Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus Tallinnas Ühendkuningriigi asevälisministri Lord Ahmadiga

Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus Tallinnas Ühendkuningriigi asevälisministri Lord Ahmadiga. Foto allikas: Välisminsiteerium

Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus täna, 10. veebruaril Tallinnas Ühendkuningriigi asevälisministri Lord Ahmadiga, kes osales Tallinnas rahvusvahelisel meediavabaduse konverentsil. Lisaks inimõiguste ja meediavabaduse küsimustele oli kohtumise peateemaks Euroopa julgeolekuolukord, mida Venemaa vägede koondumine Ukraina piirialadel ning Valgevenes on oluliselt halvendanud.

Ministrid rõhutasid kohtumisel, et kõige olulisem vastukaal tekkinud pingetele on meie igakülgne abi Ukraina inimestele ja riigile. „Esiteks on väga oluline näidata ukrainlastele üleüldist poliitilist toetust, nii kahepoolsetes suhetes kui rahvusvaheliselt. Teiseks vajab Ukraina majanduslikku tuge, et nende ühiskondlik areng jätkuks ning ja vajalikud reformid saaksid olla edukad. Kolmandaks peame aitama kaasa nende kaitsevõime kindlustamisele, mis toimib samaaegselt ka heidutusena. Samal ajal peab Venemaa loobuma sõjalise jõuga ähvardamisest ja astuma konkreetseid samme pingete leevendamiseks,“ ütles välisminister Liimets,“ ütles välisminister Liimets.

Välisminister Eva-Maria Liimets tänas Ühendkuningriiki samuti panuse eest NATO idatiiva heidutus- ning kaitsehoiaku tugevdamisse. „Peame väga oluliseks tänast Ühendkuningriigi peaministri teadet sellest, et Tapal asuva NATO lahingugrupi suurust kahekordistatakse. Ühendkuningriik on juba 2017. aastast olnud Eestis Tapal asuva NATO lahingugrupi raamriik ning osalenud korduvalt Balti õhuturbemissioonil Ämaris. See koostöö on olnud mõlemale riigile väga oluline ning Eesti hindab Ühendkuningriigi panust meie ühisesse julgeolekusse kõrgelt.“

Liimets tunnustas Ühendkuningriigi aseministrit ka hea koostöö eest Meediavabaduse koalitsioonis. „Vaba ja toimiva meediata on valeinfo leviku vastu võimatu võidelda. Oleme uhked oma riikide meediavabaduse olukorra üle, sest nii Eesti kui Ühendkuningriik on rahvusvaheliste indeksite järgi ühed vabama meediaga riigid maailmas. Seetõttu on meil ühine vastutus pingutada sõna- ja meediavabaduse eest terves maailmas, et näeksime surve ja hoiatavate näidete asemel olukorra paranemist.“

Ministrid rääkisid veel heast koostööst ÜRO Julgeolekunõukogus aastatel 2020-21, tuues esile vajadust jätkata koostööd Eesti jaoks väga südamelähedasel küberjulgeoleku teemal, et küberjulgeolek oleks lahutamatu osaks rahvusvahelise rahu ja julgeoleku aruteludes.

Ministrid kõnelesid ka Valgevene hübriidrünnakust Euroopa Liidu piiridele ning kehtestatud sanktsioonidest, samuti murest inimõiguste ja poliitvangide olukorra pärast Valgevenes ning nende teemade jätkuvast tõstatamisest OSCE-s ja Euroopa Nõukogus.

12 kommentaari
  1. Soome politseinikke varitseb suur oht, mistõttu neil soovitatakse kasutada kuulivesti ja kanda relva 3 aastat ago
    Reply

    Soome politseinikke varitseb suur oht, mistõttu neil soovitatakse kasutada kuulivesti ja kanda relva. Mis oht see on, seda ei avalikustata.

    Teada on vaid niipalju, et politseinike turvalisust on tõhustatud üle terve Soome. Midagi enamat politsei asja kohta ei avalikusta, vahendab MTV.

    Inimeste teenindamine jätkub tavapärasel moel, kuivõrd oht puudutab ainult politseinikke. Võimalik, et oht puudutab just politseinikke endid, mitte politseihooneid, kuna teenuste pakkumine jätkub tavapärasel moel.

    Näiteks Helsingi Pasila politseimajas teenindatakse kliente tavapärasel moel. Politsei samas tagab nii oma töötajate kui klientide ohutust.

    Politseinikele on edastatud juhised ohutuse tagamise kohta. Politseinikele on soovitatud kasutada ametivormi juures kuulivesti ning kanda relva alati endaga kaasas.

    Politsei siseinfo kohaselt teab vaid politsei kõrgem juhtkond, millega on ohu puhul tegemist.

