Jüri Ratas kiitis endise teadusnõukoja tööd

Jüri Ratas kiitis teadusnõukoja tehtud töö eest oma Facebooki kontol:

“Mäletan hästi eelmise aasta algust, kui algas COVID-19 seotud tee tundmatusse. Õnneks tulid koheselt appi teadusnõukoja liikmed eesotsas professor Irja Lutsariga. Saan kinnitada, et teadusnõukoda ja pr Lutsar on olnud väga oluliseks abiks Eesti ühiskonnale ning valitsusele ja pea alati teinud väsimatult palju rohkem kui neilt oodatud.

Peaministrina tundsin, et teadusnõukoda eesotsas Irja Lutsariga oli kui 16. valitsuse liige. Professor Lutsar on sageli teinud ka keerulist selgitustööd meie inimestele, kuidas viirusesse suhtuda ja sellega hakkama saada. Minu südamlik tänu selle eest, et just teadusnõukoda näitas, kui oluline on lahendada pandeemiat teaduspõhiselt. Ju saime sealtki eelmise aasta sügisel olulise tõuke, et tõsta teadus- ja arendustegevuse kulud 1%-ni SKPst.

Austatud Irja Lutsar ja teadusnõukoda, tänu teie tegevusele on päästetud raskest nakatumisest tuhanded inimesed Eestimaal, hoitud me majandust ja meditsiinivõrku selle viirusega võitlemisel. Suur tänu ja sügav kummardus veel kord! Rahulikku jõuluaega teile ja teie lähedastele!”

5 kommentaari
  1. miks levitatakse nimme viirust? 3 aastat ago
    Reply

    PILT ON EBAÕNNESTUNULT VALITUD – SEE PLAKAT, MILLEL ON PEAL TÜHISED SUUNISED. JA TEADMISEKS-
    INIMESED MEIL EI HOIA TEISI , MITTE KEEGI EI PANE MASKI ETTE TEISTE PÄRAST, VAID ET MITTE SILMA TORGATA JA RIIELDA SAADA JA ISE NAKATUDA.
    VAATASIN TELEST ÜLEKANNET PUHJA KIRIKUST JUMALATEEN. JÄI MULJE, ET INIMESED TULID KOHE NIMME HAIGUST OTSI;A. OSADEL OLID MASKID ,OSADEL MITTE, RAHVAS TIHEDALT KIRIK TÄIS. RÕDUDEL JA KOORIDEL LAULDI, KA ALL, TÄIESTI ILMA MASKITA. PILLIDEST PUHUTI PISIKUID IGASSE KAARDE. ILMA NÕUKOJATA TOHIN TEILE MEENUTADA, ET VIIRUS LEMDUB KA 8 m KAUGUSELE, ERITI NAERMISEL, LAULMISEL jne. LAPSUKESED MUIDUGI MASKITA. EGA MASK KAITSE, SEST SEE VIIRUS ON EELKÕIGE SISSEHINGATAV, AGA NATS IKKAGI VÄHENDAB SUUREMAID PIISKU.
    PIISKOPIHÄRRAL OLI MASK ILUSTI EES, ISTUS RÄÄSTA ALL JA HEITIS RAHUTUID PILKE RÕDU POOLE ÜLES, KUST KARTIS ILMSELT TUNGIL TÄIS LAULJATE PISILASI ALLA SADAVAT. VÕIDI JU ARVATA ET ISSANDA KOJAS VIIRUS RÜNNATA EI JULGE…..ROHKEM SIISKI OMAÕIGUSE MÄGU OLI SEE USK. MEELDE JÄI ÜKS HEA INIMESE SILMADEGA TAAT, MASKIGA, TEMAST OLEKS KÜLL KAHJU KUI HAIGEKS JÄÄKS.
    SELLISEID ÜRITUSI KORRALDADA PRAEGU ON OTSE TEE RAJAMINE OMIKRONILE. MIKS SEDA TEHAKSE SIIS??? KUS ON VALITSUSE STLMAD-KÕRVAD? SELLEKS POLE TEADUSNÕUKODA VAJA, ET TAIBATA.

    • Maailma koroona edetabeli tipus on vaktsineerituimad riigid 3 aastat ago

      Maailma koroona edetabelis valitseb väga kole pilt, kus tipus on kõige vaktsineeritumad riigid. Seejuures kasvab nakatumine väga kiiresti just neis riikides.

      New York Timesi maailma koroona edetabelis on 3. kohal Taani, kus vaktsineeritus on 78 protsenti. Seejuures on Taanis nakatumiste arv kasvanud nädalaga 77 protsenti, seda vaatamata väga karmidele piirangutele. Taani nakatumiste tase 184 juhtu päevas 100 000 elaniku kohta on kõrgem kui näiteks Eestis eales olnud. Eesti tipp oli 134.

