised mehikesed tulid laupäeva õhtul Vaalimaal üle piiri. Ei reageerinud, kuna olin sõpradega pidutsemas ja sain teate alles pühapäeval.”

      Ajakirjanik ja kolumnist Tuomas Enbuske kirjutab sotsiaalmeedias, et ta pole mingi jumal, vaid vigu teinud pahalane. Samas poleks isegi tema läinud baari, kui on teadlik, et oli kogu Jeestis!kku puutunud nakatunuga. Riigialamad on juba paar aastat pidanud kannatama, firmad on läinud pankrotti ja haiglaõed viimseni ära kurnatud.

      Põlissoomlaste erakonna liige Jussi Halla-aho küsib sotsiaalmeedias, miks Soome peaminister saab käituda nii, mis muudes riikides viiks tagasiastumiseni. Ja Halla-aho vastab ise: Sellepärast, et ta võib. Ta on kahe aasta jooksul õppinud olema puutumatu. Teda ei huvita, mida räägivad meedia ja rääkivad pead. Nigu Jeestis.

    • Aleks 3 aastat ago

      Eksperimentaalselt t6estatud et miks siis ei sobi naised ministriteks. Vähemalt Eestis ja Soomes, Rootsis. Vastutuse igasugune puudumine.

  2. alustaks 3 aastat ago
    Reply

    õige pärismaalaste õigustest, isegi terve ei tohi olla.

  3. Kodanik. 3 aastat ago
    Reply

    Soome riigi sünnipäevast ja röövelikest elektri hindades mitte sõnagi aga vene shovinistile antakse ruumi küllaga. Tubli KE!

  4. Jane 3 aastat ago
    Reply

    Ei mksa üldistada. Me oleme eestimaalased ja kõigil peavad olema ühesugused õigused . Lihtsalt mõned alaväärtuslikud inimesed arvavad et nad on teistest paremad. Toom on tubli. Teeb midagi meie inimeste head. Teised meie delegaadid on kadunud nagu vits merre ja pole nad kunagi meie riigi heaks midagi teinud.

    • Oli aeg kui tsukside kohta liikusid naljad. Enam ei ole. Nüüd naerdakse eestlaseid. 3 aastat ago

      Teistes riikides tihti tehakse nalja eestlaste lolluste üle ja oluline koht on tobeduse üle kannatliku meele üle. Nad ei mõista kuidas see võimalik on?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.