    • Almar Glustsenko 3 aastat ago

      Robinhuudla-breksitla võõrsilminister LORD Kalashnikov bin Laden? 🙂

    • Almar Glustsenko 3 aastat ago

      Metsaugrid. Lord bin Laden viib tüdruku Sherwoodi metsa ära. Järgmine Ugrila võõrminister Oraava-Ratta (Bilderb)orgialt on Telliskivierakonna Rooma(jate) klubi hundisilmne kosher-neeger Turay. 🙁

  2. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Kas sõjõhutajad jälle koos. Jätke järgi selle vastiku naise näitamine. Liimets oleks paras paar Bideniga, mõlemad on sõja-ja vihavaenu õhutajad ainult et meie välisministrist ei olene midagi kohtugu kellega tahab aga Biden tahab sõda ja võib ka seda esile kutsuda.

  3. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Välisminister peab tegelema sellega mis on kasulik meie riigile. Olen alati olnud Keskerakonna pooldaja aga ma ei saa andestada Ratasele et ta soovitas välisministriks sellise õela naise kellest pole mingit tolku. Ta on nagu võõrkeha erakonnas.

  4. ei keegi 3 aastat ago
    Reply

    Zelensky on korduvalt öelnud, et sedalaadi möla kahjustab tema riiki, veab alla majandust ja investeeringuid ehkki midagi pole teisiti kui on olnud juba 8 aastat, üha suurenev ažiotaaž välja arvatud ning pole mingeid märke kohe-kohe algavast venelaste invasioonist, nagu “sõber” BIden seletab
    Aga noh, poliitikute värk, peaasi on lõugu liigutada. et päeva kirja saada!

  5. lõka lõka lõuad käivad 3 aastat ago
    Reply

    Välisminister teeb, mis kästud. Nii et ärge lõksutage nagu deliiriumis.

  6. ei keegi 3 aastat ago
    Reply

    ega see rikkis grammofoni parandamiseks mõeldud polegi

  7. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Vladimir Putini Münheni kõne 2015 a. suurepärane. 15 a. jooksul pole suurt midagi muutunud. Vaid mõni väike riigike on veel hävitatud , mõnesse NSVL endisesse riiki veel rohkem nn NATO rauda paisatud, et äärmuslased saaksid mõnd konflikti luua .Naeruväärne- Saksamaa kantsler Šolts justkui poisike, keda Biden õpetab manitseb. Nii palju siis vabast Euroopast ja tugevast Saksamaast.
    Ja ka meil -kõik kraaksuvad just kui kevadine varesekari. Anglosaksid lendavad Moskva vahet ja muudkui leierdavad ühte laulu . Ei tea nad geograafiat, ega tunne ajalugu- isegi kui loevad oma laulu paberilt maha- ei oska nad lugeda ja ka Ukraina ei pea Minski leppest lugu. Meie Oliver lasi ka sealt jalga ( ka meie kandist üks ärimees)- sest on rahvast, kes ei pea üldtunnustatud kommetest lugu.
    Mis minu inimõigustesse puutub- siis on tõendunud, et EV kuritegudele vaatab EIK , ÜRO inimõiguste komisjon läbi sõrmede !!! Need institutsioonid kaitsevad nn. kriminaale -NB. Viited minu materjalides.
    Sellised lood anglo -sakside maal
    Liimets : küsin meediavabadusest Euroopas RT- töötab või ja ühte laulu laulvast ajakirjanikest – miks ei käida Donbassis, Ukrainas

  8. Jane 3 aastat ago
    Reply

    Suur tänu nendele keskerakondlastele kes teevad tööd meie rahva heaolu kindlustamiseks. Häbi sõja-ja vihavaenu õhutajatele. Liimets pole meie riigi heaks mitte midagi teinud . Tema kohtumised ei too meile kasu, need on utoopilised jaga ega temast ei olene ka midagi. Ta ei sobi Keskerakonda.

  9. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Kohtumine Lordiga. Väidetavalt olevat kunagi üks Inglismaa Lord öelnud: Kuidagi igav on elada -keegi ei sõdi Venemaaga. Lordile meelde tuletada-mis oli Inglismaal (Prantsusmaaga) asja 1885 Kroonlinna, Sevastoopolisse 300 päeva tapatalguid, Miks põletati rööviti Krimmi äärseid linnu -SH Praegusi Ukraina linnu, Miks samal aastal tapeti ja põletati Petropavlovsk- Kamtšatsk, Või kus on Skripallid- miks nendeni ei lasta ei ajakirjanikke , ega Venemaa diplomaate.

  10. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Kross teeb vaid halba ja julgeb veel sekkuda teiste inimeste regemistesse mis on suunatud meie inimeste heaolu kindlustamisele. Kuidas küll meie lemmikust lastekorjanik sellise monstrumi üles jasvatas. Tal on sellest veel vähe et ta on oma valesüüdistustega palju halba teinud meie parimatele poliitikutele. Ja näe imet selline on ka Riigikokku valitud . Ei tea kas e-valimiste tulemusena või.Kunagi andis ta Riigikogus Viljale kuna see aitas laimates oma eksmeest Krossil süüdistusi vorpida meie riigi suurkuju kohta kelleks on Edgar Savisaar, meile vabaduse tooja, tark, aus, hooliv poliitik. Reformierakonnas on mõned vaid selleks et valesüüdistustega kõrvale lükata segajaid teel võimule.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.