      Edetabelis on 5 kohal Iirimaa, kus nakatumine kasvab samuti väga kiiresti ja vaktsineeritus on 87 protsenti. Nakatumine kasvab tohutult kiiresti (nädala kasv 581 protsenti) ka Maltal, kus vaktsineeritus on 87 protsenti. Malta on maailma edetabelis 9. kohal. Iirimaa nakatumiste tase on 156 ja Maltal 117.

      Maailma edetabelis on 13. ja 14 kohal vastavalt Hispaania ja Portugal, kus nakatumine kasvab väga kiiresti ja kus vaktsineeritus on 80 ja 88 protsenti. Portugali vaktsineeritus on Euroopa kõrgeim ja ka koroonaga nakatumine on Euroopa tipus. Portugali tase hakkab lähenema eelmise talve tipule, mil inimesi polnud veel vaktsineeritud. Hispaania nakatumiste tase on 80 ja Portugalis 77.

  2. statistikat paluks 3 aastat ago
    Reply

    NÜÜD ON PARAS HETK TEHA STATISTIKAT PUHJAS PEALE AASTAVAHETUST JA PEALE JÕULUPÜHI KA _ KUI PALJU HAIGESTUMUS TÕUSIS. KUIGI TEISTES KOHTADES TEHAKSE KA LOLLUSI. JA VÕRRELDA SEDA MÕNE TAGASIHOITUMA KOHAGA. SIIS PEAKS KÜLL SELGUS KÄES OLEMA. SEST VÕIKS AVAIKULT TEATADA JA AUSALT, SALASTAMATA.
    JA VÕIKS INIMESTELE SELGTADA, MIL VIISIL SEE OMIKRON NAKKAVAM ON – KAS TA PÜSIB KAUEM ELUS
    VÄLJAPOOL ORGANISMI, SEL JUHUL KAS SAADAOLEVAD DESINFEKT. TAPAVAD TEDA JA MILLISED.
    KAS TA LENDUB KAUGEMALE VÕI TEMA KONTSENTRATSIOON ÕHUS VMS. VÕIB OLLA VÄIKSEM ET NAKATADA. VÕI ORGANISMIGA KOKKU PUUTUDES HAKKAB SELLEST KOHE HAMMASTE JA KÜÜNTEGA KINDLLT KINNI, VÕI EI SAA IMMUUNSÜST. TEMA VASTU. EGA VIIRUSELE POLE JU KASULIK PEREMEHI ÄRA TAPPA. TA TAHAB LEVIDA JA PALJUNEDA. KUI MAA TÜHI, SIIS EI SAA.
    JA RÕUGEVAKTSIINE POLE ÕIGE VÕRRELDA PRAEGUSTEGa.

  3. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Teadusnõukogu oli kõrgel tasemel Ratase valitsemise ajal.

  4. Jurakas 3 aastat ago
    Reply

    Paraku kuulas see “nõukogu” liiga palju poliitikuid ja vaktsiinitootjatest sõltuvaid nn. “teadlasi”. Ega kuulanud sõltumatuid.
    Mistõttu paljud endmed jäid arvesse võtnata. Ntx:
    OXFORD STUDY SHOCKER: 1 in 100 Vaccinated Individuals Were Admitted to Hospital or Died with Arrhythmia During Study Period
    On December 14th, 2021, Nature Medicine released a study based on a broad population data set analyzed by researchers at Oxford University. The researchers examined the risks of myocarditis, pericarditis, and cardiac arrhythmias associated with COVID-19 vaccination and infection.
    The Oxford researchers reveal that 1 in 100 or 1% of all vaccinated individuals were admitted to the hospital or died with arrhythmia or irregular heartbeat.

    Bill Gates rääkis seda Ted konverentsil
    Väljavõte, 04:21
    First, we’ve got population. The world today has 6.8 billion people. That’s headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent. But there, we see an increase of about 1.3.
    ted. com/talks/bill_gates_innovating_to_zero/transcript?language=en

    Pfizeri CEO A.Bourla- ise vastas küsimusele: et vaktsiini saamisest on vabastatud…
    – Pfizeri töötajad
    – FDA töötajad
    – CDC töötajad
    – kõik Valge Maja töötajad ja USA juhtkond
    Kui mõned demosüstid kaamerate ees tehtigi, siis mitte eksperimantaalse geeniravimiga. Kas võtab mõtlema?
    https://www.snopes.com/fact-check/white-house-vaccine-mandate/

    Kõigele krooniks SÕLTUMATUTE teadlaste poolne suhtumine ivermektiini!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.